ΕΚΑΣΚ | Αφιέρωμα στον Νεο Ανδρογέα.

Το kritikobasket.gr επισκέφτηκε τον νέο πρόεδρο του Ανδρογέα κο Απόστολο Ανυφαντάκη, με σκοπό να δει και να καταγράψει τις προσπάθειες των ανθρώπων της ιστορικής ομάδας της πόλης μας από τα νότια προάστια, που γυρίζουν νέα σελίδα.
Στην κουβέντα μας ο Α.Ανυφαντάκης δεν δίστασε να μιλήσει για όλους και για όλα ξεκινώντας (όπως τονίζει) μια νέα προσπάθεια για την επανίδρυση του νέου Ανδρογέα που εξειδικεύεται αποκλειστικά και μόνο στο τμήμα μπάσκετ, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στις ακαδημίες , με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη ευγενούς  άμιλλας ανάμεσα στα παιδιά.

Σημείο αναφοράς της ομάδας του Ανδρογέα η νέα διοίκηση που  μας εξέπληξε με τη σοβαρότητά της, παρουσιάζοντας τον σκοπό και φιλοσοφία του σωματείου, που αφορά μόνο την ανάπτυξη, αφήνοντας πίσω λάθη παραλείψεις και αστοχίες  των προηγούμενων ετών.

Πριν διαβάσετε την συνέντευξη ποταμό, του νέου προέδρου του Ανδρογέα, δείτε το νέο Δ.Σ της ομάδας που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες.Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Υπάρχει συνεργασία με  νομικό σύμβουλο που προστατεύει και επιλύει, όλα τα νομικά ζητήματα της ομάδας.
 Το νέο Δ.Σ του Ανδρογέα (Πατήστε δεξιά το "διαβάστε περισσότερα")...

Μετά τις αρχαιρεσίες εκλέχθηκε η νέα διοίκηση του συλλόγου που αποτελείται από τους:
ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                              ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ                           ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ                             ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                            ΤΑΜΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ  ΦΩΤΙΟΥ                                ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
ΤΟΥΤΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                       ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ                       ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.
ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ                            ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Ανδρογέας ιδρύθηκε το 1987 με έδρα την ευρύτερη περιοχή του Αι Γιάννη και σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού ,σε παιδιά και νέους ηλικίας από 7 έως 18 ετών, ενώ παράλληλα στόχευε στην αγωνιστική παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα ανδρικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
ΤΟ ΧΘΕΣ

Στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο πήραμε μέρος σε τρία παγκρήτια πρωταθλήματα, Ανδρικό ,εφηβικό και παιδικό κατακτώντας την Τρίτη θέση  στους άνδρες, την Πέμπτη θέση στους παίδες και την Πέμπτη θέση στους  εφήβους. Τα αγωνιστικά τμήματα προπονούνται με την καθοδήγηση γυμναστών προπονητών στον χώρο του 19ου Δημοτικού σχολείου(ευχαριστούμε τον Διευθυντή και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την μέχρι σήμερα βοήθεια τους),ενώ παράλληλα γίνονται και προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου στα τρία αοράκια. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους προπονητές που είχαν την ευθύνη των αγωνιστικών τμημάτων τους κ. κ  Πετεινό Ιωάννη (ανδρικό τμήμα) , Περυσινάκη Δημήτρη (εφηβικό παιδικό τμήμα)  όλους τους παίκτες των αγωνιστικών τμημάτων για την συμβολή τους στην πορεία του πρωταθλήματος καθώς επίσης και τους γονείς των παιδιών που μας εμπιστεύθηκαν. 
Σημαντικό ρόλο στην  προσπάθεια μας είχαν οι χορηγοί της ομάδας  που ήταν οι εξής:
MILTOPLAST –ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ κ ΣΙΑ ΑΕΒΕ. , καφετέρια FORUM , ταβέρνα ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ, ψητοπωλείο ΛΕΩΦΟΡΟΣ,  εξοπλισμοί ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ,PRINCE INTERNET CAFÉ.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα ο σύλλογος γυρίζει σελίδα , ξεκινάει μια νέα προσπάθεια για την επανίδρυση του νέου Ανδρογέα εξειδικεύετε αποκλειστικά και μόνο στο τμήμα μπάσκετ, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στις ακαδημίες , με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη ευγενούς  άμμιλας ανάμεσα στα παιδιά, προσφέροντας την εμπειρία μέσα από τα αγωνιστικά τμήματα, παίζω  και χαίρομαι γι αυτό που κάνω, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η νίκη.

