Ο Εργοτέλης Παγκρήτιος πρωταθλητής στους Παίδες.


Στον μεγάλο τελικό για το final four, των παίδων, που διοργάνωσε αυτό το διήμερο η ΕΚΑΣΚ, ο Εργοτέλης σ ένα παιχνίδι διαφήμιση για το μπάσκετ, κατέκτησε τον Παγκρήτιο τίτλο, επικρατώντας στο κατάμεστο κλειστό της Αλικαρνασσού, με 85-59 και θα εκπροσωπήσει το νησί σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Το παιχνίδι ήταν  νευρικό αρχικά και για τις δύο ομάδες, που υπέπιπταν εύκολα στο λάθος, ωστόσο η ποιότητα των παικτών των νικητών , αλλά και το βάθος πάγκου, δεν επέτρεψαν να φανεί, αντίθετα με την ομάδα του Μ.Πετράκη, που στοίχισαν τα λάθη.

Χάρη σ αυτήν την ποιότητα που διέκρινε τους "κιτρινόμαυρους", κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους σ όλο τον αγώνα και αξιοποιώντας πλήρως το transition, μετά απο κάθε ριμπάουντ, η κλέψιμο , που είχαν, να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό την διαφορά και να μην απειληθούν σε κανένα σημείο τον αγώνα.

Παράλληλα ο Σ.Καρακάναάκης, βαζοντας συχνά δυο πλέι μέικερ στον αγώνα έλεγχε το οργανωτικό κομμάτι, ενώ επίσης το σήμα "κατατεθέν" των ομάδων του Εργοτέλη, η ψυχή, ήταν το κάτι άλλο διεκδικώντας κάθε χαμένο ριμπάουντ, κάθε χαμένη μπαλιά και πολλές φορές στέφθηκε με επιτυχία.

Από την άλλη το Ηράκλειο, δεν νομίζουμε οτι ήταν κακό, ίσα ίσα μάλιστα, που πάλεψε το ματς στα μέτρα του δυνατού, αν στηρίζεσαι όμως σ ένα δυο παίκτες είναι λογικό, να μην μπορείς να διεκδικήσεις κάτι περισσότερο.

Οπως κι αν εχει όλα τα παιδιά στο παρκέ κατέθεσαν το πλούσιο ταλέντο τους και σίγουρα κάποια απο αυτά "ξεφεύγουν", εκτός των ορίων της Κρήτης και ευχή μας είναι να τα καμαρώσουμε στο μέλλον, στο υψηλότερο επίπεδο.

Και επειδή κάθε αγώνας εχει τους πρωταγωνιστές του, αν και παίδες, οφείλουμε να καταθέσουμε την άποψή μας, για οτι είδε όλος ο κόσμος στο γήπεδο.

Από τον Εργοτέλη, ξεχώρισε το μεγάλο ταλέντο του Κρητικού μπάσκετ ο Βαγγέλης Μαχαιριανάκης, που σημείωσε 41 πόντους, ευστοχώντας σε τέσσερα τρίποντα.

Ωστόσο δεν θα σταθούμε στο σκοράρισμα, αλλά στην συνολική παρουσία του, που σίγουρα άφησε θετικές εντυπώσεις.

Εμείς πραγματικά τον θαυμάσαμε , ευχόμαστε να τον καμαρώνουμε σε λίγα χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο, να συνεχίζει να δουλεύει πολύ και πολλά συγχαρητήρια στους γονείς του, για τις θυσίες που κάνουν.

Κλειδί του παιχνιδιού για την νίκη, για την ομάδα του Στέλιου Καρκανάκη, ήταν ο Νίκος Καββαλαράκης, που με φοβερές άμυνες πάνω στον κορυφαίο του Ηράκλειο Καλομοίρη, αλλά και με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία στο οργανωτικό κομμάτι, "διάβαζε" άριστα τις φάσεις, και αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα νίκης.

