Χανιά | Ολοκληρώθηκε το 4ο τουρνουά μπάσκετ Τσιβαρά.

Ακόμη ένα Αποκορωνιώτικο τουρνουά μπάσκετ ολοκληρώθηκε φέτος , με τη διεξαγωγή του 4ου τουρνουα Τσιβαρα, στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Τσιβαρά,  που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά, μ' εκπροσώπηση χωριών της ευρύτερης περιοχής του Αποκόρωνα.
Για τρίτη φορά, στις συνολικά τέσσερις διοργανώσεις, η ομάδα των Καλυβών αναδείχθηκε νικήτρια, κερδίζοντας στον  τελικό τους Κουρήτες Καλυβών με 81-68.
Τα δεκάλεπτα του τελικού ήταν 21- 9, 42 - 31 (ημιχρ.) 58 - 46, 81 - 68
Καλύβες (Σαριδάκης Στέλιος): Νικολουδάκης Πέτρος 4, Πιπεράκης Γιώργος 2, Χριστινάκης Βασίλης 8, Καλυδωνάκης Μιχάλης 6, Σχοινάς Ανδρέας 33, Μαραθάκης Γιώργος, Μακρατζάκης Στέλιος 17, Πιπεράκης Γιάννης, Ρουμελιώτης Αλέξανδρος, Κοτρωνάκης Νίκος 11.
Κουρήτες: (Γράμψα Ερατώ): Δρακουλάκης Βασίλης 21, Σοφιανός Σπύρος 2, Αναγνωστόπουλος Μανώλης 18, Δημητρουλάκης Νίκος 21, Μαρκογιαννάκης Δημήτρης, Λουράκης Μανώλης, Δημητρουλάκης Μανώλης, Ηλιόπουλος Βασίλης, Δρακουλάκης Λευτέρης 6.

Πολυτιμότερος παίκτης  (MVP) του τελικού αναδείχθηκε ο Σχοινάς, ενώ πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ήταν ο Ν. Δημητρουλάκης, που σημείωσε, συνολικά, 161 πόντους (ακολούθησαν ο Σχοινάς με 139 και ο νεαρός αθλητής του Κύδωνα, Ορέστης Σκανδάλης, που έπαιζε με τους Αρμένους και πέτυχε -έχοντας δώσει δυο παιχνίδια λιγότερα- 130 πόντους).



Όσον αφορά τον τελικό των εφήβων, η ομάδα των Αρμένων κέρδισε 53-31 την αντίστοιχη του Μπαμπαλή και αναδείχθηκε νικήτρια του τουρνουά, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά και αυτό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσιβαρά. 
Δεκάλεπτα: 9-10, 31 - 19 (ημιχρ.) 46 - 25, 53 - 31
Αρμένοι: Μαραγκουδάκης Γιώργος 5, Τερεζάκης Βασίλης 7, Σκανδάλης Ορέστης 14, Μαντωνανάκης Μέλιος, Τερεζάκης Σπύρος 4, Τσακιράκης Βασίλης 12, Μαραγκουδάκης Σταμάτης 11, Τσοτσόρια Άλεξ, Χατζηδάκης Ηλίας, Έρβιν Τσάφα, Ορφανάκης Βαγγέλης, Χριστοδουλάκης Γιώργος.
Μπαμπαλή: Καπετανάκης Μιχάλης, Χαβρεδάκης Κώστας 6, Κλαδάκης Γιώργος 20, Φλεμετάκης Μιχάλης, Ζαμπετάκης Κώστας, Φλεμετάκης Μιχάλης 3, Χαβρεδάκης Γιάννης, Χαβρεδάκης Σωτήρης, Καραπαντελάκης Αλέξης, Κλαδάκης Γιάννης 2.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δυο τελικών, έγινε αγώνας επίδειξης από τις ομάδες εφήβων του Κύδωνα και του ΑΓΟΡ, που τελειώσε με σκορ 36-43.
Σήμερα  και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης η οποία θα γίνει στον Τσιβαρά, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές που αφορούν το τουρνουά εφήβων. 
Οι αντίστοιχες για το 4ο τουρνουά ανδρών θα γίνουν στις 11 Αυγούστου, οπότε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά διοργανώνει την καθιερωμένη "Κρητική βραδιά". 

Συνοπτικά τ' αποτελέσματα μετά τη 2η αγωνιστική.
3η αγ.
Β' όμιλος: Πλάκα-Τιτάν 57-54, Κουρήτες Καλυβών-Ν. Χωριό 57-54, ρεπό ο Στύλος
Α' όμιλος: Βάμος-Κεφαλάς 55-49, Καλύβες-Αρμένοι 75-62, ρεπό ο Τσιβαράς
4η αγ.
-Ν. Χωριό-Πλάκα 41-27, Τιτάν-Στύλος 56-24, ρεπό οι Κουρήτες Καλυβών 
-Τσιβαράς - Κεφαλάς 54-51, Βάμος - Αρμένοι 51-41, ρεπό οι Καλύβες
5η  
-Πλάκα - Στύλος 62-22, Τιτάν - Κουρήτες 70-63, ρεπό το Ν. Χωριό

Στον πρώτο ημιτελικό, Καλύβες - Τιτάν 75-73 
Στον άλλο ημιτελικό οι Κουρήτες  Καλυβών-Βάμος 73-69 . 

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
 Ο αθλητισμός είναι και ήταν μέρος στην καθημερινότητα του ανθρώπου.Η αναγνώριση της αξίας του έχει γίνει ήδη από το 776 π.Χ. ,περίοδο που έγινε η έναρξη των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων. Η αξία του ευ αγωνίζεσθαι,του ομαδικού πνεύματος και της συλλογικής προσπάθειας γίνονται πράξη μέσα από αθλητικές δραστηριότητες. Ανέκαθεν, λοιπόν, είναι δημιουργικό το να υπάρχουν προσπάθειες οργάνωσης τέτοιων δραστηριοτήτων.
 Μία τέτοια προσπάθεια έχει ξεκινήσει από τον Πολιτιστικό σύλλογο Τσιβαρά εδώ και 4 χρόνια, η οποία χρόνο με τον χρόνο φαίνεται να γίνεται περισσότερο αποδεκτή από τον κόσμο στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα. Αυτό φαίνεται από την αύξηση της συμμετοχής των ομάδων καθώς και από την διεξαγωγή για πρώτη φορά του εφηβικού τουρνουά.
 Ελπίζουμε η προσπάθεια των μελών του πολιτιστικού συλλόγου να συνεχιστεί έτσι ώστε χρόνο με τον χρόνο το τουρνουά να γίνεται ακόμα καλύτερο. 
Γιάννης Μαυράκης
"haniotika-nea.gr"

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.