Το σύνθημα μας «υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στα θαύματα και άνθρωποι που τα δημιουργούν»
Λάθη παραλείψεις και αστοχίες  των προηγούμενων ετών ,τα αφήνουμε πίσω, γυρίζουμε σελίδα σχεδιάζοντας τριετές πλάνο ανάπτυξης, με πέντε τομείς οργάνωσης (1)ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,2)ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,3)ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,4)ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ,5)ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ),  με την ενεργό συμμετοχή μας  στα μπασκετικά δρώμενα της Κρήτης, ελπίζοντας ότι τα έργα μας θα μιλήσουν τόσο δυνατά που δεν θα αφήσουν τα λόγια να ακουστούν.
Σημαντικές είναι οι ενέργειες που έγιναν στο σύντομο χρονικό διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Διοίκησης όπως :
Οριστική ανάληψη του σωματείου , νομιμοποίηση σε όλους τους φορείς , οριστικοποίηση  συνεργασίας με τον νομικό σύμβουλο κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟ, συνεργασία με τον προπονητή κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ο οποίος αναλαμβάνει τις ακαδημίες της ομάδος, εύρεση στέγης, δημιουργία γυναικείων τμημάτων μετά από πολλά χρόνια και παύση λειτουργίας του ανδρικού τμήματος για ένα έτος. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα έδινε βαρύτητα στο ανδρικό τμήμα χωρίς να αναπτύσσει τις υποδομές της. Η μη συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχει να κάνει με κόντρες μεταξύ παικτών και διοίκησης (όπως έγραψαν διάφορα sites), οι σχέσεις τις διοίκησης και των παικτών ήταν είναι και θα είναι άψογες, βλέπε ευχαριστήρια επιστολή προς παίκτες          (((Αγαπητέ φίλε, με την παρούσα επιστολή  η διοίκηση του ΓΑΣ Ανδρογέα θα ήθελε να σε ευχαριστήσει προσωπικά όπως και όλους τους συναθλητές σου, για την ενεργή παρουσία σου στην ομάδα. Καθ όλη τη διάρκεια της  χρονιάς παρά τις αντίξοες συνθήκες  που αντιμετωπίσαμε, παλέψαμε όλοι μαζί, ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και  διατηρήσαμε το όνομα και το κύρος του μπασκετικού Ανδρογέα ψηλά στην φίλαθλη συνείδηση του Αθλητικού κόσμου του Ηρακλείου.
Σου ευχόμαστε καλή τύχη και ελπίζουμε σύντομα να συναντηθούν  ξανά οι δρόμοι μας),  ))
 απλά οι στόχοι άλλαξαν, το τριετές πλάνο ανάπτυξης ξεκινάει με πλήρης οργάνωση των ακαδημιών σε όλες τις ηλικίες και ως εκ τούτου τα οικονομικά διαθέσιμα της ομάδος θα πρέπει να οδηγηθούν αποκλειστικά και μόνο στις υποδομές, για το πρώτο έτος, κατά την διάρκεια της περιόδου θα αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία επανέναρξης του ανδρικού τμήματος και ο τρόπος οργάνωσης του. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι ανακριβής και δεν εκφράζει την διοίκηση της ομάδας.
ΤΟ ΑΥΡΙΟ
Στόχος ή οργάνωση στελέχωση και συνεχής αξιολόγηση όλων όσων ασχολούνται με την ομάδα με σκοπό  να δημιουργηθούν ακαδημίες παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, που θα περιλαμβάνουν ηλικιακά παιδιά από Β΄ Δημοτικού έως και Γ’ Λυκείου, κάνοντας τρεις προπονήσεις την εβδομάδα στον χώρο του 19ου Δημοτικού Σχολείου και του 13ου Γυμνασίου, (ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους διευθυντές , του Δημοτικού Σχολείου κ. Αριστείδη Αντωνάκη  και τον Γυμνασιάρχη κ. Τουτουδάκη Νικόλαο για την βοήθεια τους), αναπτύσσοντας το αίσθημα του αθλητισμού και της ευγενούς άμμιλας.

 Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 20 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του 19ου Δημοτικού Σχολείου και ώρα 19.30. Εγγραφές Θα γίνονται στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη στην οδό ΤΑΝΤΑΛΟΥ και ΓΑΖΙΟΥ κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18.00 έως 20.00, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον πρόεδρο του  συλλόγου κ. Γεώργιο Τσαγκαράκη  για την αποδοχή της πρότασης συνεργασίας. Υπεύθυνος των ακαδημιών έχει οριστεί ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου κ. Παναγιώτης Παγωνίδης με τηλέφωνο επικοινωνίας 6938-169888.

Προπονητής των ακαδημιών είναι ο κ. Δημήτριος Κασαπίδης και επίσης θα ασχοληθεί ο γυμναστής κ. Τουτουδάκης Νικόλαος και ο γερόλυκος μέχρι χθες της ανδρικής ομάδος κ. Παναγιώτης Παγωνίδης, ενώ  η ομάδα βρίσκεται στην αναζήτηση και άλλου προπονητή. Παράλληλα σε μακροχρόνια οργάνωση θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ανάπτυξης και άλλων αθλημάτων.
Στην προσπάθεια μας αυτή σας θέλουμε όλους κοντά μας, παλιούς  και νέους, να ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια των «ομάδων» και να προσπαθήσουμε να αφήσουμε το μπάσκετ καλύτερο από ότι το βρήκαμε.
Αναζητούμε την ενεργή συμμετοχή της ομάδας ως μέλος της τοπικής κοινωνίας, συνεργασία με τοπικούς φορείς, με νέα ενεργά μέλη(με δικαίωμα ψήφου) και νέους ενεργούς φίλους, σωστή προβολή στο διαδίκτυο (gasandrogeas.blogspot.com), ολοκληρωμένη μηχανογραφική οργάνωση και υποστήριξη, αναζήτηση της ιστορίας της ομάδος, εφαρμογή εγχειριδίων λειτουργίας, ενεργή συμμετοχή όλων στα δρώμενα της ομάδας, ξεκάθαρη οικονομική διαχείριση, οργάνωση τμήματος δημοσίων σχέσεων, ανταποδοτικότητα χορηγών, αδελφοποίηση με άλλα σωματεία και δημιουργία προϋποθέσεων για συμμετοχή σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο , να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή φέρνοντας τα παιδιά τους στις ακαδημίες και παράλληλα αν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν διοικητικά ,είτε σαν ενεργά μέλη είτε βοηθητικά, παρακολουθώντας από κοντά την πορεία προόδου των παιδιών τους. Παράλληλα με την πολύχρονη πορεία που έχει το σωματείο όλα αυτά τα χρόνια καλούμε όσα παλαιότερα μέλη έχουν ακόμη την φλόγα να σιγοκαίει μέσα τους , αγαπούν τον αθλητισμό και ιδιαιτέρα το μπάσκετ να έρθουν κοντά μας.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.