Επίσημη αγαπημένη | "Στο Ηράκλειο και τα επόμενα χρόνια".

Η Κρήτη και το Ηράκλειο αποχαιρέτησαν την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, αλλά ανανέωσαν το ραντεβού μαζί της καθώς τόσο ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος όσο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάκης Τσαγκρώνης δεσμεύτηκαν ότι θα επιστρέψει πολύ σύντομα.




Οι δύο ισχυροί άνδρες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση κάτι που, όπως δήλωσαν, τους δεσμεύει ώστε η παρουσία της Εθνικής μας στην Κρήτη να συνεχιστεί.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος της ΕΟΚ):«Για μια ακόμη φορά η Κρήτη απέδειξε και ειδικά το Ηράκλειο ότι έχει και το προσωπικό, αλλά και την κατάλληλη τεχνογνωσία και πάνω από όλα τη φιλοτιμία και τη διάθεση να αναλαμβάνει οργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς και να τις φέρνει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Θα έλεγα ότι ο τρόπος με τον οποίο υποδέχτηκε αυτή την οργάνωση ο κρητικός λαός, αλλά και το πώς οι άνθρωποι οι εντεταλμένοι τα έφεραν εις πέρας με εξέπληξε πάρα πολύ θετικά. Κι έτσι δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις, θα έλεγα ακόμα μας δέσμευσε, έτσι ώστε αυτή η παρουσία της Εθνικής ομάδας στην Κρήτη να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Η παρουσία του κόσμου ήταν θα έλεγα η πολύ μεγάλη ευχάριστη έκπληξη και γι΄ αυτό είπα ότι δεσμευόμαστε: μας δέσμευσε ο κόσμος, για τις επόμενες οργανώσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να εξάρω και τη συμβολή των ανθρώπων, οι οποίοι ανέλαβαν την υποχρέωση να φέρουν εις πέρας αυτή τη δύσκολη οργάνωσης και με τους παμπαίδες, το διεθνές τουρνουά και τους αγώνες της Εθνικής ομάδας. Οι πάντες αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουν να εκφράσουν είναι το χαμόγελο για τη μεγάλη επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Κι εγώ από την πλευρά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς που δούλεψαν, αλλά και στον κόσμο που αγκάλιασε αυτό το γεγονός».

ΤΑΚΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ)«Ξέραμε το φιλόξενο λαό της Κρήτης και ήταν ένας παράγοντας που μας έκανε να έρθουμε εδώ. Θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΚΑΣΚ, ειδικά σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Προπάντων να ευχαριστήσω τον κόσμο για την προσέλευσή του. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις μικρά παιδιά να έρχονται με τις οικογένειές τους στο γήπεδο και να παρουσιάζουν αυτό που πραγματικά είναι ο αθλητισμό και όχι αυτό που παρατηρούμε στους οπαδικούς αγώνες που γίνονται και δημιουργούνται τα επεισόδια. Υπάρχει μία πρόταση και πιστεύω ότι θα την υλοποιήσουμε με τη βοήθεια εδώ των τοπικών παραγόντων ούτως ώστε να γίνει θεσμός το τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς» στην Κρήτη. Αυτό εξαρτάτε περισσότερο από τους τοπικούς φορείς διότι αυτοί θα πρέπει να βοηθήσουν σε αυτό το πράγμα κι εμείς θα έχουμε την υποχρέωση να βάλουμε στο καλεντάρι της FIBA αυτό το τουρνουά και να το υλοποιούμε κάθε χρόνο".

«Κερδίσαμε το στοίχημα»

Χωρίς τους τοπικούς φορείς η διεξαγωγή του τουρνουά Γιώργος Κολοκυθάς, αλλά και αυτό των παμπαίδων δε θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί. Δήμος-ΔΟΠΑΦΜΑ, Περιφέρεια και ΕΚΑΣΚ συνέβαλαν τα μέγιστα για να έρθει η Εθνική μας στο Ηράκλειο και η διοργάνωση να στεφθεί από επιτυχία. Και οι ίδιοι οι διοργανωτές, όμως, φαίνεται ότι το χάρηκαν.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης τόνισε:

" Το τουρνουά αλλά και οι φιλικοί αγώνες της εθνικής μας πήγαν πολύ καλά. Ευχαριστώ παίκτες ,προπονητές, συνοδούς, την ΕΟΚ, την ΕΚΑΣΚ και τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την οργάνωση αλλά πάνω από όλους τους φιλάθλους που στήριξαν την διοργάνωση. Αποδείξαμε ότι η Κρήτη και το Ηράκλειο μπορεί να διοργανώσει μεγάλα γεγονότα διότι έχει τις υποδομές αλλά κυρίως τους εθελοντές που η συμβολή τους ήταν τεράστια".

