Γιώργος Καλαϊτζάκης | "Πραγματοποίηση των ονείρων μου, η Εθνική, ο ΠΑΟ και ο Δ.Διαμαντίδης".


Το kritikobasket.gr, έχει ως βασική του επιδίωξη και χρέος προς το  μπάσκετ της Κρήτης, την ανάδειξη, την προσοχή και την προβολή προσώπων και ομάδων, που εξελίσσουν με την αγωνιστική και μη παρουσία τους το άθλημα, και  βρίσκεται κοντά σε μπασκετμπολίστες και ανθρώπους που διαγράφουν τη δική τους πορεία στον χώρο, και μέσω συνεντεύξεων να παρουσιάζει τις ξεχωριστές τους στιγμές.

Πέρυσι τον Σεπτέμβρη του 2015, στα Δυο Αοράκια, στο φιλικό Ρεθύμνου -ΠΑΟ, ένας Κρητικός του Παναθηναϊκού, έκλεψε όλες τις εντυπώσεις του φιλικού, ενώ όλοι οι γονείς άλλα και τα παιδιά μεταξύ τους, σιγοψιθύριζαν ο ένας στον άλλον :"Αυτός δίπλα στον Διαμαντίδη, είναι ο Καλαϊτζάκης" , βλέποντάς τα να θαυμάζουν τον Γιώργο και να "ρουφούν" την κάθε εικόνα του, με τον θρύλο του Ελληνικού μπάσκετ.

Αυτό που πρέπει να  γνωρίζει και ο ίδιος, αλλά και όλοι μας, είναι πως περισσότερο από τα μετάλλια, τους τίτλους, τις ατομικές και ομαδικές διακρίσεις σε υψηλό επίπεδο, αυτό που μετράει στην τελική, είναι το τι έχει προσφέρει η παρουσία σου στον αθλητισμό. 
Το τι αφήνεις στο μέλλον του αθλήματος, που δεν είναι άλλο από αυτά τα μικρά παιδιά.

WHO IS WHO

Ονοματεπώνυμο: Γεώργιος Καλαϊτζάκης
Ηλικία: 17 ετών (02/01/1999)
Θέση: Γκαρντ - πόϊντ γκαρντ(1-2)
Ύψος : 2.00 cm.
Σπουδές: Απόφοιτος Λυκείου - Σπούδασε στο 6 Γυμνάσιο Ηρακλείου
Ομάδες: Ηράκλειο, Αρης Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκός.
Εθνική Ελλάδας: Εθνική Παμπαίδων, Παίδων-Εφήβων, απο το 2014.
Διακρίσεις: Πρώτη θέση με Ηράκλειο στους παίδες το 2014, διακρίσεις με τον Αρη Θεσσαλονίκης και πρωταθλητής με την εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού.


-Γεννηθήκατε στην Κρήτη , ξεκινήσατε από το Ηράκλειο να παίζετε μπάσκετ. Τι θυμάστε από αυτήν την εμπειρία:
"Όπως είπατε κι εσείς κάναμε   τα πρώτα μας βήματα στο Ηράκλειο αρχίσαμε το μπάσκετ σε ηλικία 12 χρόνων .το επίπεδο μπορώ να πω ήταν ανταγωνιστικό, με την δουλειά που κάναμε τότε , βοήθησε να εξελιχτούμε. Ευχή μου και ελπίζω να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό, δεδομένου  των ιδιαιτεροτήτων που έχει, ως νησί".

Ποιος ήταν ο προπονητής, ο άνθρωπος που σας έδωσε κίνητρο στο να ασχοληθείτε με το άθλημα ; 
"Ο προπονητής που μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο για να ασχοληθούμε με το μπάσκετ ήταν ο Μιχάλης Πετράκης ο οποίος μας πίστευε πολύ είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος.Φρόντισε να αξιοποιήσει τις ικανότητές μας, ξεκίνησε μαθαίνοντας μας τα βασικά και στην συνέχεια, βήμα βήμα μας εξέλιξε. Ήταν και είναι σαν δεύτερος πατέρας μας.Και ακόμα και τώρα μας μιλάει και μας συμβουλεύει. Τον ευχαριστώ πολύ".

Ο πατέρας ήταν σπουδαίος καλαθοσφαιριστής με σπουδαία καριέρα σε ΓΕΗ και Ηράκλειο. Τι ιστορίες σας έχει πει; ;
"Ο πατέρας μου ήταν σπουδαίος παίχτης και δεν το λέω εγώ , το λένε οι πρώην του συμπαίκτες ο απλός κόσμος. Είχαμε από κάπου να πάρουμε εγώ και ο Παναγιώτης.Μα πάνω από όλα είναι σπουδαίος άνθρωπος μας συμβουλεύει σωστά , έχουμε  πολύ καλή σχέση όχι μόνο σαν πατέρας-γιος".
Η συμβουλή που θα μου μείνει είναι ότι "δεν θα σας χαριστεί ποτέ κανένας ότι θέλετε πρέπει να το κερδίσετε" .Φροντίζουμε και έχουμε επικοινωνία και  μιλάει πάντα πριν και μετά τον αγώνα και με συμβουλεύει.
Τον ευχαριστώ για (όπως και την μητέρα μου) ότι έχει κάνει σε εμάς".

