Ηρόδοτος-Αρκάδι | Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή στις 18.00 στην Αλικαρνασσό, η σειρά των πλέι οφ στην κατηγορία Γυναικών ΕΚΑΣΚ, που κλείνει την αυλαία των πρωταθλημάτων της Ένωσης για την περίοδο 2012-2013.
Ηρόδοτος και Αρκάδι "συγκρούονται" για   και τελευταία φορά φέτος (διαιτητές Μακρής Παναγιώτης- Μπανασάκης Θοδωρής),με φόντο το πρωτάθλημα Γυναικών της ΕΚΑΣΚ.
Η απονομή του κυπέλλου στον πρωταθλητή, μετά το τέλος του αγώνα.

Όσον αφορά την προϊστορία των δύο ομάδων στην φετινή σειρά των τελικών, στον 1ο τελικό ο Ηρόδοτος κέρδισε -γηπεδούχος- με σκορ 79-51, το Αρκάδι επικράτησε 54-45 στην έδρα του, ακολούθησε νίκη 48-46 της Ηρακλειώτικης ομάδας και την προηγούμενη Κυριακή η Ρεθεμνιώτικη κερδίζοντας 50-46 και έκανε το 2-2.

Υπενθυμίζουμε ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Ηρόδοτος είχε επικρατήσει στην 1η αγωνιστική στο Ρέθυμνο με 60-42, ενώ στον δεύτερο γύρο (4η αγωνιστική), είχε επικρατήσει ξανά με 61-51.

Η  ομάδα που θ' αναδειχθεί πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΚ θα πάρει μέρος στα μπαράζ γι' άνοδο στην Α2 εθνική γυναικών.  

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου που έχει ανακοινώσει η ΕΟΚ, η ομάδα του νησιού μας που θα κατακτήσει το τίτλο θα παίξει (20-22/6) στον Α' υποόμιλο Νότου, έχοντας αντιπάλους τη Ναύπακτο, την πρωταθλήτρια Νησιών Αιγαίου και την ΑΓΕ Χαλκίδας.

Η 1η ομάδα της τελικής βαθμολογίας θα πάρει την άνοδο, ενώ η 2η θα παίξει -στις 23/6- προληπτικό αγώνα κατάταξης με τη 2η του Β' υποόμιλο Νότου.

Αξίζει να τονιστεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε περισυλλέξει, η πρωταθλήτρια Κρήτης είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Α2.

Αν συμβεί αυτό, τότε θα μιλάμε για τεράστια επιτυχία από καταβολής του ελληνικού αθλητισμού θα έχει η Κρήτη σε ότι αφορά την εκπροσώπησή της στις εθνικές κατηγορίες των δημοφιλέστερων ομαδικών σπορ. 

Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει η "Εφ.Πατρίς" θα υπάρχουν 31 (και μια ακόμα 32),  (!) ομάδες ανδρών – γυναικών από το νησί που του χρόνου θα έχουν την ευκαιρία οι φίλοι του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ και του πόλο να χειροκροτούν τις προσπάθειές τους στο υψηλότερο επίπεδο.
Ο σχετικός πίνακας που δημοσιεύει η εφημερίδα.

* Να σημειωθεί ότι η ομάδα του κόουτς Πλευράκη το Αρκάδι (που αποτελείται αποκλειστικά απο Νεάνιδες),έχει προκριθεί στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων, η οποία θα διεξαχθεί 20-24 Ιουνίου, στη Σκάλα Λακωνίας.

* Αν βγει πρωταθλήτρια ομάδα ο Ηρόδοτος και επικρατήσει στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου, τότε θα είναι η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του Κρητικού μπάσκετ , που μετά το Ηράκλειο θα έχει δυο εκπροσώπους σε Εθνικές κατηγορίες.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.