Αφιέρωμα στην τελική φάση των Εφήβων ΕΚΑΣΚ.


Αρχίζει αύριο (04/02), η τελική φάση του πρωταθλήματος  εφήβων ΕΚΑΣΚ, με συμμετοχή 4 ομάδων, που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις στους δυο ομίλους στην κανονική περίοδο και που διοργανώνει η ΕΚΑΣΚ.


Σε αυτήν τη φάση  ως είθισται, το επίπεδο αυτών των αγώνων διαχρονικά κρίνει σε σημαντικό βαθμό και το μέλλον της αντίστοιχης γενιάς στο Κρητικό μπάσκετ, ενώ από την άλλη οι ομάδες στηρίζουν πολλά , όσον αφορά την ανάδειξη νέων παικτών που στο μέλλον, θα πλαισιώσουν (μερικοί εξ αυτών το πράττουν ήδη), την αντρική ομάδα.


Τα ρόστερ των ομάδων, το πρόγραμμα των αγώνων, όλοι οι πρωταθλητές από το 2009,  μέχρι σήμερα κι ένα μικρό αφιέρωμα στις ομάδες.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι: 
1.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ,ΑΚΡΩΤΗΡΙ και ΟΦΗ.

Μίνι αφιέρωμα:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ : Το φαβορί".
Ο πολυνίκης του θεσμού, μετά το 2009 Εργοτέλης, αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση του Παγκρητίου πρωταθλήματος για 2η συνεχόμενη χρονιά και 5η συνολικά.

Αποτελείται κυρίως από τους Έφηβους που κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα Εφήβων και διαθέτει παίκτες με ποιότητα , όπως ο  Καβαλαράκης, Μαχαιριανάκης, Χασάπης.

Στα μείον η απουσία αγωνιστικού ρυθμού από Μαχαιριανάκη - Καβαλαράκη, λόγω μαθημάτων, που τους έχει αφήσει "λίγο πίσω".

Το ρόστερ αποτελείται κυρίως από τους :
Γαλανάκης, Ξενάκης, Ζιαπάρας, Νησωτάκης , Τερζάκης , Βασιλείου , Μανιαδής ,Κεφαλογιάννης , Πετροσιάν, Καβαλαράκης , Χασάπης , Μαρκογιαννάκης ,Μαρής, ,Μαχαιριανάκης .

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : "Αμφισβητεί την πρωτιά".
Ο περυσινός "φιναλίστ" , φάνηκε κατώτερος των προσδοκιών πέρυσι ωστόσο,  φέτος με τον Μ.Πετράκη στον πάγκο και με ανεβασμένους τους Κίτσο, Πετράκη, Μαραγκουδάκη, Γεωργόπουλο ,
και Καλομοίρη, δείχνει διατεθειμένο να διεκδικήσει την πρωτιά και να κατακτήσει τον 3ο παγκρήτιο τίτλο από το 2009 και μετά.

Το ρόστερ αποτελείται κυρίως από τους :
Μανιαδής , Κίτσος Καλυβιανάκης , Φραγκιαδάκης , Βατσινάς , Σηφάκης , Πετράκης , Μαραγκουδάκης , Καλομοίρης , Αλεξόπουλος , Μαρνελάκης , Κυπριωτάκης και από αθλητές του Εφηβικού του Ηράκλειο 2, όπως Γεωργόπουλο , Τζανάκη , Καλλέργη, Μυκωνιάτη.

ΑΚΡΩΤΗΡΙ : Η "σταχτοπούτα" της διοργάνωσης.
Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Ακρωτήρι την τελευταία δεκαετία , συνεχίζει να αποδίδει καρπούς , με την ελπίδα να βγουν νέοι...Αντώνης Κόνιαρης.

Στόχος της ομάδας του Αθ. Αζά στην παρθενική τους εμφάνιση σε τελική φάση Εφήβων, η καλή παρουσία και θα στηριχτεί στους  Κωσταριδάκη,Παπουτσάκη, Φυντριλάκη και Σπυριδάκη , που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο τουρνουά.

Το ρόστερ αποτελείται κυρίως από τους :
Κωσταριδάκης  ,Νεονάκης  ,Σπυριδάκης  ,Μπορμπολάκης ,Φασαράκης ,Αζάς,Φυντριλάκης  ,Κογχυλάκης ,Παπουτσάκης ,Τσαγκαράκης ,Καλαϊτζάκης .

ΟΦΗ: Από το..παράθυρο αλλά με ταλαντούχα παιδιά.
Η ομάδα του Μα΄νου Καρλάφτη, τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της σε μια επεισοδιακή σαιζόν, πήρε ωστόσο την πρόκριση στην τελική φάση, καθώς το 2ο Ηράκλειο 2, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής), ωστόσο το ταλέντο περισσεύει με κορυφαίους τους Βλαχάκη, Καλλέργη, Μαματζάκη και Σταυρακάκη να πρωταγωνιστήσουν και στόχος είναι η διάκριση.

Το ρόστερ αποτελείται κυρίως από τους :
Σπηλιωτάκης ,Καλλέργης  ,Μαματζάκης  ,Μπαντουβεράκης ,Μαλλαριάκης ,Χρηστάκης  ,Χωραϊτης ,Σταυρακάκης ,Βλαχάκης  ,Καλογρίδης ,Φθενός, Ερωτοκριτάκης , Ψαρίδης.

Οι πρωταθλητές Κρήτης και η κατάταξη , από το 2009, μέχρι σήμερα (http://gamecenter-2016.appspot.com/html/gameCenterTitlesOfCategories.html?pPower=1W8CiPgDb0aPZM47pBjgDxt8OflD3NMYxOt5rlMe7W0Y&pID=874628029&pDiorgnash=Α%20ΕΦΗΒΩΝ).


2008-09  :  Κύδων - ΑΓΟΡ : 49-67
2009-10  :  ΑΓΟΡ - Ιεράπετρα 74-55
2010-11  :  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 69-61
2011-12  :  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 66-60
2012-13  :  Τελική φάση final six η τελική βαθμολογία:
                  1. Εργοτέλης 20 2. Ηράκλειο 18, 3. Ηρόδοτος 15 , 4. Ιεράπετρα  15
                   5. Κύδων  14 6. Αναγέννηση 10.
2013-14 :  Τελική φάση final six η τελική βαθμολογία:
                 1,Ηράκλειο 20, 2.Εργοτέλης 18, 3.Ρεθυμνο BC 16, 4.Κύδων 15, 5.Ιεράπετρα 12 ,                                 6.ΑΟΑΝ 11.
2014-15 : Τελική φάση final four η τελική βαθμολογία:  
                 1.Ηράκλειο 11 ,2.Ρεθυμνο BC  9 , 3.Εργοτέλης 9  4.Αναγ. Αρκαλοχωρίου 7 .

2015-16 : Τελική φάση final four η τελική βαθμολογία: 
                  1.Εργοτέλης 12, 2. Ηράκλειο 10, 3. Ρεθυμνο BC  8, 4.Ιεράπετρα 6.




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.