Πρωταθλητής Εφήβων ο Ηρόδοτος

Την κούπα των εφήβων της ΕΚΑΣΚ κατέκτησε ο Ηρόδοτος, ο οποίος ανατρέποντας κάθε προγνωστικό επικράτησε του Ηράκλειο με 68-63. Η ομάδα από την Αλικαρνασσό πήρε από την αρχή της αναμέτρησης τα ηνία στο σκορ έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους +19 της ομάδας του Μακράκη. Παρά την προσπάθεια του αντιπάλου για τη μεγάλη ανατροπή (στο 36΄το σκορ ηταν 56-56), άντεξε και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Κρήτης στους Εφήβους και συνάμα το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Μεγάλο «όπλο» για τον Ηρόδοτο τα σουτ του από τα 6,75, τα οποία και πλήγωσαν το Ηράκλειο. Χνάρης (4), Βαράκλας (7) και Περβολαράκης (2) σκόραραν συνολικά 13 τρίποντα, που σε συνδυασμό με την άμυνα ζώνης που επέλεξε να παίξει το σύνολο του Γκοργκόλη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς αλλά και την αστοχία των παικτών του Ηρακλείου, του έδωσε τον τίτλο. 


Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Ηρόδοτος μπήκε από την αρχή δυναμικά στο παρκέ του «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου, στον τελικό του FinalFourτων Εφήβων της ΕΚΑΣΚ. Έτσι στο 9ο λεπτό ο πίνακας έγραφε 15-6 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων (17-10 10΄). Η δεύτερη περίοδο κύλησε σε παρόμοιο ρυθμό, ο Ηρόδοτος στα μετόπισθεν έκλεινε τη ρακέτα του, το Ηράκλειο παρα το γεγονός του ότι έβρισκε τρόπο να σπάσει τη άμυνα ζώνης δεν κατάφερνε με ευκολία να βρει… διχτάκι, ενώ από την άλλη οι παίκτες του Γκοργκόλη πανηγύρισαν είκοσι πόντους, με τους δεκαπέντε από αυτούς να προέρχομαι έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Στο δεύτερο μισό ο Μακράκης αποφασισε να ρίξει στο… παρκέ τον αρχηγό, Γιάννη Κίτσο. Αυτό βοήθησε στην ψυχολογία και των υπολοίπων παικτών του Ηράκλειο. Έτσι το  52-33 (+19) του 36ου λεπτού έγινε στο 37’ 59-58. Η πιεστική άμυνα του Ηρακλείου υποχρέωσε τον Ηρόδοτο σε λάθος, ο Κίτσος έφυγε στον αιφνιδιασμό, όπου και σκόραρε, κάνοντας την ανατροπή για το Ηράκλειο (59-60). Ο Βαράκλας όμως έβαλε και πάλι τον Ηρόδοτο μπροστά με καλάθι και μια εύστοχη βολή. Το Ηράκλειο δεν κατάφερε να ευστοχήσει στην επίθεση που ακολούθησε με αποτέλεσμα να δώσει το δικαίωμα στον Ηρόδοτο για ακόμα δυο πόντους, τους οποίους και κατέκτησε από την γραμμή της φιλανθρωπίας με σκόρερ τον Χνάρη. Η… απάντηση για το Ηράκλειο ήρθε με τον ίδιο τρόπο από τον Γκίζη. Ακολούθησε άστοχο σουτ τριών πόντων από τους παίκτες του Γκοργκόλη. Με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει ο Γκίζης έχασε τη μια από τις δυο βολές που κλήθηκε να σουτάρει. Στην επαναφορά καταλογίστηκε αντιαθλητικό φάουλ στον Κίτσο, ο οποίος αντί για την μπάλα βρήκε τον Χναρη. Εκείνος με το απόλυτο (2/2) διαμόρφωσε το 66-63, η μπάλα παρέμεινε στα… χέρια του Ηροδότου και συγκεκριμένα του αρχηγού του ο οποίος αυτή τη φορά αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Το Ηράκλειο δεν κατάφερε να μειώσει για ακόμα μια φορά, ο Βαράκλας με 1/2 βολές έκανε το 67-63, ενώ το τελικό 68-63 υπέγραψε ο Λαμπράκης. Έτσι ο Ηρόδοτος κατέκτησε την κούπα του πρωταθλητή Εφήβων στην Κρήτης, αφήνοντας το Ηράκλειο στη δεύτερη θέση. Το «χάλκινο» μετάλλιο κατέκτησε το Ρέθυμνο, το οποίο και πανηγύρισε του Κυδων με 60-58 στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. 

ΗΡΟΔΟΤΟΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 68-63
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-10, 37-25, 55-44, 68-63
Διαιτητές: Μαλαμάς-Κώτσου
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γκοργκόλης): Φουκάκης, Κοπιδάκης, Διαλεκτάκης 2, Βαράκλας, Χνάρης 25 (4), Περβολαράκης 6 (2), Μανασσάκης, Βαράκλας Ι. 28 (7), Καραγιαννάκης, Αναστασάκης 6, Λαμπράκης 1, Μανουσάκης.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Μακράκης): Καρεφυλάκης, Καψάλης, Καθαράκης 15 (2), Βαμβουκάκης 12 (1), Συτάνι, Νησιώτης, Κουκιαδάκης 2, Κιτσος-Καλυβιανάκης 7, Γκιζης 12, Κατσαμάνης, Σπυριδάκης, Μηλαθιανάκης 15 (2).
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.