Στην Κόρινθο ο Ηλίας Θεοδωρίδης.


Ψηλά βάζουν τον πήχη οι άνθρωποι του ΚΑΟ Κορίνθου, οι οποίοι είναι έτοιμοι να επενδύσουν , (καθώς  ήρθαν σε συμφωνία), με τον πολλά υποσχόμενο Ηλία Θεοδωρίδη που πραγματοποιεί μια σημαντική "στροφή" στην καριέρα του, παίρνοντας αγωνιστικές παραστάσεις

Ο γεννημένος στις 05/02/1997 (με ύψος 1.96), Ηρακλειώτης γκαρντ,  ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες του Δειλινού και στην συνέχεια (2011), πήγε στο Ηράκλειο, πριν καταλήξει το 2016 στην μεγαλύτερη Κρητική ομάδα , το Ρέθυμνο Cretan Kings, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο.

Θεωρούνταν  ένα από τα μεγάλα ταλέντα του Κρητικού μπάσκετ στις θέσεις των γκαρντ. Ψηλός βελτίωσε (λόγω επιπέδου στο Ρέθυμνο) την αθλητικότητά του, διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι, ενώ μπορεί να δημιουργήσει πολύ καλά για τους συμπαίκτες του, αλλά και να σκοράρει ο ίδιος, κυρίως χάρη στο εξαιρετικό μακρινό του σουτ. 

Απέκτησε  βιογραφικό, με διακρίσεις και τίτλους καθώς ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων (2015), αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής ΕΚΑΣΚ (2014, 2015) , ενώ αποτελούσε μέλος της εθνικής Εφήβων (2015) και της εθνικής παίδων (2013).

Στο Ρέθυμνο η καριέρα του παρέμεινε στάσιμη, δεν πήρε αγωνιστικές παραστάσεις για διάφορους λόγους αν και έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του με την Κρητική ομάδα ενάντια Απόλλωνα Πατρών στις 10 Οκτωβρίου, 2015. 
Ο ίδιος άνοιξε το "λογαριασμό" με 5 πόντους του ενάντια στον Παναθηναϊκό για 1 Φεβρουαρίου του 2016 .
Συνολικά ο 21χρονος γκαρντ, στα τρία τελευταία χρόνια με το Ρέθυμνο στην Basket League, είχε 36  συμμετοχές, και πλέον νιώθει ότι ήρθε η ώρα να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον Τάσο Νικητόπουλο και τον βοηθό του Γιάννο Τζάννη, με τον μάνατζερ Σταύρο Δανιήλ, να  τον προορίζουν για την περιφερειακή γραμμή της ομάδας από την Πελοπόννησο που αγωνίζεται στον Νότιο Όμιλο της Β΄Εθνικής.

Ευχή μας είναι να αγωνιστεί αρχικά  σε αυτό το  επίπεδο,  και στην συνέχεια με αυτοπεποίθηση, δουλειά και ξεδιπλώνοντας τις αρετές του να ανεβαίνει επίπεδο, φτάνοντας στο "ταβάνι" του..

Ο Θεοδωρίδης, είναι ο τρίτος αθλητής της χρυσής γενιάς των παίδων του Ηράκλειο , που κατέκτησε την 3η θέση, (2012),  στο Πανελλήνιο της Καλαμπάκας , που θα αγωνίζεται σε Εθνικές κατηγορίες μεσαίου επιπέδου  καθώς έχουν προηγηθεί φέτος οι Λευτέρης Κριτσωτάκης, (Άρης Νικαίας Γ΄ Εθνική) , Μιχάλη  Σπυριδάκη  ΑΟ Τρίτων (Β Εθνική), ενώ υπάρχει και  τέταρτος, ο Μάνος Παπαδούλης ( Α.Σ Πέρα,  Α ΕΣΚΑΝΑ), που αγωνίζεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.