Ποιος θα πάρει την wild card της Α1 ;


Το kritikobasket.gr, με βάση τα ρεπορτάζ σας αποκαλύπτει ποιος μπορεί να  είναι ο σύλλογος που θα αντικαταστήσει την Κηφισιά στην Basket League, καθώς δεν έχει περάσει πολλή ώρα, από τότε που έλαβαν τη σχετική πρόσκληση από την ΕΟΚ (18/8) και οι πρώτες αντιδράσεις ήδη υπάρχουν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ρεπορτάζ η Δόξα Λευκάδας, δείχνει το μεγάλο φαβορί, για την κατάκτηση της  wild card, που οδηγάει στην Α1, με το Ηράκλειο να θεωρείται εκ των βασικών διεκδικητών..

-Ας τα βάλουμε όμως με την σειρα . Οι έξι ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, θα συμπεριληφθούν στη διαδικασία για την wild card που θα δοθεί , ήταν οι Πανιώνιος, Ηρακλής, Δόξα Λευκάδας, Αρκαδικός, Ηράκλειο και Καβάλα, συμπεριλήφθηκαν στη διαδικασία. 
Η πενταμελής επιτροπή (2 μέλη από ΕΣΑΚΕ και 3 από ΕΟΚ) θα εξετάσει τους φακέλους των ομάδων και θα αποφασίσει, σε συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, καθώς απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα δικαιολογητικά των φακέλων υποψηφιότητας.
Η ΕΟΚ έχει προκηρύξει εκλογές για τις 04/09 και αμέσως μετά θα ανακοινώσει την ομάδα που θα συμμετέχει στην Α1. Απορίας άξιον, βέβαια, αποτελεί τι προγραμματισμό θα κάνουν μέχρι τότε οι έξι ομάδες, οι οποίες ουσιαστικά δε θα γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν. 
Οι έξι διεκδικητές της πρόσκλησης, ήδη έχουν ενημερώσει ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ και έχει ξεκινήσει η διαδικασία να ολοκληρώσουν τους φακέλους τους με τα προαπαιτούμενα. 

Τα δεδομένα των εξι ομάδων για την Α1.
Ηράκλειο :
Στο Ηράκλειο δεν είναι αρνητικοί γι αυτό το ενδεχόμενο, καθώς τα κριτήρια του ΕΣΑΚΕ για την ομάδα που θα πάρει την "άνοδο" είναι το γηπεδικό, το οικονομικό στο οποίο το Ηράκλειο είναι υγιές, αλλά και σε όλα τα επίπεδα, ενώ  καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η έδρα (Δυο Αοράκια), αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για επαρχιακή ομάδα.
Στα αρνητικά για το Ηράκλειο είναι ότι  στην επιτροπή σκέφτονται , θα τηρήσουν και μια βαθμολογική ιεραρχία, εκεί που υστερεί, καθώς προέρχεται από την Β Εθνική.

Δόξα Λευκάδας :
Σύμφωνα με τους Γκρίζους Λύκους (http://grizoilikoi.blogspot.gr), είναι  το πρώτο φαβορί για τη συμμετοχή στην Α1.
Θέλουν να κατέβουν στην Α1 και θεωρούν τη συμμετοχή τους δυνατή, εφόσον πάρουν μια θετική απόφαση.
Συνολικά το κόστος θα φθάσει τα 600-650χιλ. ευρώ, από τα οποία σχεδόν τα μισά θα καλυφθούν από τον πρόεδρο, Σταύρο Κουκουμπρή και τα υπόλοιπα από τα μέλη του συλλόγου και τις χορηγίες.
Προπονητής θεωρείται πιθανό να παραμείνει ο Φώτης Τακιανός, αφενός επειδή υπάρχει μια ηθική υποχρέωση σε περίπτωση ανόδου και αφετέρου, ο Θεσσαλονικιός είναι μια χαρά για την Α1.
Χρειάζεται η ενεργοποίηση περισσότερων παραγόντων αλλά και των τοπικών φορέων, με στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση στην μεγάλη κατηγορία.
Θα προωθηθούν και νέα παιδιά στην ομάδα, ενώ το αγωνιστικό μπάτζετ θα φθάσει τα 250χιλ. ευρώ.
Στα θετικα για την ομάδα της Λευκάδας, στην επιτροπή σκέφτονται , θα τηρήσουν και μια βαθμολογική ιεραρχία, ξεκινώντας από τη Δόξα Λευκάδας που έστειλε μάλιστα και σχετικό έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ και η οποία έχει σκοπό να διαθέσει για την Α1 το ποσό ύψους 300 χιλιάδων ευρώ για μεταγραφές και προπονητή και παράλληλα, θα δώσουν χρήματα για την εγγυητική και την ίδρυση της ΚΑΕ.

