"Aυτογκολ" του Εργοτέλη με τον Τρίτωνα στο Λίντο.



Σ ένα χορταστικό παιχνίδι, με συγκλονιστική εξέλιξη στο Λίντο, ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Τρίτωνα για την 8η αγωνιστική τη  Β' Εθνικής , ο Εργοτέλης παρ ότι προηγήθηκε ακόμα και με δώδεκα πόντους λίγα λεπτά πριν το τέλος, κρίσιμα λάθη στο τέλος αλλά και στην διάρκεια του ματς, δεν τα κατάφερε  και ηττήθηκε με 80-82.

Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη ήττα για τους "κιτρινόμαυρους", που σήμερα έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία να επιστρέψουν στις επιτυχίες, ενώ  στερήθηκαν στην διάρκεια του ματς  τον Γεωργούτσο στο β ημίχρονο καθώς αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ 33'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, στερώντας ένα σημαντικό όπλο από την "φαρέρτρα" του Γ.Μακρακη.

Το παιχνίδι ήταν μία μεγάλη σκακιέρα ανάμεσα στους δύο προπονητές με ξεκάθαρες στοχεύσεις στην επίθεση της κάθε ομάδας.

Στα πρώτα λεπτά ο Τρίτων είχε καλύτερη στόχευση στην επίθεση του με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν την μπάλα και με οδηγούς τους Ντιμπ και "δικό μας", τον Γρύλλη προηγήθηκε με 7-18 στο 4':10''. 

Ο Εργοτέλης αντέδρασε βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση με κορυφαίους τους Γεωργούτσο, Καρακωσταντακη  σε καταστάσεις μις ματς και από πάσες πικ εν ρολ, βρίσκοντας ελεύθερα σουτ και με επιμέρους σερί 19-4 βρέθηκε να προηγείται με 26-24,  7'' στο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Αυτό το κατάφερε χτυπώντας συνεχώς, με αλλαγές είτε σε τρανζίσιον παιχνίδι, βρίσκοντας κυρίως τον Σταμάτη σε ελεύθερο σουτ που με 8 συνεχόμενους πόντους οδήγησε τους "κιτρινόμαυρους" στο +8 (36-28) στο 14':38''.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους που συγκεντρωμένοι στο πλάνο, έβγαζαν ολοκληρωμένες επιθέσεις με άξονες πάντα τους Γεωργούτσο και Καρακωστάντακη, ενώ στην εξίσωση μπήκε και ο Καραλής, μαζί με τον Σταμάτη.

Θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει κι άλλο την διαφορά, εάν εκμεταλλευόταν στις βολές που κέρδισε μετά το ντισκαλιφιέ του Γεωργούτσου που αποβλήθηκε 33' πριν το ημίχρονο επειδή έβρισε τον προπονητή του Τρίτωνα.  

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Μιχελάκου μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει τη κατάσταση στην τρίτη περίοδο και αυτό το κατάφερε μερικώς παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. 

Ουσιαστικά αυτό που έκανε ήταν να σημαδέψει δυο πράγματα στην άμυνα του Εργοτέλη και αυτά τα έκανε με συχνότητα σε κάθε κατοχή.

Ο Τρίτων βρήκε ρυθμό με τον Ντιμπ πρωταγωνιστή καθώς  προσπάθησαν να περάσουν την μπάλα μέσα στη ρακέτα και πήραν αρκετά από αυτό τον επιθετικό προσανατολισμό. 

Ο δεύτερος ήταν πάλι μετά από σκριν στην μπάλα και αλλαγή. 

Σε αυτή την περίπτωση όμως ο Ντιμπ επέλεγε να μην επιτεθεί, αλλά προτιμούσε να κρατήσει απόσταση από το τρίποντο με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να παίζουν ανοιχτά. 

