Γ.Μαματζάκης | "Σκέψεις για το μπάσκετ στο...Ηράκλειο.


Τα τελευταία γεγονότα , με την αποχώρηση του Ηράκλειο από τις Εθνικές κατηγορίες δεν άφησαν ασυγκίνητους τους μπασκετόφιλους, που μέσω των social media, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την υποβάθμιση του μπασκετ που γνωρίζει μεσώ ομάδων η πόλη μας,αλλά και την μη εκμετάλλευση σε ένα από τα "στολίδια" της πόλης μας, που έχουν ζηλέψει και έχουν αναφέρει με τα καλύτερα λόγια όσοι έρχονται τα Δυο Αοράκια.

Ο γνωστός προπονητής μπασκετ (δεν το ασκεί πλέον) , εργαζόμενος για χρόνια στα Δυο Αοράκια και τώρα Διευθύνων Σύμβουλος στα Τhalasso by Aegeospas  κ.Γιώργος Μαματζακης , μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, διατυπώνει σκέψεις, όπως πως όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε καταφέρει ως πόλη  να έχουμε μια ομάδα σε υψηλή κατηγορία του αθλήματος, παρά του γεγονότος ότι μεσώ της ΕΚΑΣΚ, ήρθαν σπουδαίες διοργανώσεις, που θα αποτελούν σημείο αναφοράς για τους μπασκετόφιλους , για χρόνια, που να εκμεταλλευτεί με σωστό τρόπο το "παλατάκι" στα Δυο Αοράκια (το οποίο ακούγεται ότι φέτος θα δηλώσει ως έδρα ο ΟΦΗ- ευχής έργον-).

Τα λόγια από εμάς περιττά , δείτε τις εξαιρετικές σκέψεις του κ.Μαματζάκη, που μας γεμίζει ικανοποίηση, εκφράζοντας τα θερμά μας συγχαρητήρια .

"ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ….ΗΡΑΚΛΕΙΟ !!!
Σε μια πόλη όπως το Ηράκλειο, με μια ΕΚΑΣΚ που έφερε μεγάλες μπασκετικές διοργανώσεις, με ένα φίλαθλο κοινό που μετά από πολλά χρόνια έζησε ζωντανά αγώνες μεγάλους με Ολυμπιακό με Παναθηναϊκό σε αγώνες της Euroleage, με Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ , με αγώνες της Εθνικής μας ομάδας ανδρών και τουρνουά Πανευρωπαϊκά , Παγκόσμια , και τόσα άλλα …σε ένα γήπεδο στολίδι όχι μόνο για την Κρήτη και την Ελλάδα αλλά και διεθνώς.. και το ξέρω προσωπικά από όλα τα μπράβο που έχουμε πάρει από όλους τους ξένους όλων των αθλημάτων και ομοσπονδιών που ήρθαν στην Πόλη μας και στο στάδιο μας .

Με ένα τέτοιο στάδιο που το ζήλευαν και το ζηλεύουν όλοι , και κυρίως με ένα στάδιο που παρέχει τα πάντα σε μια ομάδα που το χρησιμοποιεί ….δεν έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια να έχουμε μια ομάδα σε υψηλή κατηγορία του αθλήματος …

Ένας ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ που έπεσε πέρυσι επειδή δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει …ένας ΟΦΗ που άντεξε στο παραπέντε …και φέτος ένα ΗΡΑΚΛΕΙΟ που τελικά.. . δεν τα κατάφερε !!!

Και ένα Κλειστό Στάδιο στα Δυο Αορακια …ΟΡΦΑΝΟ !!!! από μεγάλες ομάδες !!

Και το στάδιο θα πρέπει να γίνει πιο ‘’στοργικός ‘’πατέρας για να στηρίξει τα ‘’παιδιά΄΄ του και τα παιδιά όμως πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, χωρίς να απεμπολήσουν τα τμήματα υποδομών τους, όπου μέχρι τα εφηβικά και τα ανδρικά τμήματα που θα συμμετέχουν στην ΕΚΑΣΚ να δημιουργήσουν επιτέλους
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ 
& ΜΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ !!!

