Αήττητο προχωράει το Ηράκλειο στα προκριματικά των Εφήβων

Την τρίτη του νίκη πανηγύρισε το Ηράκλειο στα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων αφού ξεπέρασε και τον «σκόπελο» του Αίολου Μυτιλήνης με 77-49. Έτσι οι Κρητικοί κράτησε το απόλυτο και απομένει μόνο το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Σαντορίνη προκειμένου να πανηγυρίσει και την πρόκριση του στο Final-6 των Εφήβων. Αύριο  (26/7) οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν την πρωταθλήτρια Κυκλάδων στις 12:00 με Μετς, με το ματς να είναι κεκλεισμένων των Θυρών. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αίολο να ανοίγει το σκορ 3-0, όμως το Ηράκλειο γρήγορα κατάφερε να απαντήσει και να πάρει τα ηνία στο σκορ με  8-3. Το φανερό άγχος των κρητικών και τα λάθη, βοήθησαν τον αντίπαλο τους να παραμείνει κοντά και στο 8ο λεπτό να περάσει μπροστά με καλάθι το Συνοδινού. Ο Λισλεβαντ με τρίποντο έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «μπλε» όμως το σύνολο από την Μυτιλήνη στην εκπνοή έφερε το ματς στα ίσια 11-11. 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου το Ηράκλειο έκανε ένα μίνι σερί 5-0 βγαίνοντας πάλι μπροστά, όμως κόλλησε απέναντι στην άμυνα ζώνης του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα ο Αίολος να κάνει την αντεπίθεση του. Έτσι με το 6-0 έκανε το 20-16 στο 14’. Το Ηράκλειο «προσαρμόστηκε» ξανά και με καλάθι του Γκίζη έφερε … ισορροπία στο ματς στο 15ο λεπτό (20-20). Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι με καμία από τις δυο ομάδες να καταφέρνει να παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα. Στα 2 τελευταία λεπτά όμως με επτά πόντους από τον Βαμβουκάκη ένα καλάθι του Κουκιαδάκη και του τρίποντο του Γκίζη κατάφερε να βγει μπροστά με 8 πόντους και να γράψει το 36-28 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. 

Το τρίτο δεκάλεπτο δε θύμιζε σε τίποτα με τα υπόλοιπα. Το Ηράκλειο μπήκε με… φόρα στο παρκέ του Μετς και με ένα «ξέσπασμα» 13 πόντων κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά στους 21 πόντους (49-28). Ο Αίολος προσπάθησε για ακόμα μια φορά να μειώσει, όμως οι παίκτες του Μακράκη παρέμειναν συγκεντρωμένοι κράτησαν την… ψαλίδα σε διψήφιο αριθμό και έκλεισαν το δεκάλεπτο στην μεγαλύτερη τιμή της μέχρι εκείνη τη στιγμή (63-36). 

Ο Αίολος έδειξε να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του Ηρακλείου στην τέταρτη περίοδο. Έτσι οι «μπλε» οδήγησαν στο σκορ και συνάμα βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν όμορφες προσπάθειες. Το +24 (69-45 35’) συνέχισε να βρίσκεται στον πίνακα του σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου για να ολοκληρωθεί στο 77-49. Έτσι το Ηράκλειο κατέκτησε την τρίτη του νίκη στα προκριματικά του Γ ομίλου και πια βρίσκεται ένα ροζ φύλλο μακριά από τα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η Σάμος επικρατήσει την Σαντορίνης στο μεταξύ τους παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής (25/7, 14:30) τότε το Ηράκλειο περνάει άνευ του αυριανού αποτελέσματος. Σε αντίθετη περίπτωση θέλει ακόμα μια νίκη προκειμένου να παραμείνει αήττητο και να μην μπλέξει σε τριπλή ισοβαθμία.  


ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 49-77
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-11, 28-36, 36-63, 49-77
Αίολος Μυτιλήνης (Γιαννίκος): Πανάγος 4, Βαμβουρέλης, Κόνος, Ζερβάκης 10 (2), Λιμναίος 6, Σουσαμλής, Δομούζης 4, Λαμπρονίδης 6, Συνοδινός 16, Γιαννίκος 3 (1).
Ηράκλειο (Μαρκάκης-Πινακουλάκης): Καραδεμοίρης, Περαντωνάκης 6 (2), Βαμβουκάκης 18 (2), Γκίζης 16 (1), Κουκιαδάκης 15 (1), Καρεφυλλάκης 2, Λισλεβαντ 12 (2), Κατσαράκης, Αυγουστινάτος 6, Κατσούρι, Πρασανάκης, Κουβαράκης.

Τα αποτελέσματα:
Αίολος Μυτιλήνης-Ηρακλειο 49-77
Σαντορίνη-Αναγέννηση Σάμου 62-76

Το αυριανό προγραμμα:
10:00 Αναγέννηση Σάμου -Ιπποκράτης 
12:00 Ηρακλειο-Σαντορίνη 
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.