Εξελίξεις στον Κύδωνα ! Παίρνουν από την επιτροπή τα τμήματα υποδομής.


Σημαντικές εξελίξεις και αλυσιδωτές αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσει η απόφαση του ΔΣ του Α.Ο.Κύδωνα η οποία, επί της ουσίας, παίρνει στα δικά της χέρια τη διαχείριση των τμημάτων υποδομής του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου.

Πηγή:"athlitiko.gr".

Επί της ουσίας, τα τελευταία πέντε χρόνια η διαχείριση όλων των τμημάτων υποδομής αλλά και του ανδρικού τμήματος βρίσκονταν υπό τη διαχείριση της Επιτροπής μπάσκετ η οποία και επεδίωξε να δώσει ένα νέο στίγμα στο άθλημα, στην πόλη. 

Η Επιτροπή ήταν εκείνη που λάμβανε τις αποφάσεις, με τη σύμφωνη γνώμη του Α.Ο. Κύδωνα, σε όλα τα τμήματα (ανδρικό και υποδομής). 

Αίφνης, μετά το έκτακτο ΔΣ της περασμένης Τετάρτης (31/8) , οι αποφάσεις άλλαξαν. 

Ο Α.Ο.Κύδων με δική του ανακοίνωση την Πέμπτη (1/9) γνωστοποιεί ότι παίρνει στα χέρια του τη διαχείριση των τμημάτων υποδομής του μπάσκετ (παιδικό, παμπαίδες, μίνι) και αφήνει στην Επιτροπή μπάσκετ, τη διαχείριση του ανδρικού και του εφηβικού τμήματος.

Η απόφαση αυτή, χωρίς να γνωρίζουμε τη δεδομένη στιγμή, λεπτομέρειες, μπορεί να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Επιτροπής μπάσκετ, η απόφαση της οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. 
Κι όλα αυτά παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ, όπου ο Κύδωνας εμφανίζεται ως το ακλόνητο φαβορί να κατακτήσει τον τίτλο και να επιστρέψει στη Γ' Εθνική.

Τα αίτια της αλλαγής των αποφάσεων εκ μέρους του Α.Ο.Κύδωνα έγκεινται (πιθανότατα και χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες), στο γεγονός ότι πρόσφατα ανακοινώθηκαν αλλαγές στους προπονητές των τμημάτων υποδομής, οι οποίες (επίσης πιθανότατα) δεν ήταν της αρεσκείας της κεντρικής διοίκησης του Α.Ο.Κύδωνα.

Λεπτομέρειες θα υπάρξουν σίγουρα στο επόμενο διάστημα, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις (όπως προείπαμε) και από την Επιτροπή μπάσκετ του Κύδωνα.

Δείτε την ανακοίνωση των αποφάσεων του Α.Ο.Κύδων επί του θέματος:

ΘΕΜΑ: Διοίκηση και Λειτουργία Τμήματος Μπάσκετ Κύδωνα Χανίων Α.Ο. – Έκτακτη Συνεδρίαση Δ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Κύδων, μετά από έκτακτη συνεδρίαση την οποία νομίμως συγκάλεσε ο Πρόεδρός του κ. Αθανάσιος Κουβάτσος, παρουσία της Επιτροπής του Τμήματος Μπάσκετ, προπονητών του Τμήματος και παικτών της ανδρικής του ομάδος, αποφάσισε τα κάτωθι σε σχέση με το θέμα του παρόντος,το οποίο αποτέλεσε και το μοναδικό θέμα συζήτησης:

α. Η διοίκηση, η διαχείριση και κάθε σχετική απόφαση αναφορικά με τα Τμήματα Υποδομής του Τμήματος Μπάσκετ, εννοώντας το σύνολο των τμημάτων, αρρένων και θηλέων εκτός της ανδρικής ομάδος, θα ασκείται αποκλειστικά από το Δ.Σ. του Α.Ο. Κύδων, κατά το καταστατικό του. Υπεύθυνος Τμήματος, ορίζεται ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κυριάκος Κώτσογλου.

β. Η διαχείριση του Ανδρικού Τμήματος Μπάσκετ του Ομίλου, θα ασκείται από την Επιτροπή, σύμφωνα με τις αποφάσεις της και εφόσον αυτές δεν αντίκειται στο καταστατικό του Ομίλου.

γ. Τα Λειτουργικά Έσοδα τα οποία θα προέρχονται από τα Τμήματα Υποδομής θα καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες και κάθε είδους έξοδα των Τμημάτων από τα οποία προέρχονται και αφού γίνεται η σχετική εκκαθάριση, το πλεόνασμα αυτών θα αποδίδεται στην επιτροπή μπάσκετ για να διατίθενται σύμφωνα με τις αποφάσεις της. Οι χορηγίες που εξασφαλίζονται από τα τμήματα υποδομής θα διατίθενται για τα τμήματα υποδομής. Οι χορηγίες που θα εξασφαλίζονται από την επιτροπή μπάσκετ θα διατίθενται σύμφωνα με τις αποφάσεις της.

δ. Η αναλογία της χρησιμοποίησης των προπονητικών ωρών σε όλους τους κλειστούς αθλητικούς χώρους για τα τμήματα μπάσκετ του συλλόγου θα διατηρηθεί κατά την περίοδο 2016-17 η ίδια, όπως και την περίοδο 2015-16.

ε. Οι αναγκαίες συνέργειες σε Διοικητικό και Τεχνικό επίπεδο, οι οποίες θα προκύψουν για την συνεργασία των Τμημάτων Υποδομής και του Ανδρικού Τμήματος, θα αποφασισθούν σε κοινές συναντήσεις εργασίας οι οποίες θα γίνουν μεταξύ των διοικητικά & τεχνικά υπευθύνων.

στ. Κάθε άλλη διευθέτηση πέραν των ως άνω θα επιλύεται με αποφάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου.
Τα παραπάνω αποφασίσθηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ., με γνώμονα το συμφέρον, την ιστορία, τον κώδικα αξιών και την ευθύνη του Α.Ο. Κύδων απέναντι στο Χανιώτικο και Κρητικό Μπάσκετ. Η Επιτροπή καλείται όπως απαντήσει εγγράφως εάν αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα το σύνολο των παραπάνω, έως και τη Δευτέρα 5-9-16. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαχείριση του συνόλου των Τμημάτων Μπάσκετ του Α.Ο. Κύδων, θα περάσει στο Δ.Σ, κατά το καταστατικό.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.