Σώθηκε το Ρέθυμνο παρά τις τελευταίες εξελίξεις της Basket League

Το Ρέθυμνο πανηγύρισε τη νίκη στο Αλεξάνδρειο του Άρη με 87-81 και έτσι ήταν αυτό που παρέλαβε το «εισιτήριο» της παραμονής στην Basket League. Έτσι μετα το τέλος της 26ης αγωνιστικής, το Λαύριο αποχαιρετά οριστικά την Α1 εθνική κατηγορία και η ομάδα της Κρήτης, αλλά και αυτή της Εύβοιας παραμένουν σε αυτή.
Πριν από την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής της regular season, τρεις ομάδες εμπλέκονταν σε σενάρια για τον υποβιβασμό στην Α2: η Κύμη, που ήταν και στην δυσχερέστερη θέση μιας και αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό, το Λαύριο και το Ρέθυμνο. Τελικά, το Λαύριο είναι η ομάδα, που ακολούθησε τον Κολοσσό στην παρακάτω κατηγορία. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Κύμης σώθηκε, ύστερα από την απόφαση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να μην κατέβει στο ματς του ΟΑΚΑ (20-0), και αυτό έβαλε τις άλλες δύο ομάδες στην δύσκολη κατάσταση. Το Ρέθυμνο όμως κατάφερε να πάρει το «διπλό» στην Θεσσαλονίκη κι έτσι να παραμείνει στην κατηγορία παρά τη νίκη του Λαυρίου επί του Ήφαιστου.


Όσον αφορά το ματς στο Nick Galis Hall ο Άρης μπήκε με ταχύτητα και ενέργεια στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και σε συνδυασμό με τα εύστοχα μακρινά σουτ του κατάφερε να προηγηθεί με 10-2. Το Ρέθυμνο βασίστηκε στις επινοήσεις και στην ευστοχία του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ καθώς οι διαδοχικοί πόντοι του Αμερικανού έγραψαν το επιμέρους σκορ 6-15 μέχρι το τέλος της περιόδου (16-17, 10’).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τον Μπαρτ προσαρμόζοντας πάνω του την άμυνά τους. Επιθετικά βοηθήθηκαν από τον Βασίλη Τολιόπουλο και έτσι προηγήθηκαν με 25-21 (13’) αλλά και με 33-28 (17’). Τότε ανέλαβε δράση για το Ρέθυμνο Cretan Kings ο Άντονι Χίκι, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους (στο πρώτο ημίχρονο) το οποίο όμως «έκλεισε» με σκορ υπέρ του Άρη. 
Ο Στιβ Μπαρτ βρήκε τις λύσεις προκειμένου να βγει από τα «δεσμά» του Αρη, έτσι στο 3ο δεκάλεπτο τα πέρα από την εκτέλεση, δημιούργησε και για τους συμπαίκτες του. Ο Άρης, με εξαίρεση τον Βασίλη Τολιόπουλο, δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση κι έτσι μετά το 43-46 στα μισά της περιόδου, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +8 (49-57) περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η διαφορά έφτασε έως το +12 (50-62) για να κλείσει η περίοδος (53-62) με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Τολιόπουλο.
Ο Στιβ Μπαρτ ήταν το ίδιο… απολαυστικός και στην τελευταία περίοδο καθώς ο Άρης δυσκολεύτηκε στο μαρκάρισμά του. Τα διαδοχικά τρίποντα του Αμερικανού επανάφεραν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (61-72, 33’) για το Ρέθυμνο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, γύρισαν την άμυνά τους σε ζώνη μείωσαν και μείωσαν σε 70-75 (35’). Η απάντηση του Ρέθύμνου ήρθε από απόσταση 6.75 και άντεξε στην αντεπίθεση του Άρη. Οι «κίτρινοι» πλησίασαν και πάλι στους πέντε πόντους (77-82, 37:30) εκεί όμως ένα κλέψιμο αλλά κι ένα καλάθι του Χίκι (77-84, 38:30) σφράγισαν τη νίκη του Ρεθύμνου και συνάμα την παραμονή του στην κατηγορία.

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.