Γυναικών | Πρωταθλητής ο Ηρόδοτος.

Το καμάρι της Ν.Αλικαρνασσού ο ΑΟΝΑ Ηρόδοτος αναδείχτηκε πρωταθλητής γυναικών ΕΚΑΣΚ, επικρατώντας στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς με 42-39,  κόντρα στην εξαιρετική ομάδα του κόουτς Πλευράκη, που διεκδίκησε το πρωτάθλημα στα ίσα μέχρι την τελευταία στιγμή, χάρη σε ένα τρίποντο της Ρ.Καρλάφτη, 5" πριν την λήξη, κάνοντας το 3-2 στις νίκες.
Έτσι η ομάδα της Δάφνης Σταυρακάκη θα διεκδικήσει την άνοδό της στην Α2 Εθνική κατηγορία μέσω των μπαράζ, τα οποία θα διεξαχθούν 20-22 Ιουνίου στο Μετς Β'.
Από την άλλη το Αρκάδι έχει προκριθεί στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων, η οποία θα διεξαχθεί 20-24 Ιουνίου, στη Σκάλα Λακωνίας.

Με τρίποντο της Καρλάφτη πέντε δεύτερα πριν το τέλος, ο Ηρόδοτος πανηγύρισε στο σπίτι του το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στις γυναίκες έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, κόντρα στο εξαιρετικό Αρκάδι που διεκδίκησε το πρωτάθλημα Γυναικών (με τις Νεανίδες), μέχρι τέλος και αν δεν είχε αστοχία σε σουτ και βολές σε κρίσιμα σημεία, ίσως να έπαιρνε αυτό το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις φιλοξενούμενες να πατούν καλύτερα στο παρκέ του κλειστού, της κατάμεστης Αλικαρνασσού και με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Μπότσι να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο με 8-7.

Στην δεύτερη περίοδο, τα κορίτσια του κόουτς Πλευράκη, συνέχισαν να βγάζουν ενέργεια, δύναμη και πάθος μέσα στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση, αυξάνοντας την διαφορά του σκορ, σε +6 στο ημίχρονο 20-14, με πρωταγωνίστριες τις Μπότσι και την αρχηγό Δημήτρη, που είχαν σημειώσει μέχρι τότε 10 και 4 πόντους αντίστοιχα.

Στην επανάληψη όμως ο Ηρόδοτος, εμφανίστηκε μεταμορφωμένος, πίεσε σε όλο το γήπεδο, ενώ οι παίκτριες της Δ.Σταυρακάκη, ξεδίπλωσαν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους, με αποτέλεσμα να σημειώσουν στα πρωτα 3' και 10" λεπτά του ημιχρόνου ένα σερί 10-0, "καταπίνοντας" την εις βάρος τους διαφορά στο ημίχρονο και παίρνοντας προβάδισμα 4 πόντων στο σκορ.

Οι Ρεθυμνώτισσες αντέδρασαν προσπάθησαν να μειώσουν με την Ζουμπεράκη κυρίως, αλλά ο Ηρόδοτος διατηρούσε μεχρι το τελευταίο λεπτό της περιόδου, προβάδισμα 6 πόντων 30-24.
Με τρίποντο της Δημήτρη και εύστοχα δίποντα της Ζουμπεράκη και Μπότσι ψαλίδισε την διαφορά στο καλάθι (32-30 ο Ηρόδοτος).

Οι γηπεδούχοι είχαν  κορυφαίες σκορερ σε εκείνο το δεκάλεπτο τις Φωτιάδη και Γιαλυτάκη Ρ. με 8 και 4 (συνεχόμενους) πόντους αντίστοιχα.
.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε κατάθεση ψυχής κι άπω τις δυο ομάδες, με τον Ηρόδοτο πολύ καλό στην άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, να διατηρεί το προβάδισμα έχοντας κύριο "εκφραστή" στις επιθέσεις του την Φωτιάδη.

Στα τελευταία δέκα δεύτερα με δυο βολές η Ζουμπεράκη (που είχε αστοχήσει λίγο πριν και στις δυο βολές),με δυο εύστοχες βολές, έφερε το παιχνίδι στα ίσα (39-39).

Μετά το τάιμ άουτ που ζήτησε η Σταυρακάκη, ανέλαβε η 15χρονη Καρλάφτη εκεί που "έκαιγε" η μπάλα επιχείρησε (εύστοχο),  σουτ τριών πόντων και έδωσε την νίκη και το πρωτάθλημα στον Ηρόδοτο, αφού τα τελευταία 5" ήταν διαδικαστικά.

Κορυφαία σκόρερ των πρωταθλητών η Φωτιάδη με 16 πόντους, ενώ η Καρλάφτη σημείωσε 8 με 2 τρίποντα.
Από την υπέροχη ομάδα του Κ.Πλευράκη, που δείχνει οτι το μέλον της ανήκει, κορυφάια σκορερ η Μπότσι με 17 πόντους και η Δημήτρη με 10.
.
Την απονομή του κυπέλλου στους πρωταθλητές, καθώς και τα μετάλλια-διπλώματα στις δυο ομάδες, έκανε μετά το τέλος του αγώνα, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚ (και κομισάριος για το συγκεκριμένο παιχνίδι) κ.Β.Γιαννουλάκης.

Σε λίγο βίντεο και πλούσιο φωτορεπορταζ....

ΗΡΟΔΟΤΟΣ-ΑΡΚΑΔΙ   42-39
Δεκάλεπτα:07-08, 14-20 (ημίχ.),32-30, 42-39 .

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Δ.Σταυρακάκη):Γιαλυτάκη Ρ. 3, Σαπλαούρα, Νισταζάκη 1, Γιαλυτάκη Μ. 6, Κοιλάδη,Λαζάϊ,Δακανάλη,Δανδουλάκη,Μαθιουδάκη 2, Παπαϊωσήφ 6,Καρλάφτη  8(2), Φωτιάδη 16.

ΑΡΚΑΔΙ (Κ.Πλευράκης):Μπότσι 17, Λιουδάκη,Φραγκιαδάκη 2, Ζουμπεράκη 6,Σταθοπούλου,Σαλιάϊ, Αγαθαγγέλου,Λίτσι 2, Δημήτρη 10, Λελεδάκη , Μίχου 2,Στεφάνου.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.