Παναγιώτης Καλαϊτζάκης | " Στόχος μου η καθημερινή βελτίωση-Μπορούν κι άλλοι Κρητικοί σε υψηλό επίπεδο".


Το kritikobasket.gr, έχει ως βασική του επιδίωξη και χρέος προς το  μπάσκετ της Κρήτης, την ανάδειξη, την προσοχή και την προβολή προσώπων και ομάδων, που εξελίσσουν με την αγωνιστική και μη παρουσία τους το άθλημα, και  βρίσκεται κοντά σε μπασκετμπολίστες και ανθρώπους που διαγράφουν τη δική τους πορεία στον χώρο, και μέσω συνεντεύξεων να παρουσιάζει τις ξεχωριστές τους στιγμές.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, πριν μερικά χρόνια, όταν καθόμουν στην κερκίδα του "Λίντο", μαζί με τον προπονητή του ΟΦΗ Νίκο Δελατόλα και έβλεπα για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα παμπαίδων η μίνι ,δεν θυμάμαι), τα "Καλαϊτζάκια", σε αγώνα του Ηράκλειο.

Σε μια στιγμή του αγώνα γυρνώντας προς τον Νίκο του αναφέρω ότι "αυτά τα παιδιά έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους, έχουν εκπληκτικά στοιχεία".

Ο Δελατόλας με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, απάντησε χωρίς περιστροφές. "Αυτά τα παιδιά από την γενιά τους  θα ξεχωρίσουν και θα φτάσουν πολύ ψηλά. Εφ όσον συνεχίσουν έτσι, χωρίς ατυχίες θα βρεθούν σε μεγάλες ομάδες και στις Εθνικές"

Εγώ τον κοίταξα με λίγο δυσπιστία, αλλά ξέροντας πως ο Νίκος είναι σοβαρός και έχει την ευθύνη των όσων λέει, σκέφτηκα... "λες; αν είναι έτσι ;".

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να δικαιώσει όχι μόνο τον Νίκο, αλλά  και όσους πίστευαν σε αυτά τα παιδιά, με πρώτους απ όλους την οικογένειά τους και τους προπονητές τους.

Αυτά αντί για προλόγου και μπαίνουμε κατ ευθείαν στην ουσία.

WHO IS WHO
Ονοματεπώνυμο: Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
Ηλικία: 17 ετών (02/01/1999)
Θέση: Γκαρντ-πόιντ γκαρντ (1-2)
Ύψος : 1.97 cm
Σπουδές: Απόφοιτος Λυκείου
Τόπος διαμονής: Θεσσαλονίκη
Διακρίσεις: Πρώτη θέση με το παιδικό του Ηράκλειο το 2014, αρκετές επιτυχίες με τον Αρη Θεσσαλονίκης.

-Γεννηθήκατε στην Κρήτη μαζί με τον αδερφό σου Γιώργο, ξεκινήσατε να παίζετε μπάσκετ από το Ηράκλειο .Τι θυμάστε από αυτήν την εμπειρία.
"Πράγματι εγώ κι ο Γιώργος γεννηθήκαμε στην Κρήτη και κάναμε  τα πρώτα μας βήματα στην ακαδημία του Ηρακλείου, από τα  μικρά τμήματα, μέχρι των παίδων. Η διαδρομή αυτή ήταν πολύ όμορφη και θα αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ζωή μου".

-Ποιος ήταν ο προπονητής, ο άνθρωπος που σας έδωσε κίνητρο στο να ασχοληθείτε με το άθλημα ;
Ο Μιχάλης Πετράκης ήταν ο άνθρωπος που μας έδωσε και ένα έξτρα κίνητρο, όσο αναφορά την ενασχόλησης μας με το μπάσκετ .Πιστεύω ότι ήταν από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της μπασκετικής μου ικανότητας".

-Ο πατέρας σας Βαγγέλης ήταν σπουδαίος καλαθοσφαιριστής με σπουδαία καριέρα σε ΓΕΗ και Ηράκλειο. Τι ιστορίες σας έχει πει; 
Πραγματικά απ ότι έχουμε διαβάσει σε αρχεία ο πατέρας μας έκανε σπουδαία καριέρα και είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό. Δεν μας έχει πει κάποια συγκεκριμένη ιστορία.
Περισσότερο μας δίνει συμβουλές  για την εξωγηπεδική μας ζωή  και πιστεύω είμαι πολύ τυχερός που τον έχω δίπλα μου στην Θεσσαλονίκη". 

-Το μεγάλο βήμα έγινε με την μετακόμισή σας στην Θεσσαλονίκη .Πόσο βοήθησε στην εξέλιξή σας αυτό ;
Μας βοήθησε πολύ στο να εξελιχτούμε περισσότερο η μετακόμιση μας στην Θεσσαλονίκη. Κατ αρχήν δουλέψαμε πιο σωστά  σε άλλο επίπεδο και χωρίς να θέλω να μειώσω το επίπεδο της Κρήτης, δυστυχώς εκεί, οι δυνατότητες εξέλιξης, είναι περιορισμένες.
Και γενικότερα το επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό από ότι της Κρήτης. Για παράδειγμα υπάρχουν πιο δυνατοί παίχτες πιο ψηλά κορμιά και είναι ποιο δύσκολο να αντεπεξέλθεις αλλά με σκληρή δουλειά όλα γίνονται. Μεγαλύτερος ανταγωνισμός".

-Σε λίγες μέρες ξεκινά η φετινή χρόνια. Τι περιμένεις φέτος ; Ποιοι οι στόχοι;
Η χρονιά είναι μεγάλη και για μένα αλλά και για τον αδερφό μου τον Γιώργο.Και τους δυο μας το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο γήπεδο και στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα. Μέσα από την καθημερινή σκληρή δουλειά, επέρχεται η βελτίωση".

-Η οικογένειά σου πως σε στηρίζει σε όλη αυτήν την προσπάθεια ;
Η οικογένειά μας είναι το πιο μεγάλο μας στήριγμα και έχουν κάνει πολλές θυσίες για μας. Το σπουδαιότερο  από όλα να μετακομίσουν  μαζί μας στην Θεσσαλονίκη, από κει και πέρα είναι καθημερινά διπλά μας.Είμαι πολύ τυχερός που τους έχω κοντά μου, καθώς η μου λύνουν πολλά και απλά θέματα καθημερινότητας".

Υπάρχουν άλλα Κρητικόπουλα που να ακολουθήσουν την δικιά σας πορεία ; Εσείς διατηρείτε επαφές με φίλους σας από την Κρήτη;.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα παιδιά που μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο και ελπίζουμε κάποια μέρα το κριτικό μπάσκετ να αναπτυχθεί περισσότερο.Τα παιδιά της Κρήτης ,δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδας. 
Σχεδόν καθημερινά, εγώ και ο αδερφός μου, μιλάμε με όλους τους φίλους μας από το Ηράκλειο,  οι οποίοι δεν είναι λίγοι και αυτοί με την σειρά τους μας στηρίζουν και προσπαθούν και  όσο μπορούν να μας βοηθήσουν".




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.