Πανιώνιος :
Ο Πανιώνιος ενημέρωσε σήμερα επισήμως ότι θέλει να διεκδικήσει τη θέση, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινούν οι προσπάθειες για να συστήσει ΚΑΕ .

Ηρακλής :
Από τον Ηρακλή επίσης υπάρχει η εντύπωση ότι θέλουν και την πρόσκληση και τη θέση και ότι έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να τη διεκδικήσουν με αξιώσεις.
Μάλιστα ο  επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ, Θόδωρος Δρακόπουλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον γ.γ. Τάκη Τσαγκρώνη, σχετικά με το ζήτημα.
Όπως αναφέρει το basketplus.grΕκεί του τέθηκε το θέμα της ύπαρξης χρεών της παλιάς ΚΑΕ που ακόμη δεν έχει εκκαθαριστεί (!) αλλά και το νομικό και διοικητικό καθεστώς του Γ.Σ. Ηρακλής, που εδώ και 4 χρόνια δεν έχει διοίκηση και πρόεδρο! 
Παρ' όλα αυτά ο Δρακόπουλος εξέφρασε την επιθυμία και την ετοιμότητα του μπασκετικού Ηρακλή να παίξει και πάλι στην Α1, όντας έτοιμος σε μεγάλο ποσοστό αγωνιστικά, "ασφαλής" οικονομικά, την ιστορία του, την έδρα του, τον κόσμο του ως επιπρόσθετα στοιχεία.
Τα αγκάθια είναι σοβαρά,  για το κατά πόσο ο Ηρακλής μπορεί - πιεσμένος χρονικά - να συστήσει νέα ΚΑΕ ενώ εκκαθαρίζει την παλιά. Αυτό για να γίνει όμως θα πρέπει να υπάρχει "ερασιτέχνης", κάτι το οποίο είναι υποχρέωση και κάποια στιγμή να το ξεκαθαρίσει! 
Δε μπορεί 4 χρόνια ο Ηρακλής, ο χρεωμένος απ' τις ατασθαλίες παλιών διοικήσεων του με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω προστίμων και προσαυξήσεων, να μην έχει διοίκηση. 
Το θέμα, πάντως, θα έχει και συνέχεια, τη στιγμή που ακόμη κι αν δεν προχωρήσει αυτό, η ομάδα θα είναι έτοιμη να παλέψει στην Α2.   

Καβάλα -Αρκαδικός:
Υπάρχουν και οι δύο υποβιβασμένοι από την Α1, που εκδήλωσαν και επίσημα ενδιαφέρον ο Αρκαδικός και Καβάλα, αμφότεροι με ατού ότι έχουν ήδη ΚΑΕ και με τους Τριπολιτσιώτες να μην κρύβουν ότι το θέλουν πολύ να βρεθούν δια της πλαγίας ξανά στην Α1.

Μικρο το κονδύλι του ΟΠΑΠ για την Α1

Τελικά είναι γεγονός, ότι ο...ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να διαθέσει μεγάλο κονδύλι για τις 11 ομάδες της Α1, , καθώς Ολυμπιακός και ΠΑΟ έχουν χρυσοφόρα συμβόλαια.

Μετά βίας 50 χιλιάρικα θα πάνε στην τσέπη των ομάδων και πλέον, η νέα διοίκηση του ΕΣΑΚΕ θα κινηθεί σε άλλη στοιχηματική εταιρία, αν και μεταξύ μας είναι δύσκολα τα πράγματα.
Πηγές : "grizoilikoi.blogspot.gr-.basketblog.gr-.superbasket.gr-.basketplus.gr-kalimera-grarkadia.gr-kavala-sports"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.