Εξαιρετικός  για ένα ακόμα παιχνίδι ο Μανιαδής, που έδωσε φοβερές μάχες κάτω απο τις δυο ρακέτες, μάζεψε πολλά "σκουπίδια", δίνοντας την ευκαιρία τους συμπαίκτες του, να τρέξουν, αποτέλεσε σίγουρα βασικό πυλώνα της νίκης.

Αλλά σίγουρα δεν υπάρχει υστερήσας σε αυτό το παιχνίδι για τον Εργοτέλη, καθώς οι Νησωτάκης, Μανουσάκης, Αθαναϊλίδης, Μαρκογιαννάκης, Χασάπης, ελπίζοντας να μην κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε κανέναν ήταν εξαιρετικοί.

Από την άλλη μεριά το Ηράκλειο, αν και μετά το αρχικό σοκ του 0-5 στο σκορ, αντέδρασε σωστά, καταφέρνοντας να ισορροπήσει το παιχνίδι, πλήρωσε όμως την απουσία εναλλακτικών λύσεων και την δυνατότητα εκτός του Καλομοίρη, να μπορεί κάποιος παίκτης ν αναλάβει και να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, κάτι που πρέπει να προσεχθεί στο μέλλον, καθώς υπάρχει πλούσιο ταλέντο.

Πλούσιο ταλέντο όπως έχει ο Σ. Καλομοίρης, που δείχνει γεννημένος ηγέτης, που προσπαθεί πάντα να βγάζει τα κάστανα απο την φωτιά ανεξαρτήτως απο την εξέλιξη του σκορ, και ευχή μας είναι να δουλέψει ακόμα ψηλότερα και να αγωνιστεί κι αυτός σε υψηλό επίπεδο, ώστε μαζί με τους γονείς του, να τον καμαρώνουμε κι εμείς.

Ο Καλομοίρης σήκωσε το επιθετικό βάρος της ομάδας του Μιχάλη Πετράκη, σημειώνοντας 26 πόντους, ευστοχώντας σε δυο τρίποντα.

Πολύ καλά στοιχεία απο την ομάδα του Ηράκλειο, έχουν οι Μαρνελάκης (που ξεκίνησε καλά, αλλά στην συνέχεια "έπεσε"),ο Πετράκης που εχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, ο Αλεξόπουλος, ο Καγιαλής και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας.

Τέλος να σημειώσουμε  σύμφωνα με αυτά που μας μεταφέρανε ότι οι δυο κορυφαίοι των ομάδων Μαχαιριανάκης και Καλομοίρης, είναι αντίπαλοι μόνο στο παρκέ (και πολλοί άλλοι προφανώς), αφού είναι συμμαθητές και φίλοι.

Σύντομα βίντεο με δηλώσεις Καρκανάκη, δηλώσεις (γραπτές) Πετράκη,  σε βίντεο, πλουσιότατο φωτορεπορταζ που θα γίνει βίντεο και όλο το φύλλο αγώνα.

Εργοτέλης- Ηράκλειο  85-59
Δεκάλεπτα : 17-08, 44-18 (ημίχ.), 67-40, 85-59

Εργοτέλης (Σ.Καρκανάκης): Αθαναϊλίδης 4, Μανουσάκης, Μαχαιριανάκης 41 (4), Νησωτάκης, Μαρής  6, Τερζάκης , Χασάπης 3, Βαρβεράκης, Καλέργης, Καββαλαράκης 14 (1), Μανιαδής  12, Μαρκογιαννάκης 5.
Ηράκλειο (Μ.Πετράκης): Μαρνελάκης 8, Μαρής 2, Στεφανάκης, Ινιωτάκης, Σηφάκης, 4, Πετράκης 8 (2), Καλομοίρης 26 (2), Καγιαλής 2, Αλεξόπουλος 8, Μαστοράκης, Κούρκουλος 1, Κυπριωτάκης .



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.