Μια οικογένεια το Αρκάδι. Δείπνο στο εστιατόριο "Δαβαρίας".


Η πρώτη επίσημη συγκέντρωση του Γυναικείου τμήματος μπάσκετ του ΟΚΑ Αρκάδι είναι γεγονός ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Αυτήν τη φορά τα κορίτσια δε φορούσαν τη μπασκετική στολή τους αλλά τα κομψά τους ρούχα, μιας και η πρώτη συνάντηση είχε τον χαρακτήρα δείπνου στο εστιατόριο Δαβαρίας.

Το Αρκάδι όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη, χρόνια τώρα, έχει κερδίσει με το σπαθί του, την αναγνώριση απ' όλους. Στον θεσμό όπου συμμετέχει έχει κερδίσει κατ' επανάληψη την καταξίωση μια και «τα βάζει» με «γίγαντες», με ομάδες δηλαδή που διαθέτουν πολλαπλάσια μπάτζετ, όντας ένα τμήμα που στελεχώνεται από κορίτσια 15, 18 και 21 ετών!

Το γυναικείο τμήμα βρίσκεται -και δικαίως- σε περίοπτη θέση, καθώς συνεχίζει να κοιτάει ψηλά και προετοιμάζει μια πολύ δύσκολη χρονιά με πολύ ζέση, σωστό προγραμματισμό επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη σ' όλους όσοι συνέβαλαν να έρθει αυτή η επιτυχία.

«Ακουμπώντας» λοιπόν από την πιο μικρή σε ηλικία παίκτρια ως τη μεγαλύτερη (Ζουμπεράκη 21 ετών), από τον προπονητή των επιτυχιών Κωστή Πλευράκη ως τους ανθρώπους που «τρέχουν» καθημερινά τις καταστάσεις στο τμήμα προκειμένου να μην του λείψει το παραμικρό, μπαίνουν σε τροχιά Α2 Εθνικής κατηγορίας και πιστεύουν ότι μπορούν να καταφέρουν, την παραμονή.

Στο δείπνο βρίσκονταν 12 παίκτριες, η Κουλούρη Μ., η Κουλούρη Στ., η Ταταράκη, η Καλοκύρη, η Καζά, η Σταυγιανουδάκη, η Χαμογεωργάκη, η Καούκη, η Ουρανού και η Φραγγελάκη, η Λελεδάκη και η Γιαλαμά καθώς επίσης και ο προπονητής Κώστας Πλευράκης, ο Β' αντιπρόεδρος του συλλόγου και έφορος τμήματος Μανόλης Μακριδάκης, ο έφορος Μιχάλης Ταταράκης και η έφορος επίσης κα Ελένη Φραγγελάκη.

Από τις παίκτριες, στο τραπέζι δεν ήταν οι, Ελισάβετ Φοβάκη, Μαρία Κανδεράκη, οι οποίες απουσίαζαν δικαιολογημένα. Επίσης, εκτός ομάδας είναι οι, Παναγιωτάκη, Χαμογιωργάκη και Ανυφαντάκη.

Κώστας Πλευράκης: «Μεγάλη επιτυχία αν έρθει, η παραμονή»
Λίγο μετά το καλωσόρισμα, ο Κωστής Πλευράκης ευχήθηκε στις παίκτριες υγεία και καλή αρχή, ενώ αναφερόμενος στον τύπο δήλωσε τα παρακάτω: «Σήμερα κάναμε την πρώτη γνωριμία με τα κορίτσια. Έτσι και αλλιώς γνωριζόμαστε με τα περισσότερα παιδιά. Στην ουσία, μόνο η Γιασεμή Γιαλαμά είναι εκείνη που έρχεται για πρώτη φορά στην ομάδα. Έτσι όπως μας βλέπετε τώρα, σαν μία παρέα, έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Να περνάμε ευχάριστα. Να ζούμε στιγμές οι οποίες έρχονται με πολλή δουλειά και κόπο, όπως ήταν το τελευταίο παιχνίδι στο Μετς απέναντι στην ομάδα της Πάτρας.
Θέλουμε να ζήσουμε και άλλες τέτοιες στιγμές μαζί με τα παιδιά. Και όπως σας είπα, η δύναμη της ομάδας δεν είναι ούτε οι μεταγραφές, ούτε τα χρήματα, αλλά το καλό κλίμα που υπάρχει και οι καλές σχέσεις των παιδιών».

