Η Κρήτη και το Ηράκλειο εδραιώνεται, ως κέντρο διεθνών διοργανώσεων.


Η Κρήτη και το Ηράκλειο ιδιαίτερα, θα φιλοξενήσει άλλη μία μεγάλη διοργάνωση,  καθώς όπως αποφάσισε η FIBA,  το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νέων Ανδρών του 2017 θα διεξαχθεί στην Κρήτη, από τις 15 έως τις 23 Ιουλίου. 

Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά και το Ρέθυμνο και η τελική φάση στο Ηράκλειο

Το μεγάλο αυτό τουρνουά που θα προσφέρει την δυνατότητα στον μπασκετικό κόσμο της Κρήτης, να δει για μια ακόμη φορά υψηλού επιπέδου θέαμα , ενώ ο κόσμος υποδέχτηκε με ενθουσιασμό αυτό το γεγονός καθώς για άλλο ένα καλοκαίρι το νησί, ιδιαίτερα το Ηράκλειο, θα είναι στο επίκεντρο του διεθνές μπάσκετ.

Για να γίνει αυτό το μεγάλο γεγονός πραγματικότητα, δυο άνθρωποι από την Κρήτη, ήταν αυτοί που συνέβαλαν να έρθει για άλλη μια φορά μια μεγάλη διοργάνωση και δεν είναι άλλοι, από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ.Κ.Βαρδαβά και τον πρόεδρο  της ΕΚΑΣΚ κ.Μαρκάκη.

O αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε για τη διοργάνωση: 
"Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε μια ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην πόλη μας. 

Η προσπάθεια μας να εδραιωθεί το Ηράκλειο ως ένα διεθνές αθλητικό κέντρο αποφέρει καρπούς, γεγονός που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη και σε οικονομικό επίπεδο για την τοπική κοινωνία αλλά και σε επίπεδο προβολής της πόλης στο εξωτερικό. 

Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΚ που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Δήμο Ηρακλείου και μαζί πετύχαμε την ανάληψη της διοργάνωσης". 

"Από σήμερα ξεκινάει δουλειά",  είπε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Μαρκάκης, που μπορεί να είναι φειδωλός στα λόγια , αλλά στα έργα είναι...λαλίστατος..

-Ο πρόεδρος της ΕΟΚ σε ημερίδα για το μπάσκετ που έγινε στο “Ατλαντίς” πέρυσι μας είχε προϊδεάσει, καθώς είχε πει ότι θα έρθει κάτι σπουδαίο στην Κρήτη. Ήρθε και είμαστε όλοι απόλυτα ευχαριστημένοι διότι θα ευχαριστηθούν τα παιδιά που θα έρθουν αλλά και αυτά που θα δουν τους αγώνες. 

Θυμίζουμε πως η Εθνική ομάδα πήρε, το περασμένο καλοκαίρι, την άνοδο για την Α' κατηγορία Νέων, καθώς είχε πάρει ένα από τα εισιτήρια ανόδου στο πρωτάθλημα Β' κατηγορίας που διεξήχθη επίσης επί ελληνικού εδάφους (Χαλκίδας). 

Το Ηράκλειο είχε φιλοξενήσει διοργάνωση και το 2015, αφού στα «Δύο Αοράκια» είχε γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. 
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.