All Star Weekend | Ο Παπαπέτρου έσυρε τον χορό!


Όπως κάθε χρόνο η καινούργια κολεξιόν του ελληνικού μπάσκετ είχε την τιμητική της στο All Star Weekend. Οι ταλαντούχοι και πολλά υποσχόμενοι παίκτες περπάτησαν καμαρωτοί στην πασαρέλα των Χανίων, έδειξαν το ποιόν τους και απέδειξαν ότι μπορούν να είναι θεματοφύλακες της δυναμικής και της προοπτικής του.Καλαφατάκης αντί Πεδουλάκη στους Greek Stars
 Στον καθιερωμένο πλέον αγώνα των νεαρών οι Young Stars καθοδηγούμενοι από τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ανακηρύχθηκε MVP, επικράτησαν των Rising Stars με 82-77 .
Οι νικητές είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Η λήξη της πρώτης περιόδου τους βρήκε μπροστά με 22-21, ενώ στο κομβικότερο (όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε) σημείο του αγώνα έτρεξαν ένα σερί 7-0, χάρη στο οποίο πέρασαν με 37-33 κι έβαλαν τα θεμέλια της επικράτησης τους. 
Στη λήξη της τρίτης περιόδου οι Young Stars προηγήθηκαν με 56-47 και αργότερα αύξησαν τη διαφορά στους 13 πόντους (64-51). Οι Rising Stars αντέδρασαν και με τρίποντο του Μποχωρίδη μείωσαν σε 70-66, αλλά οι μετέπειτα νικητές δεν τους άφησαν περιθώρια για να φανούν πιο απειλητικοί και με ένα σερί 8-0 προηγήθηκαν με 78-66 και «κλείδωσαν» τη νίκη. 

Διαιτητές: Μάλαμας, Χαλαμπαλάκης, Μπορμπαντωνάκης 

ΥOUNG STARS: Σλαφτσάκης 4, Σταμάτης 11, Κόνιαρης 3, Πουλιανίτης 2, Ρεκουνιώτης 10, Παπαπέτρου 17, Σπυρόπουλος 2, Σπυριδωνίδης 7, Χατζηνικόλας 2, Διαμαντάκος 15, Βεζένκοφ 7, Περσίδης Ξυλάκης 2. 
Προπονητές: Μαρμαρινός, Παπαχατζής 

RISING STARS: Μποχωρίδης 10, Χουχούμης , Τολιόπουλος 4, Χριστοδούλου 8, Φακοπουλίδης 2, Σκανδάλης 3, Μπέμπης 5, Λιάπης 3, Μήτογλου 8, Κώττας 6, Χαραλαμπόπουλος 5, Αγραβάνης 20, Οικονομόπουλος 3, Ζανιδάκης. 
Προπονητές: Μανωλόπουλος-Μυκονιάτης 

"Υπάρχει πλούσιο ταλέντο" 

Mετά το All Star Game Νέων οι προπονητές των δυο ομάδων δήλωσαν: 
Χρήστος Μαρμαρινός (προπονητής Young Stars): «Ολοι όσοι βρισκόμαστε εδώ κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στο μπάσκετ και στον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Πάντοτε αυτά τα ματς είναι μια καλή ευκαιρία για μεν τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για δε τους φιλάθλους να διαπιστώσουν πόσο ταλέντο υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ» 

Σωτήρης Μανωλόπουλος (προπονητής Rising Stars): "Πρόκειται για τη γιορτή του μπάσκετ, που πρέπει να την απολαμβάνουμε όλοι μας; Ο κόσμος, οι παίκτες που αγωνίζονται χωρίς πίεση και όλοι οι υπόλοιποι. Ηταν ένα ενδιαφέρον ματς στο οποίο είδαμε για άλλη μια φορά το ταλέντο που υπάρχει στις νέες γενιές του ελληνικού μπάσκετ» 

Θανάσης Παπαχατζής (ασίσταντ κόουτς Young Stars): "Hταν ένας πολύ επιτυχημένος αγώνας με όμορφο θέαμα και με τους παίκτες να δείχνουν το ταλέντο τους, άλλωστε κάποιοι από αυτούς ήδη έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Θεωρώ ως πολύ ευχάριστο γεγονός την παρουσία του κόσμου σε πείσμα της βροχής, όπως επίσης και το γεγονός ότι το Αll Star Weekend φιλοξενείται σε ένα υπέροχο και αξιοζήλευτο γήπεδο υψηλών προδιαγραφών» 

Σταύρος Μυκονιάτης (ασίσταντ κόουτς Rising Stars): «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτόν αγώνα, ειδικότερα διότι το All Star Weekend διεξάγεται στην Κρήτη, όπου δουλεύω και ζω εδώ και χρόνια. Οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να δουν το πλούσιο ταλέντο που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ κάποια παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους έδειξαν τι μπορούν να κάνουν».

Καλαφατάκης αντί Πεδουλάκη στους Greek Stars

O Γιώργος Καλαφατάκης θα αντικαταστήσει τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο των Greek Stars. O προπονητής του Ρεθύμνου Aegean θα καθίσει δίπλα στον Σούλη Μαρκόπουλο μετά την αδυναμία του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού να συμμετάσχει στο 21o All Star Game.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.