Πρωταθλητής στους Παίδες της ΕΚΑΣΚ το Ηράκλειο

Στην κορυφή της ΕΚΑΣΚ ανέβηκε το Ηράκλειο στο πρωτάθλημα Παιδων της ΕΚΑΣΚ καθώς επικράτησε στον τελικό του FinalFourτου ΟΦΗ με 48-45. Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι το οποίο δίνει μεγάλε ελπίδες στο μέλλον του Κρητικού μπάσκετ το συνολο του Μακράκη κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στο ΒΑΚ και έτσι να πανηγυρίσουν τη νίκη και συνάμα την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα μπαράζ του πανελληνίου πρωταθλήματος της κατηγορίας τους. Στην δεύτερη θέση τερμάτησε ο ΟΦΗ, ενώ στις θέσεις 3 και 4 βρέθηκαν οι Κύδων και Εργοτέλης αντίστοιχα.

Το σκορ του τελικού άνοιξε το Ηράκλειο, ενώ με ένα σερί 5-0 η ομάδα του Μακράκη πήρε το προβάδισμα στα 3 πρώτα λεπτά της αναμέτρηση. Ο Φανουράκης ήταν αυτό που έκοψε τους «μπλε» με καλάθι μέσα από τη ρακέτα για το 2-5. Ο Σαμοθράκης με μια βολή χάρισε ακόμα έναν πόντο στον ΟΦΗ, όμως το Ηράκλειο με εύστοχα σουτ ξέφυγε στο +6. Ο Λισλεβαντ σε προσπάθεια του για κοντινό σουτ κέρδισε το δικαίωμα για δυο βολές όμως κατάφερε να ευστοχήσει μόνο στην δεύτερη για το 3-10. Η «απάντηση» δεν ήρθε από τον Σαμοθράκη σε παρόμοια φάση για τους «μελανόλευκους» μιας και δεν κατάφερε να σκοράρει από την γραμμή της φιλανθρωπία. Ο Φανουράκης όμως με δυο ατομικές προσπάθειες μείωσε για τον ΟΦΗ στο -3 (7-10). Στο 8ο λεπτό ο ΟΦΗ βρηκε τρόπο να βγει στην επίθεση ο Σαμοθράκης έτρεξε μπροστά, κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ και με ½ βολές πήγε το παιχνίδι στο καλάθι. Το Ηράκλειο προσπάθησε να κόψει τον αντίπαλο του όμως η αστοχία του δεν το άφησε να ξεφύγει. Εν τέλει με καλάθι του Καρεμφυλάκη «άνοιξε» στο +4 και με μια βολή από τον Περαντωνάκη στο +5. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Φανουράκη να εύστοχη 2’’ πριν την ολοκλήρωση του, για το 10-13. 
Στην δευτερη περίοδο οι δυο ομάδες μπήκαν με το ίδιο πάθος. Έτσι υπήρχε εναλλαγή στα ευστοχα καλάθια. Παρόλα αυτά με πρωταγωνιστή τον Φανουράκη ο ΟΦΗ έφερε στα ίσια την αναμέτρηση (16-16) στο 14ο και (18-18) στο 15ο λεπτό. Ο ΟΦΗ έκλεισε την άμυνα του και ο Καμπάκας με τρίποντο στο 16ο λεπτό έκανε το 21-18. Η απάντηση ήρθε αμέσως από τους παίκτες του Ηράκλειο με τον Περαντωνάκη να ευστοχεί από τα 6,75 (21-21). Οι παίκτες του Μακράκη βγήκαν ξανά μπροστά με δυο γρήγορα καλάθια  (21-25). Από εκεί και έπειτα «μίλησαν» οι άμυνες στο παιχνίδι με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει μέχρι και το 19ο λεπτό. Τον πίνακα «ξεκόλλησε» ο Περαντωνάκης με 2/2 βολές (21-27) με… σειρά να παίρνει ο Βογιατζάκης για το 21-29. Εν τέλει το δεκάλεπτο έκλεισε στο 24-29 με σκόρερ τον Καμπάκα, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο στη λήξη του χρόνου από τα 7 μέτρα. 