Από την πλευρά του ,ο Περιφερειάρχης Κρήτης ,Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε:«Ήταν μία σημαντική διοργάνωση, μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για την Κρήτη. Για άλλη μια φορά η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ με τις αμέτρητες διακρίσεις μας έκανε υπερήφανους. Οι φίλαθλοι έδωσαν το παρόν στους αγώνες στηρίζοντας παράλληλα και το τουρνουά φιλίας «παμπαίδων». Η Κρήτη απέδειξε ότι μπορεί να "σηκώσει" με επιτυχία τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις, και θα επιδιώξουμε να επαναληφθεί και του χρόνου στο νησί μας. Με την συνεργασία όλων των φορέων καταφέραμε και κερδίσαμε το "στοίχημα" του τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς.Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά της Εθνικής μας, στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και σύντομα να βρεθεί και πάλι κοντά μας».

Ο Αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΦΜΑΗ,Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε: «Ήταν μεγάλη χαρά για μας να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας την Εθνική ομάδα με πλήρη ρόστερ λίγο πριν το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Θεωρούμε ότι ήταν μια πρόβα. Η Εθνική έλαβε το μήνυμα από την δική μας πλευρά και τη θέλουμε κοντά μας το δυνατό περισσότερο. Παίρνουμε το θάρρος να το ζητάμε γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να της προσφέρουμε όλα αυτά που ζητάει για να κάνει σωστά προετοιμασία σε σύγχρονες υποδομές αλλά και να φιλοξενηθεί όπως επίσης και άλλες ομάδες με τον καλύτερο τρόπο και την Κρητική φιλοξενία στην πρωτεύουσα της Κρήτης.
Επίσης ως δήμος ρίχνουμε βάρος στο μαζικό αθλητισμό και στην ενασχόληση των μικρών παιδιών. Ήταν σημαντικό που είχαμε κοντά μας και το τουρνουά «φιλίας». Νομίζω τέτοιου είδους παραστάσεις όπως αυτή που διοργανώθηκε στην πόλη μας θα δώσουν ώθηση ενασχόλησης των παιδιών με το μπάσκετ στην Κρήτη αλλά φέρνει κοντά και λαούς της Ευρώπης κάνοντας πραγματικότητα το όραμα «Ενωμένη Ευρώπη των λαών.»
Θεωρώ ότι το Ηράκλειο έχει δώσει εξετάσεις και στους Ολυμπιακούς αγώνες και σε διεθνής αγώνες Βόλεϊ, στίβου και άλλων αθλημάτων και έχει περάσει με επιτυχία.
Η συνεργασία με ΕΟΚ αλλά και ΕΚΑΣΚ είναι άψογη και νομίζω αποτελεί μια πολύ καλή ομάδα που μπορεί να φέρει σε πέρας μια μεγάλη εκδήλωση του μπάσκετ. Περιμένοντας το επόμενο ραντεβού ευχαριστούμε την ΕΟΚ και την αποστολή της Εθνικής που βρέθηκε στην πόλη μας.»

Ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πιτσούλης σχολίασε:"Ο φίλαθλος κόσμος της Κρήτης αγκάλισε το πολύ σημαντικό τουρνουά μπάσκετ. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε κορυφαίους αθλητές, αλλά πάνω από όλα την επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων, την Εθνική Ελλάδος. Η μαζικότητα στην προσέλευση δικαιώνει όσους επέλεξαν και όσους στήριξαν την επιλογή αυτή. Η Περιφέρεια στάθηκε από την αρχή αρωγός στο τουρνουά. Το σημαντικό όμως είναι ότι διεκδικούμε και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου για το φίλαθλο κόσμο της Κρήτης".

Ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ,Μπαμπης Μαρκάκης ,υπογράμμισε:«Το Ηράκλειο και η Κρήτη κέρδισαν το στοίχημα. Η διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και αυτό οφείλετε στην προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι όσοι συμμετείχαν στο γεγονός. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Υπήρξε πάρα πολύς κόσμος που δούλεψε ώρες ατέλειωτες προκειμένου όλα να κυλήσουν σωστά. Και τα καταφέραμε. Τόσο το τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς», όπου συμμετείχε η Εθνική μας ανδρών όσο και αυτό των Παμπαίδων «Φιλία» στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοήθησαν την επιτυχία της διοργάνωσης».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.