Ρέθυμνο Cretan Kings | Ήττα στην Κύμη , από τον ...Ελ Αμίν.


Η Κύμη Seajets πέτυχε στην Χαλκίδα επί του Ρεθύμνου Cretan Kings (73-62) την τρίτη νίκη της στην STOIXIMAN.GR Basket League με ντεμαράζ στην τελευταία περίοδο. Οι γηπεδούχοι πήραν τους δύο βαθμούς με επιμέρους σκορ 13-3 στα τελευταία πεντέμιση λεπτά της αναμέτρησης, ενώ ανάγκασαν στην κρητική ομάδα να μην πετύχει πόντο για οκτώ λεπτά στην τέταρτη περίοδο. 

Πρωταγωνιστής της νίκης της Κύμης Seajets ήταν ο Μουχάμαντ Ελ-Αμίν, ενώ ο Τζόρνταν Μόργκαν τελείωσε το ματς με νταμπλ νταμπλ (11 πόντοι και 15 ριμπάουντ). Νταμπλ νταμπλ (18 πόντοι και 17 ριμπάουντ) έκανε για τους ηττημένους ο Ταορλίν Φιτζπάτρικ.

Ο 27χρονος Αμερικανός φόργουρντ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, στο οποίο πέτυχε τους 16 από τους συνολικά 18 πόντους του και το Ρέθυμνο Cretan Kings με τρίποντο του Ανδρέα Χριστοδούλου ξέφυγε με 39-34, 1’ και 13’’ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την κρητική ομάδα στο +3 (39-36) μετά από δύο βολές του Σλάβεν Τσούπκοβιτς για τους γηπεδούχους, 46’’ πριν το τέλος.

Η Κύμη Seajets μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με περισσότερη ενέργεια στην άμυνα και από την καλή άμυνα της βρήκε πόντους στο τρανζίσιον και επιθετικό ρυθμό. Κράτησε για πέντε λεπτά το Ρέθυμνο Cretan Kings χωρίς πόντο και με σερί 14-0 με οκτώ πόντους του Μουχάμαντ Ελ-Αμίν, ξέφυγε με διψήφια διαφορά (54-43), 3’ και 35’’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλάζοντας την ροή του αγώνα. 

Η κρητική ομάδα αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Γκάρι Τάλτον και τρίποντο του Εβάλντας Ζάμπας πλησίασε στο καλάθι (59-57), 1’ και 10’’ μετά την έναρξη του τελευταίου δεκάλεπτου. Με νέο καλάθι του Τάλτον το Ρέθυμνο Cretan Kings μείωσε στον πόντο (60-59) πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου.

Η Κύμη Seajets, ωστόσο, αντέδρασε με την σειρά της, ανέβασε την πίεση στην άμυνα της και ουσιαστικά «καθάρισε» με την υπόθεση νίκη με σερί 13-0, που έκανε το σκορ 73-59, 50’’ πριν την λήξη της συνάντησης.Από τους 13 πόντους του σερί, τους εννέα με ένα τρίποντο πέτυχε ο Ελ-Αμίν. Η κρητική ομάδα δεν σκόραρε για οκτώ λεπτά και μετά το καλάθι του Τάλτον (60-59), πέτυχε τρίποντο με τον Ρόμπερτ Άρνολντ, με 7’’ να απομένουν για το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-39, 57-53, 73-62.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.