Ο νέος χάρτης του τοπικού μπασκετ.


Νέα δυναμική φαίνεται ότι αποκτούν τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ  , καθώς οι ομάδες που θα λάβουν μέρος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.

Οι λόγοι αύξησης ενδιαφέροντος, αναφέρονται εδώ σε χθεσινό μας σχόλιο, ενώ το γεγονός στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, ειναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Χανιώτικου μπάσκετ, στο νέο παγκρήτιο πρωτάθλημα ανδρών θα πάρουν μέρος τέσσερις ομάδες, που -με αλφαβητική σειρά είναι οι Α.Ο. Ακρωτηρίου, Α.Ο.Κ. Χανιά, Α.Ο. Κύδων και ΟΑ Χανίων. 

**Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, θα συμμετάσχουν δεκατρείς ομάδες, δηλαδή τέσσερις περισσότερες συγκριτικά με την περυσινή σεζόν (επιστρέφουν Ανδρογέας, Ιεράπετρα και ΟΑΧ, από τις εθνικές κατηγορίες έπεσαν Ηράκλειο και Α.Ο.Κ. Χανιά, ενώ “απουσιάζει” το Δειλινό, αφού μετέχει στη Γ’ Εθνική). 

**Από το Ρέθυμνο θα παίξει η Ακαδημία, από το Λασίθι η Ιεράπετρα, ενώ περισσότερες από τις μισές ομάδες θα έχει το Ηράκλειο (Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηράκλειο, Πεδιάδα, Μεσσαρά, Ανδρογέας, Τηγανίτης). 

**Για τρίτη σεζόν δεν δήλωσε συμμετοχή η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου, ενώ ο ΟΦΗ υπέβαλε αίτημα να πάρει μέρος, εκτός συναγωνισμού, η ομάδα νέων, κάτι για το οποίο θ’ αποφασίσει -όπως και για τις άλλες δηλώσεις συμμετοχής, όχι μόνων των ανδρών, αλλά όλων των κατηγοριών- το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ. 

-Όπως αναφέρεται στη γενική προκήρυξη, οι αγώνες των ανδρών θα διεξάγονται Σάββατο, ενώ σε ό τι αφορά τις ηλικίες των αθλητών, τα σωματεία πρέπει να έ χουν στην 12αδα τους τουλάχιστον δύο  αθλητές κάτω των 20 ετών (δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1998 και νεώτεροι) και δύο αθλητές κά τω των 22 ετών (δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1996 και νεώτεροι) και θα πρέπει υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας απ’ αυτούς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. 
Σε περίπτωση αποβολής λόγω φάουλ και των δυο αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα, η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει αθλητή διαφορετικής ηλικίας, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (αποβολές – τραυματισμοί κ.λ.π.) θα συνεχίζει τον αγώνα με 4 παίκτες. 

-Η κλήρωση των αγώνων του ανδρικού (αλλά και των άλλων κατηγοριών) θα πραγματοποιηθεί τη Δεύτερα 27/8, 17:00 στα γραφεία της Ένωσης, ενώ η πρεμιέρα των ανδρών υπολογίζεται στα μέσα Οκτωβρίου.  

-Στο πρωτάθλημα των γυναικών δήλωσαν συμμετοχή φέτος 4 ομάδες, καθώς ΟΑΧ και Αρκάδι θ’ αγωνιστούν στην Α2 Εθνική κατηγορία, ενώ υπάρχει μεγάλη αύξηση ομάδων στους έφηβους και τους παίδες. 

-Πιο συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα των εφήβων δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 21 ομάδες (πέρυσι ήταν 16), ενώ στο αντίστοιχο των παίδων 31 ομάδες, έναντι 28 που πήραν μέρος την προηγούμενη σεζόν. 

-Ακόμη και στις κορασίδες αυξήθηκε ο αριθμός των συλλόγων, καθώς συμμετοχή δήλωσαν 10 ομάδες αντί για 8 που ήταν πέρυσι. 

-Στο πρωτάθλημα των νεανίδων, τέλος, θ’ αγωνιστούν 5 ομάδες.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.