To σχόλιο της Παρασκευής (09/03).


Του συνεργάτη μας "threepointer".

Ενα από τα λίγα ομολογουμένως μειονεκτήματα του Πασκουάλ αλλά πολύ σημαντικό για ένα προπονητή στο υψηλότερο επίπεδο, είναι ότι σαν κόουτς την ώρα του αγώνα, δεν είναι κυρίαρχος, δηλαδή δεν ελέγχει τη ροή του παιχνιδιού για να το φέρει εκεί που πρέπει και να πάρει τη νίκη στο τέλος, εκμεταλλευόμενος και τις αδυναμίες του αντιπάλου, αλλά αφήνει τους παίκτες του να παίζουν ελεύθερα κι ότι βγει, φτάνοντας μετά ή να χάνει διαφορές ή να κυνηγά να κλείσει διαφορές συχνά χωρίς επιτυχία.

Αυτό είναι ωραίο όταν κερδίζεις, αλλά δείχνει πολύ χάλια όταν χάνεις όπως στη Μαδρίτη με τη ΡΕΑΛ.

Αυτό το μπάσκετ χωρίς συνεργασίες, χωρίς offball κίνηση, χωρίς mismatch, χωρίς να χτυπάς στις αδυναμίες του άλλου κλπ, αλλά πάρε τη μπάλα και κάνε ότι θες, λέγεται άναρχο και όχι ελεύθερο μπάσκετ.

Και έτσι χάνεις, χαλαρά, από τον Καμπάτσο και τον Κοζέρ.
Δυστυχώς ο Πασκουάλ δέν μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναικό στο final4.

Είναι εξαιρετικός σε όλα αλλά η παραπάνω πολύ καθοριστική αδυναμία του, δεν νομίζω ότι μπορεί να δώσει την δυνατότητα στον ΠΑΟ, να κερδίσει τις καλύτερες ομάδες της euroleague.

Εχει δρόμο το πράγμα ακόμα αλλά αυτή είναι η εκτίμηση μου.
Αν μάλιστα δεν επαναλάβει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς, τότε πιθανολογώ ότι είναι η τελευταία του στην Αθήνα.
Δεν θα φύγει, όποτε φύγει με αρνητικό πρόσημο, γιατί η αύρα που εκπέμπει και σαν άνθρωπος είναι εξαιρετική αλλά ίσως δεν είναι ο καταλληλότερος για να ξαναφέρει τον ΠΑΟ στο final4 και στην κορυφή της Ευρώπης.

Ενας άλλος νέος προπονητής αλλά πολύ κυρίαρχος, με ομάδα με μικρότερο όνομα και μπάτζετ,είναι αυτή τη στιγμή τρίτος στη βαθμολογία και βγάζει μάτια, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ.
Λεγεται Σάρας Γιασικεβίτσιους.

Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος που μπορεί να ξαναφέρει τους πράσινους στην κορυφή. Τί λέτε;

Σημ. Αν ο Πασκουάλ μας διαψεύσει και οδηγήσει τον ΠΑΟ στο final4, θα είμαστε οι πρώτοι που θα τον συγχαρούμε και θα πούμε ότι η εκτίμησή μας ήταν λανθασμένη.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.