Υπάρχει τρόπος και οι ΄΄παροικούντες την Ιερουσαλήμ’’ τον ξέρουν !!

Είναι καιρός να γίνει η υπέρβαση των εγωισμών και άλλων ''…ισμών'' και να γίνει επιτέλους η ομάδα της πόλης μας στο Μπάσκετ !!

Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι η πόλη του Ηρακλείου δεν έχει την ικανότητα , την δυνατότητα αλλά και ότι δεν αξίζει να έχει μια τέτοια ομάδα ?

Πως κεφαλοποιούμε άραγε ως πόλη, την υπεραξία που πήραμε από τόσες διοργανώσεις που ήρθαν και άλλες που θα έρθουν ??

Σε κάθε ομάδα υπάρχουν ικανοί , ρομαντικοί , αλλά και ΄΄δυνατοί’’ οικονομικά άνθρωποι που θέλουν ή θα ήθελαν για το πω καλλίτερα !! 
Και με την ''Ένωση'' θα εμφανιστούν και άλλοι καθώς το προϊόν θα γίνει πιο ελκυστικό για ανθρώπους επιχειρηματίες για τους χορηγούς αλλά …και ο Δήμος Ηρακλείου , πρέπει να δείξει την δυνατότητα που έχει να συγκεράσει ιδέες και να ενώσει ανθρώπους που μπορούν !! 
Οι ‘’ πηγές’’ χορηγίας στην πόλη μας είναι συγκεκριμένες και λίγες και σε αυτές τις ίδιες πηγές απευθύνονται όλοι οι σύλλογοι, με αποτέλεσμα πενιχρή έως μηδαμινή συμμετοχή !! 
Γιατί ? Μα ποιος δίνει χορηγία πια χωρίς να προσδοκά ανταπόδοση …Ποιος σύλλογος του την εξασφαλίζει ? 
Σε έναν Σύλλογο που θα αντιπροσωπεύει πραγματικά την πόλη μας πιστεύω ότι ακόμα και στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε θα υπάρξει ανταπόκριση για μια ομάδα εθνικής εμβέλειας με μια δυνατή ομάδα marketing μια ομάδα ανθρώπων που θα ξέρουν πώς να αξιοποιήσουν με παράπλευρες εκδηλώσεις και δράσεις όχι απαραίτητα αθλητικές αλλά πολιτιστικές, τουριστικές κλπ διοργανώσεις .προς όφελος της ομάδος . 
Μια ομάδα που εκτός από αθλητική μπασκετική θα υποστηριζεται από ανθρώπους με όραμα και γνώσεις ώστε να έχει έσοδα από χρήσεις του σταδίου, τέτοιες που θα καλύπτουν και θα υπερκαλυπτουν τα έξοδα της. 
Το στάδιο είναι ιδανικό για αθλητικό τουρισμό & μαζί με τις άλλες αθλητικές εγκαταστασεις της πόλης οι οποίες είναι οι πλέον κατάλληλες και οργανωμένες στην Ελλάδα είναι πολύτιμο εργαλείο σε μια ομάδα αθλητικού marketing !! 
Δεν υπάρχει πια ο Ένας ο Μεγάλος αιμοδότης.. άρα ?...
Σε συνεργασία με τον Δήμο που έχει την διαχείριση του σταδίου , η ομάδα της πόλης με τις άλλες υσποστηρικτικες ομάδες σαν μια καλοκουρδισμενη επιχείρηση έχει μέλλον ώστε να είναι βιώσιμη , σε πλαίσια εππαγελματικα, να εχει εσοδα απο αλλού για να μπορεί να εχει χαμηλό εισιτήριο , και να δημιουργήσει και το βασικό κύτταρο της ως ομάδα ,,τους φιλάθλους' της δηλ,!! . Αλλιώς κατά την γνώμη μου θα είμαστε πάντα ένας φτωχός συγγενής σε ένα '' αθλητικό παλάτι ΄΄ !!

Πρωτοβουλίες χρειάζονται ……οι άνθρωποι υπάρχουν !!!

Αν όχι τώρα ..άραγε πότε ?"

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.