Στην τρίτη θέση των Εφήβων το Ρέθυμνο



Το Ρέθυμνο «εγκλώβισε» τον Κύδωνα στην άμυνα του και έτσι κατέκτησε την τρίτη θέση των Εφήβων της ΕΚΑΣΚ.  Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Χανιώτες να κρατούν το προβάδισμα, το οποίο και διατήρησαν μέχρι και τα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι ενώ βρίσκονταν στο -6 με τρίποντο του Κωσταντινίδη στο 29’ διαμόρφωσαν το 46-49. Η βολή του Βαλμά έβαλε την ομάδα του Μπαλάφα στο -2 (47-49), ενώ το καλάθι του Μαυρογιαννάκη στην… εκπνοή του δεκαλέπτου έφερε το παιχνίδι στα ίσια 49-49. Έτσι το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε από την… αρχή για τις δυο ομάδες. Ο Κυδων μπήκε δυναμικά στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης σκοράροντας με τον Κουτουλάκη. Ο Βοσκάκης έδωσε… απάντηση διαμορφώνοντας το 51-51, για να τον μιμηθεί ο Γρηγοράκης στην φάση που ακολούθησε για το 53-51. Οι Χανιώτες δεν αφήσαν το Ρέθυμνο να ξεφύγει και με σκόρερ τον Μπαλαντινό πήραν και πάλι τα ηνία (53-54). Το Ρέθυμνο όμως και πάλι είχε απάντηση με σκόρερ τον Ζαμπετάκη. Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Κυδων κέρδισε το δικαίωμα για δύο βολές και ο Κουτουλάκης τις αξιοποίησε για το 55-56. Το καλάθι που ακολούθησε ήταν και αυτό για τηνν ομάδα των Χανίων, από τα χέρια του Τζαγκαράκη. Από εκεί και έπειτα το Ρέθυμνο έκλεισε στην άμυνα του, στέλνοντας τα λεπτά που επέμεναν συνεχώς τρεις παίκτες πάνω στον αντιπαλο με μπάλα. Έτσι ο Κυδων… κόλλησε και το Ρέθυμνο εκμεταλλεύτηκε την οπισθοφυλακή του βγαίνοντας μπροστά. Η βολή του Βοσκάκη έγραψε το 56-58, το Τρίποντο του Μοσχάκη έβγαλε στο +1 το Ρέθυμνο και ο Ζαμπετάκης από τη γραμμή της φιλανθρωπίας διαμόρφωσε το τελικό 60-58.   

ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΥΔΩΝ 60-58
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-18, 30-34, 49-49, 60-58
Διαιτητές: Κατσαπρακάκης-Κουλιεράκη
ΡΕΘΥΜΝΟ (Μπαλάφας):Δουσμάνης, Καλαϊτζάκης, Ψωμάς, Κωσταντινίδης 3 (1), Κριστωτάκης, Βαλμάς 5, Γρηγοράκης 2, Μοσχάκης 18 (3), Μαυρογιαννάκης 2, Τζαγκαράκης 2, Ζαμπετάκης 11, Βοσσάκης 17.
ΚΥΔΩΝ (Λεκάκος): Μαστοράκης 6, Τσινα, Μπαλαντινός 8 (1), Κουτζογλου 7, Λιονάκης 3 (1), Τζιόλας, Σέγκος, Κουτουλάκης 22 (4), Καφαντάρης 2, Μαγγελάκης 8, Γεωργακάκης 2, Φαρμάκης.
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.