«Πιστεύω στη σκληρή δουλειά»
Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε καθαρά αγωνιστικά θέματα:
«Φέτος θα είναι μία πολύ πιο δύσκολη χρονιά και αυτό θα είναι το όπλο μας. Οι περισσότερες ομάδες της Α2 έχουν ενισχυθεί. Έχουν παίκτριες που δουλεύουν ως επαγγελματίες. Όποιος ασχολείται με την Α2 θα δει ότι οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου.
Εμείς δεν έχουμε αυτήν τη δυνατότητα, καθώς έχουμε παιδιά τα οποία έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, είναι φοιτήτριες ή είναι ακόμη μαθήτριες. Όμως, με ομαδική προσπάθεια και πίστη μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα ενωμένοι. Πιστεύω ότι με τη σκληρή δουλειά μπορούμε να φανούμε ανταγωνιστικοί. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε. Το πώς θα βρούμε τον χρόνο για την προπόνηση.
Ένα αρνητικό είναι ότι δεν μπορούμε να παίξουμε πολλά φιλικά λόγω του ότι το νησί μας δεν διαθέτει ομάδες της κατηγορίας. Έχουμε μονάχα τη δική μας δουλειά μέσα στο γήπεδο. Στόχος μας θα είναι η παραμονή και αν έρθει, θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία. Σε πρώτη φάση θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και από κει και πέρα να ζήσουμε όσο πιο έντονα μπορούμε αυτήν την εμπειρία».

Μανόλης Μακριδάκης: «Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά»
Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Β' Αντιπρόεδρος του Αρκαδιού του Αρκαδιού, ο Μανόλης Μακριδάκης. Παλιός αθλητής που στέκεται πάντοτε δίπλα στον ιστορικό σύλλογο σε όλα τα τμήματά του.
«Θα ήθελα να δώσω αρχικά συγχαρητήρια στην ομάδα που πέρυσι κατέλαβε μεγάλη προσπάθεια και επέστρεψε στην Α2. Γίνεται εξαιρετική δουλειά και από τα παιδιά και από τους προπονητές μας. Εμείς από τη μεριά του Δ.Σ. και των εφόρων του Αρκαδίου θα είμαστε κοντά τους, όπως κάθε χρόνο άλλωστε.
Χρειάζεται πολλή δουλειά για να καταφέρουμε να βοηθήσουμε την προσπάθειά τους και να σταθούμε επάξια στην κατηγορία.
Όπως είπε ο προπονητής, είναι δύσκολη χρονιά αλλά θεωρώ πως έχουμε τη θέληση που χρειάζεται για να πάμε καλά. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να παραμείνουμε στην κατηγορία, το οποίο δεν είναι εύκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Εύχομαι στην ομάδα μας ό,τι καλύτερο, να πετύχει τους στόχους της και να εκπροσωπήσουμε επάξια την πόλη μας στο γυναικείο μπάσκετ. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους. Να έχουμε υγεία και δύναμη να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια».

Μιχάλης Ταταράκης: «Κάθε ματς σαν γιορτή»
Από κοντά και οι δηλώσεις του έτερου εφόρου στο τμήμα, του κ. Ταταράκη που έζησε όλη την εμπειρία των ειδικών αγώνων ανόδου στην Πάτρα.
«Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα. Να έχει, πάνω απ' όλα υγεία και με δουλειά και ενότητα είμαι σίγουρος ότι η ομάδα στο μέτρο που της αναλογεί θα πάει καλά στην κατηγορία και, γιατί όχι να κάνουμε το θαύμα και να παραμείνουμε. Όμως, το σημαντικότερο από όλα είναι η ομάδα να βλέπει το κάθε ματς σα γιορτή και τα κορίτσια να ευχαριστούνται το μπάσκετ.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορηγούς που είχαμε πέρυσι και μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτήν την επιτυχία και να εκπροσωπείται πάλι το Ρέθυμνο σε Εθνική κατηγορία στο Γυναικείο μπάσκετ. Για άλλη μία φορά θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί χωρίς τη δική τους συμβολή δε θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ, να ανέβουμε στην Αθήνα για τα μπαράζ και τώρα να σταθούμε σε Εθνική κατηγορία. Ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα προσωπικά και από το Αρκάδι για αυτούς τους ανθρώπους που μας βοήθησαν και συνεχίζουν να μας βοηθούν».

Στις αρχές Σεπτέμβρη η προετοιμασία
Η ομάδα του Αρκαδιού θα ξεκινήσει την προετοιμασία της στις αρχές Σεπτεμβρίου λαμβανομένου του γεγονότος ότι στις 30 του ίδιου μήνα δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα για τον θεσμό του κυπέλλου με την Αγία Παρασκευή στην Αθήνα (ο αγώνας είναι νοκ-άουτ). Το πρωτάθλημα ωστόσο ξεκινάει πολύ αργότερα, στις 27 Οκτωβρίου.

Πηγή:"Δημήτρης Τζαγκαράκης -Ρεθεμνιώτικα Νεα"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.