Αποτέλεσμα αυτής της τοποθέτησης ήταν ο Κουτουλας να μένει πάντα με μις ματς μέσα στη ρακέτα και τις βοήθειες να είναι σχετικά υψηλού ρίσκου αφού στα φτερά ήταν τοποθετημένοι οι Γρύλλης , Βερτουδος, Γκαβανόπουλος  οι οποίοι δεν συγχώρεσαν.

Έτσι είτε μπορούσαν να πάρει άμεσα σκορ από τ σέντερ, είτε να πασάρει έξω αν έκλεινε κάποια βοήθεια προς τα μέσα.

Η λύση-απάντηση  ήρθε και πάλι από την περιφέρεια για την ομάδα του Μακράκη που επέλεξε ευρύ ροτεϊσον (ορθώς) σήμερα, καθώς  βελτιώθηκαν πολύ και στην άμυνα με τις αλλαγές να βραχυκυκλώνουν την επίθεση των φιλοξενούμενων και  με τα τρίποντα των Σταμάτη, Σαρρή και ένα καλάθι του Χουχούμη  στην επίθεση, έκλεισαν το 30λεπτο προηγούμενοι με 65-59.

Στην τελευταία περίοδο, το παιχνίδι συνεχίστηκε από εκεί που τελείωσε στην τρίτη, δηλαδή με κρεσέντο τριπόντων συνεχίστηκε και στην 4η περίοδο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι με δύο εύστοχα από τους Χουχούμη και Καρακωνσταντάκη και ένα καλάθι του Δόσπρα προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 11 πόντους (73-62) στο 33':14'', αλλά και με 12 (78-66) χάρη σε νέο τρίποντο του Σταμάτη στο 35'.

Κάπου εκεί φάνηκε ότι ο Εργοτέλης, θα είναι ο νικητής, ωστόσο η ενέργεια έπαψε να υπάρχει, το κομμάτι της κούρασης έγινε φανερό κυρίως στην επίθεση με την μπάλα να μην μπορεί να ακουμπήσει στο ζωγραφιστό εύκολα, και για τριάμισι λεπτά, οι "κιτρινόμαυροι", δεν "τράνταξαν" το δυχτάκι του Τρίτωνα.

Στο τέλος όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ένα χαμένο σουτ του Χουχούμη, μία χαμένη βολή του Καρακωσταντακη, τα βήματα  Σταμάτη και το καλάθι του  Τρίτωνα, με τον Ανδρεόπουλο που πήρε το επιθετικό και με φόλοου έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 80-82 στο 39:40''.

Ο Καρακωνσταντάκης με διείσδυση ισοφάρισε, ενώ πήρε και το φάουλ, όμως έκανε  airball στη βολή και ο Ντιμπ ήταν ξανά εύστοχος για το 82-84 του Τρίτωνα στα 3''. Ακολούθησε λάθος στην επαναφορά για τον Εργοτέλη, ο οποίος γνώρισε την έκτη συνεχόμενη ήττα του.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΤΡΙΤΩΝΑΣ 82-84
Δεκάλεπτα: 26-24, 39-37 (ημίχ.), 65-59, 82-84
Διαιτητές: Κυριακόπουλος - Λιότσος

Εργοτέλης (Μακράκης Γ.): Γεωργούτσος 5, Καρακωνσταντάκης 18(4), Σταράκης 3(1), Βερτούδος 4, Χουχούμης 9(2), Σταμάτης 19(3), Χασάπης, Μανιαδής, Σκανδαλάκης, Δόσπρας 2, Σαρρής 11(1), Καραλής 9(1).
Τρίτωνας (Μιχελάκος Μ.): Γρύλλης 5(1), Κούτουλας 11, Πετρόπουλος, Καλαντζής, Κουκουνιάς 2, Ντιμπ 25(5), Θύμνιος 4, Ασπρόπουλος, Γεωργίου 2, Γκαβανόπουλος 11(1), Ανδρεόπουλος 14, Βερτούδος 4(1).


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.