Ρέθυμνο Aegean | Προετοιμάζεται για τα πλέι οφ.


Την καλύτερη συγκομιδή του σε κανονική διάρκεια της Α1 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ Ανδρών «σφράγισε» το Ρέθυμνο Aegean το περασμένο Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, επικρατώντας με 82-80 της Καβάλας.
Ο απολογισμός των 17 νικών και 9 ηττών αποτελεί ρεκόρ για το συγκρότημα του Θανάση Γιαπλέ, που πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στα πλέι οφ της φετινής Α1, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με μειονέκτημα έδρας. 


Η κατάληψη της 5ης θέσης της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια ήταν δεδομένη εδώ και αρκετό καιρό και το μόνο που απέμενε για την Ρεθυμνιώτικη ομάδα ήταν να δουν αν θα καταφέρουν να φτάσουν στο ρεκόρ. Ο απολογισμός καλύτερος τόσο σχετικά με την περυσινή χρονιά (15-9), όσο και από την πρώτη παρουσία του στην Α1 τη σεζόν 2007-08 (9-17).


Εντός έδρας οι Ρεθυμνιώτες έκαναν το απόλυτο, μετατρέποντας το «Μελίνα Μερκούρη» σε απόρθητο κάστρο, αν αναλογιστούμε την δυναμική των δύο αιωνίων. 

Το Ρέθυμνο Aegean είχε απολογισμό 11 νίκες και μόλις 2 ήττες στο «σπίτι» του, από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Όμως και εκτός έδρας η παρουσία των Ρεθυμνιωτών ήταν εντυπωσιακή, κατακτώντας – όπως και πέρυσι – 6 ροζ φύλλα αγώνα μακριά από το Ρέθυμνο και γνωρίζοντας 7 ήττες
Μετά από δύο ημέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης στο Ρέθυμνο Aegean είναι έτοιμοι να επιστρέψουν σήμερα το απόγευμα στις προπονήσεις ενόψει της έναρξης των πλέι οφ της Α1.

Η ρεθυμνιώτικη ομάδα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για την κανονική διάρκεια της Α1 και θα έχει σαφώς περισσότερες ημέρες για να προετοιμαστεί για την σειρά των αγώνων της Α’ φάσης των πλέι οφ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, όπου πιθανότατα θα ξεκινήσει την Τρίτη 21 Μαΐου. Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το πρώτο ραντεβού του Θανάση Γιαπλέ με τους παίκτες του στο «Μελίνα Μερκούρη». 

Ο νεαρός τεχνικός και οι συνεργάτες του περιμένουν όλους τους παίκτες να είναι υγιείς στην έναρξη της προετοιμασίας για τα παιχνίδια με τον δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

Ο Μαρκ Κάρτερ έκανε «τα δικά του» και το Ρέθυμνο Aegean, έστω και με δυσκολία πέρασε νικητής από την Καβαλα με 80-82. 

Ο Αμερικανός κατέγραψε μία ακόμη καταπληκτική εμφάνιση στο ενεργητικό του έχοντας 28 πόντους με 8/9 β., 1/3 διπ., 6/9 τριπ με 8 ριμπ., 8 κερδ. φάουλ, 3 κλεψ., 3 ασίστ και μόλις 1 λάθος μέσα σε 33 αγωνιστικά λεπτά!

Καβάλα - Ρέθυμνο Aegean  80-82
Τα δεκάλεπτα: 19-22, 48-42, 65-60, 80-82

ΚΑΒΑΛΑ(Αλεξανδρής): Αράπης, Άρμπετ 16 (2), Καλαμπάκας 8 (1), Μανωλόπουλος 4, Στυλιανού 13 (3), Στεφανίδης, Πιεβάλιτσα, Δεμερτζής 9 (13 ασίστ, 4 κλεψίματα), Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 3 (1), Κρστέφσκι 15 (1), Κόλεμαν 12 (8 ριμπάουντ). 
Ρέθυμνο Aegean(Γιαπλές): Χορν, Καλλινικίδης, Προύιτ 5 (7 ριμπάουντ), Αγγελόπουλος 13 (1), Τσαρουχας, Τσόχλας 3 (1), Ντούβνιακ 12 (2), Κόμματος 4, Κάρτερ 28 (8 ριμπάουντ), Λάτοβιτς 2, Πετγουέι 15 (8 ριμπάουντ), Σιζόπουλος.

Ο τεχνικός της Ρεθυμνιώτικης ομάδας στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε: .

«Το μονό θετικό που μπορούμε να κρατήσουμε από το παιχνίδι με την Καβάλα, είναι η νίκη. Είναι άσχημο για εμάς ότι το τελευταίο διάστημα, παίζουμε πολύ αραιά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό, ενώ ως γνωστό δεν έχουμε την δυνατότητα για φιλικά στην Κρήτη. Η Καβάλα ήθελε να παρουσιαστεί δυνατή και να κερδίσει το τελευταίο παιχνίδι μπροστά στους φίλους της μετά από 5 χρόνια παρουσίας στην Α1. 

Κατάφερε να εκμεταλλευτεί την δική μας αμυντική αδράνεια και να είναι μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Ευτυχώς για εμάς, ένα πεντάλεπτο με πιεστική άμυνα και κλεψίματα, αποδείχθηκε αρκετό για να καλύψουμε την διαφορά που χάναμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Θανάσης Γιαπλές.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.