-Γιώργο μετά το Ηράκλειο η συμμετοχή σου στην Εθνική ομάδα.Οι εντυπώσεις σου .
Η συμμετοχή μου στην εθνική ήταν ένα όνειρο κάθε φορά προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό όταν φοράω το εθνόσημο. Πιστεύω για κάθε παίχτη η συμμετοχή στην εθνική είναι κάτι το απίστευτο. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα να αγωνίζεσαι με τα χρώματα της πατρίδας και δούλεψα πολύ για να κερδίσω αυτήν την τιμή".

-Το μεγάλο βήμα έγινε με την μετακόμισή σας στην Θεσσαλονίκη .Πόσο βοήθησε στην εξέλιξή σας αυτό ;
Η μετακίνηση μας από το Ηράκλειο στην Θεσσαλονίκη μας βοήθησε στην εξέλιξη μας. Είδαμε καινούρια πράγματα, βάλαμε καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι μας.
Το πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη ήταν πιο ανταγωνιστικό 
Υπάρχουν πιο δουλεμένες ομάδες και ψηλότερα κορμιά από ότι στην Κρήτη , που είναι πιο περιορισμένο.

-Μετά τον Αρη,  ήρθε το μεγάλο άλμα και  ο Παναθηναϊκός.
Στον Παναθηναϊκό την μέρα που έμαθα ότι θα πάω ήταν από τις πιο χαρούμενες μέρα στην ζωή μου.
Ο Παναθηναϊκός είναι από τους πιο ιστορικούς συλλόγους στην Ευρώπη είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας Η στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι όταν μπήκα στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο μου αγώνα μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο! Δεν ένιωθα καθόλου τα πόδια μου, ένιωθα πραγματικά ότι ήμουν στον αέρα! Εκπληκτικό συναίσθημα!
Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο καθώς πέρα από τα πρωταθλήματα, έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα Ευρώπης , γνωρίζω σε ποια ομάδα βρίσκομαι και προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, για να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις αυτής της μεγάλης ομάδας".

-Βρέθηκες να αγωνίζεσαι δίπλα στον "ημίθεο" Δ.Διαμαντίδη. Πες μας τα συναισθήματά σου από αυτό, η πρώτη σου επαφή, τα πρώτα του λόγια για σένα ποια ήταν ;
Όπως είπατε και εσείς το να αγωνίζεσαι δίπλα σε ένα θρύλο πως είναι ο Δ Διαμαντιδης ήταν ένα όνειρο για εμένα .Πάντα ήταν το είδωλο μου .O άνθρωπος που με… έσπρωξε στο μπάσκετ ήταν φυσικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης! Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, στα τελευταία χρόνια. Ήταν απίστευτο  συναίσθημα που βρέθηκα δίπλα του στα αποδυτήρια στις προπονήσεις, που μου μιλούσε.
Όταν τον γνώρισα από κοντά αυτό που μου άρεσε σε αυτόν ήταν ο χαρακτήρας του .
Με βοηθούσε όσο μπορούσε, μου έδειχνε κάποια πράγματα πως να τα κάνω σωστά, είμαι πραγματικά πολύ τυχερός και ευτυχισμένος, που βρέθηκα έστω και για λίγο στο πλάι του.
Είναι πραγματικά ένας θρύλος".

-Φέτος στον Παναθηναϊκό  τι να περιμένουμε ;
Η χρόνια είναι μεγάλη και δύσκολη , με μεγαλύτερες απαιτήσεις. Τόσο εγώ όσο και ο Παναγιώτης από την μεριά του, ο καθένας στις ομάδες τους θα προσπαθήσουμε. Να δουλέψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε να ακούμε τους προπονητές μας και κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί

-Η οικογένεια σου πως σε στηρίζει σε όλη αυτήν την προσπάθεια ;
Εγώ δυστυχώς μένω μακριά από την οικογένεια μου. Μου λείπει η καθημερινότητα, αλλά ευτυχώς εδώ στην ομάδα καθημερινή επαφή με τους συμπαίκτες μου, να μοιραζόμαστε τις χαρές και τις αγωνίες μας και κατά κάποιον τρόπο δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλο, ξεπερνάμε τις δυσκολίες.
Έτσι αυτό δεν μας επηρεάζει τόσο πολύ την απουσία της οικογένειάς μου.
Προσπαθούν βέβαια, όσο μπορούνε να κατεβαίνουν να με βλέπουνε 
Με στηρίζουν πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια και χωρίς αυτούς δεν θα είχα φτάσει ως εδώ 
Τους ευχαριστώ για όλα που κάνουν για μένα

-Υπάρχουν  άλλα Κρητικόπουλα που να ακολουθήσουν την δικιά σας πορεία ; Εσείς διατηρείτε επαφές με φίλους σας από την Κρήτη; 

"Στην Κρήτη υπάρχει ταλέντο, αρκετό θα έλεγα μακάρι τα παιδιά να δουλέψουν σωστά στις ομάδες τους για να μπορέσουν να βελτιωθούν και να εξελιχθούν τα τελευταία χρόνια γίνεται σπουδαία δουλειά και με τα κλιμάκια στην περιοχή.
Ο συμπαίκτης μου και "συμπατριώτης μου" στην Εθνική ομάδα Βαγγέλης Μαχαιριανάκης,δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα παιδιά της υπόλοιπης Ελλάδας. 
Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, εμείς σίγουρα διατηρούμε σχέσεις με τα παιδιά μας έχουν βοηθήσει πολύ οι φίλοι μας 
Και ακόμα και τώρα που είμαστε εδώ και γενικά όταν ερχόμαστε στο Ηράκλειο είμαστε αχώριστοι.Η Κρήτη είναι ο τόπος μας".



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.