Ρέθυμνο Aegean | Έχασε αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση το Ρέθυμνο Aegean στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του δεύτερου παιχνιδιού για τα ημιτελικά της Α1 Basket League ΟΠΑΠ αν και ηττήθηκε με 72-87 έδειξε πιο ανταγωνιστικό.
Από την άλλη με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στην σειρά των ημιτελικών και πλέον πηγαίνει την Δευτέρα στην Κρήτη για να “σκουπίσει” την σειρά.  Γιαπλές:«Από τα καλύτερα 30λεπτα!»
Η ρεθυμνιώτικη ομάδα αν και ηττήθηκε με 87 - 72, κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού εμφανίστηκε περισσότερο ανταγωνιστική από το πρώτο παιχνίδι και «ζόρισε» τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το Ρέθυμνο Aegean μπήκε «μουδιασμένο» στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί απόλυτα στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια όμως με την είσοδο του Κόμματου οι ισορροπίες άλλαξαν, οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ ανέκτησαν την αυτοπεποίθηση τους και βρήκαν δρόμο προς το καλάθι. Έτσι το πρώτο ημίχρονο «έκλεισε» με  40 – 36.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε στο 4ο δεκάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι, με το Ρέθυμνο Aegean όμως να μην τα… παρατάει. 

Πολύ καλή εμφάνιση από τους Ντούβνιακ, Κόμματο και Χορν. 
Επόμενο ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα στις 16.30 στο «Μελίνα Μερκούρη»!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-12, 40-36, 60-53, 87-72.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χαινς 8 (5 ριμπ.), Άντιτς 10 (2/3 τριπ.), Σπανούλης 11 (2/6 τριπ., 6 ασίστ), Σερμαντίνι, Σλούκας 5 (1/2 τριπ., 6 ασίστ), Πάουελ 5, Γκετσεβίτσιους 8 (2/3 τριπ.), Πρίντεζης 15 (1/4 τριπ.), Παπανικολάου 19 (1/1 τριπ., 7 ριμπ.), Γεωργάκης, Κατσίβελης 6 (6 ριμπ.).

ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χορν 13 (1/1 τριπ., 5 ριμπ., 3 ασίστ, 2κλεψ.), Καλλινικίδης, Προύιτ 3 (1/2 τριπ.), Αγγελόπουλος 6 (2/5 τριπ., 4 ριμπ., 3 ασίστ), Τσαρουχάς, Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 21 (5/7 τριπ.), Κόμματος 12 (4 ριμπ., 3 ασίστ, 3 κλεψ.), Κάρτερ 3, Λάτοβιτς, Πέτγουει 12 (9 ριμπ., 3 ασίστ).

Θ.Γιαπλές:"Από τα καλύτερα 30λεπτα!"

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του στα τρία πρώτα 10λεπτα ήταν ο τεχνικός του Ρεθύμνου Θανάσης Γιαπλές.

"Νομίζω ότι το παιχνίδι ήταν πολύ καλύτερο για εμάς σε σχέση με το πρώτο. Νομίζω ήταν από τα καλύτερα 30λεπτά που έχουμε κάνει μέσα στη χρονιά. Είμαι ικανοποιημένος για την αντίδραση μας σε ορισμένα κομμάτια του ματς. Είναι δύσκολο να βρεις αδυναμίες στον Ολυμπιακό για να χτυπήσεις. Συγχαρητήρια για τη νίκη του και θα τα πούμε σε τρεις ημέρες" δήλωσε ο προπονητής των Κρητικών.

Για τα συνεχή ματς, καθώς ακολουθεί η σειρά για τις θέσεις 3-4, υπογράμμισε: "Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει η ομάδα. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια. Στον μικρό τελικό τα ματς είναι 1-1. Υπάρχει κούραση και αυτό θα πρέπει κυρίως να αντιμετωπίσουμε".

Ο Ούρος Ντούβνιακ από την μεριά του τόνισε: "Δεν έχω να πω πολλά για το συγκεκριμένο ματς. Για εμάς που βρισκόμαστε στα ημιτελικά είναι μεγάλη επιτυχία.
Θέλαμε να παίξουμε καλά και σωστά. Έχουμε ακόμα ένα ματς στην έδρα μας και θέλουμε να είμαστε καλοί μπροστά στους φιλάθλους μας".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.