Ο ίδιος παίκτης άνοιξε το επιμέρους στο 23΄ (27-29). Όμως από έκει και έπειτα η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι με τα δυο σύνολα  να βασίζονται κυρίως στην κλειστή άμυνα και όχι στο σκοράρισμα. Έτσι η περίοδο παρα την ένταση έμεινε σε χαμηλές «τιμές» (9-4) με αποτέλεσμα να κλείσει στο 33-33. 
 Η ίδια εικόνα εξελίχθηκε και στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου. Στο 33 ο Γκιζης από τη γραμμή της φιλανθρωπίας έκανε το 33-35 για το Ηράκλειο και ακολούθησε καλή άμυνα και κόψιμο για τους «μπλε» παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να ανοίξουν τη διαφορά αφού ο ΟΦΗ πήρε την μπάλα και βγήκε μπροστά. Το ίδιο σκηνικό συνέχισε μέχρι και το 34 όπου οι γηπεδούχοι έκαναν το 33-37. Το Ηράκλειο απάντησε όμως οι «μελανόλευκοι» μίλησαν εκ νέου. Έτσι στο 35 ο ΟΦΗ βρέθηκε να προηγείται με 38-37. Ο Γκιζης με ½ βολές έφερε για ακόμα μια φορά το παιχνίδι στα ίσια, όμως ο Σαμοθράκης έβγαλε και πάλι το σύνολο του Καρλάφτη στο +2 40-38. Η «απάντηση» δεν άργησε να έρθει από το Ηράκλειο, με τρίποντο για το 40-41, όμως και πάλι ο ΟΦΗ βρήκε λύση για να προσπεράσει (42-41). Στο 37ο λεπτό ο Λισλεβαντ προσπάθησε να φτάσει μέχρι το καλάθι των γηπεδούχων, οι διαιτητές καταλόγισαν φάουλ και εκείνος με το απόλυτο διαμόρφωσε το 42-43. Το Ηράκλειο με ένα «μίνι» σερί πήρε προβάδισμα 7 πόντων στο 39 (42-47) με καλάθια από τους Κουβαράκη Λισλεβαντ και Φεργαδάκη. Ακολούθησε η βολή του Περαντωνάκη για το 42-48. Ο Βλαχάκης με τρίποντο έγραψε το 45-48 όμως ήταν πια αργά για την ομάδα του προκειμένου να κάνει την ανατροπή. Έτσι η αναμέτρηση έκλεισε με το Ηράκλειο να προηγείται στη λήξη του χρόνου και να κατακτά το πρωτάθλημα στην κατηγορία του.

ΟΦΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 45-48
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-13, 14-16, 9-4, 12-15
Διαιτητές: Χριστινάκης-Κατσαπρακάκης
ΟΦΗ (Καρλάφτης): Οικονόμου, Σαμοθράκης 6, Βλαχάκης 6 (2), Παπαδοσπυριδάκης 2, Μπαλαντινάκης, Πρασανάκης, Καμπάκας 11 (3), Παπαδάκης, Τσότρας, Φανουράκης 20, Σπυρόπουλος, Πετροσιάν.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Μακράκης): Καλόγηρος, Καραδεμήρης 2, Περαντωνάκης 15 (2), Λισλεβαντ 7, Γκίζης 10, Καραπάνος, Κουβαράκης 6, Φεργαδάκης, Καρεφυλάκης 6, Βογιατζάκης 2, Καραμβαλής. 

Τα αποτελέσματα:
ΟΦΗ-Ηράκλειο 45-48
Εργοτέλης-Κυδων 53-64

Βαθμολογία:
Ηρακλειο 4 
ΟΦΗ 3
Κυδων 3
Εργοτέλης 2


Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.