Συνδυασμός μπάσκετ και ποδοσφαίρου με …μαθηματική ακρίβεια από την Χρ. Γρηγοριάδου!


Η Εφημερίδα "Πατρίς" και ο δημοσιογράφος Στέφανος Γκαναδάκης , παρουσίασαν σήμερα στα θέματά τους, ένα πολύ ωραίο άρθρο , με την αθλήτρια Χρύσα Γρηγιοριάδου του Εργοτέλη, καθώς η κοπέλα  από την Πτολεμαϊδα, αγωνίζεται τόσο στο τμήμα ποδοσφαίρου όσο και στο τμήμα μπάσκετ των "κιτρινόμαυρων" και παρόλο που σπουδάζει στην απαιτητική Μαθηματική Σχολή στο Ηράκλειο, καταφέρνει με πείσμα και όρεξη να συνδυάζει τον αθλητισμό με τις σπουδές.

Ο Σοφοκλής υποστήριζε ότι «εκείνο που ζητάμε με επιμονή είναι κατορθωτό» και ορισμένοι άνθρωποι, παρά τις δυσκολίες, ακολουθούν πιστά τα λόγια του τραγικού ποιητή.

Η 21χρονη Χρύσα Γρηγοριάδου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα!  Η αθλήτρια από την Πτολεμαϊδα, αγωνίζεται τόσο στο τμήμα ποδοσφαίρου όσο και στο τμήμα μπάσκετ του Εργοτέλη και παρόλο που σπουδάζει στην απαιτητική Μαθηματική Σχολή στο Ηράκλειο, καταφέρνει με πείσμα και όρεξη να συνδυάζει τον αθλητισμό με τις σπουδές.

Το ταλέντο της στα αθλήματα ξεχώρισε από μικρή ηλικία. Τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Εργοτέλη και πλέον έχει πάρει θέση στον άξονα της γυναικείας ομάδας, έχοντας ρόλο «εξαριού». Στο μπάσκετ αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5 ενώ πριν ντυθεί στα κιτρινόμαυρα, φόρεσε τη φανέλα του Αρίωνα και του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας.

Η χαρισματική αθλήτρια μίλησε με χαρά στην «Πατρίς» για τα κατορθώματά της, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και φυσικά για την οικογένεια του Εργοτέλη που την αγκάλιασε.

Η 21χρονη Χρύσα Γρηγοριάδου συνδυάζει μπάσκετ και ποδόσφαιρο με …μαθηματική ακρίβεια!
Μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Εργοτέλη η Γρηγοριάδου, προσφέρει και στην ομάδα μπάσκετ του Εργοτέλη η 21χρονη αθλήτρια

-Πώς μπήκε στη ζωή σου ο αθλητισμός;
«Από μικρή έπαιζα μπάλα στη γειτονιά μου. Ο παιδικός μου φίλος, μού έμαθε να παίζω ποδόσφαιρο. Θυμάμαι στο σχολείο, είχε έρθει να μας δει ένας άνθρωπος από τον ΠΑΟΚ. Εκείνος μού έδωσε την κάρτα του αλλά εγώ την έσκισα γιατί η μητέρα μου δεν με άφηνε να παίζω ποδόσφαιρο.
Στην τελευταία τάξη του δημοτικού, έκανα παρέα με κοπέλες που έπαιζαν μπάσκετ. Αφού η μητέρα μου δεν με άφηνε να παίζω ποδόσφαιρο, αποφάσισα να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Έπαιξα στον Αρίωνα και τον Απόλλωνα. 
Για πολλά χρόνια έπαιζα και σκάκι. Μου αρέσει πολύ και ακόμα με ενδιαφέρει. Απωθημένο μου όμως ήταν το ποδόσφαιρο. Όταν ήρθα στο Ηράκλειο για σπουδές, είδα ότι γυναικείες ομάδες έχει ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης. Βρήκα σπίτι κοντά στο γήπεδο του Εργοτέλη και με βόλεψε αυτό».

-Είσαι στο τρίτο έτος της Μαθηματικής Σχολής. Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, με μια δύσκολη Σχολή όπως το Μαθηματικό;
«Κάποιοι καθηγητές από το Μαθηματικό ανεβάζουν σημειώσεις και μαθήματα στη σελίδα της σχολής. Αυτό με βοηθάει αρκετά να διαβάζω από εκεί και το εξάμηνο που μας πέρασε πήγε καλά. Μου αρέσει που κάνω και τα δύο αθλήματα και που μπορώ να ανταπεξέλθω σε όλα. 
Παράλληλα παρακολουθώ και το μπάσκετ με αμαξίδιο. Τα παιδιά που αγωνίζονται με συγκινούν πολύ. Έχω πάει και σε πολλές προπονήσεις του ΑΣΚΑ Ηράκλειο»

-Θα ακολουθούσες σε επαγγελματικό επίπεδο, ένα από τα δύο αθλήματα;
«Δεν ξέρω ποιο θα διάλεγα από τα δύο. Δεν νομίζω πάντως να το κοιτάξω επαγγελματικά. Άλλωστε δεν έχουν και πολύ μέλλον στην Ελλάδα γιατί η Πολιτεία δεν δείχνει ενδιαφέρον.
Θέλω όμως να δουλέψω και τα δύο καλύτερα για να πάει πιο ψηλά η ομάδα μας και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ».

-Πώς είναι το κλίμα μέσα στην ομάδα σε ποδόσφαιρο-μπάσκετ;
«Είναι πολύ καλό. Κάνω παρέα με κοπέλες και από τα δύο τμήματα. Στο ποδόσφαιρο χαίρομαι τόσο πολύ. Είναι μικρά παιδιά τα περισσότερα και μου φτιάχνουν την διάθεση. 
Έχουμε και πιο μεγάλες κοπέλες στην ομάδα και διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις. Κάναμε μια καλή πορεία φέτος και ήρθαμε ακόμα πιο κοντά».

-Τι πιστεύεις ότι έχεις κερδίσει από τον αθλητισμό;
«Ο χαρακτήρας που έχω διαμορφώσει οφείλεται στον αθλητισμό. Έχω πολλή υπομονή και σε αυτό με έχει βοηθήσει το σκάκι».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.