Στο Πανελλήνιο και επίσημα το Ηράκλειο

Το Ηράκλειο μπήκε χωρίς άγχος στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Πανελληνίου Εφήβων μιας και οποίο αποτέλεσμα και να έφερνε είχε ήδη πάρει την πρόκριση στα τελικά του θεσμού. Αυτό γιατί η Αναγέννηση κατάφερε να επικρατήσει της Σάμου το Σάββατο 25/7 και σε συνδυασμό με το αήττητο της Κρητικής ομάδας μέχρι εκείνη τη στιγμή, έδωσε από την 4η μέρα το εισιτήριο. 

Παρόλο του διαδικαστικού της αναμέτρησης, το Ηράκλειο έδειξε ένα καλό πρόσωπο στο τελευταίο του ματς στα προκριματικά. Ο Γιώργος Μαρκάκης μάλιστα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του, οι οποίοι πια σκέφτονται τα παιχνίδια στα τελικά της διοργάνωσης.  

Όσον αφορά το ματς, εκτός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης που το Ηράκλειο βρέθηκε να ακολουθεί με 5-4 δεν αντιμετώπισε καμία άλλη δυσκολία. Οι Κρητικοί παίζοντας ωραίο και ελεύθερο μπάσκετ κατάφεραν να ανατρέψουν άμεσα, να πάρουν διαφορά... ασφαλείας στο δεκάλεπτο (23-10) και να τη διατηρήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Έτσι στο ημίχρονο ο πίνακας έγραψε νταμπλ σκορ (52-25), ενώ το τελικό σφύριγμα έκλεισε στο 96-40.

Όσον αφορά τους αντιπάλους του Ηράκλειου στα τελικά της διοργάνωσης το «εισιτήριο» έχουν πάρει ήδη οι Ολυμπιακός, Περιστέρι, Προμηθέας, Ευρώπη Πευκοχωρίου, ενώ αναμένεται ο πρωταθλητής από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα είναι ενας εν των ΠΑΟΚ και ΧΑΝΘ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 96-40
ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ: 23-10, 52-25, 78-32, 96-40
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Μαρκάκης-Πινακουλάκης): Καραδεμοίρης, Περαντωνάκης 9 (3), Βαμβουκάκης 10 (1), Γκίζης 8, Κουκιαδάκης 23 (1), Καρεφυλλάκης 4, Λισλεβαντ 6, Κατσαράκης 7, Αυγουστινάτος 15 (1), Καστούρι 9 (1), Πρασανάκης 4, Κουβαράκης 1.
ΑΕΣ (Αξιώτης): Γρηγοριάδης 4 (1), Βλαβιανός 8 (2), Νασούλας 10, Ντινιέρης, Παπαδόπουλος, Πελεκάνος 6 (1), Μαλολάρη 1, Λαζαρης 4, Δελαμάνης 7, Καραμολέγκος, Κασιδάκης, Διαμαντής. 

Τα αποτελέσματα:
Αναγέννηση Σάμου-Ιπποκράτης Κω 91-59
Ηράκλειο-Σαντορίνη 96-40
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.