Το σχόλιο της Δευτέρας (11/06).


Του συνεργάτη μας "threepointer" .


Οι Warriors έπαιζαν για την ομάδα τους και όχι για το εγώ τους και σκούπισαν άνετα τους Cavaliers του Lebron, οι οποίοι έπαιζαν για τον Lebron και όχι για το σύλλογο.
Το παράδειγμα των Warriors  πρέπει να ακολουθούν όλες οι ομάδες:

Συγκεκριμένο πλάνο- φιλοσοφία, το οποίο ξεκινά με εμπιστοσύνη και ανοχή-υπομονή σε προπονητή και νέους παίκτες με ταλέντο ( Κάρι, Τόμσον, Γκριν) οι οποίοι αποτελούν τη βάση του οράματος υπηρετώντας το πιστά και με φτασμένους παίκτες (Ντουράντ, Ιγκουοντάλα, Γουέστ) οι οποίοι έρχονται να ενταχθούν στο πλάνο και να γίνουν μέρος του.

Ετσι χτίζονται οι μεγάλες ομάδες.
Στη μεριά των Cavaliers συνέβαινε το αντίθετο και το εύκολο σκούπισμα ήταν αναμενόμενο.


Ο Λεμπρόν θύμισε Γουέστμπρουκ: έσπασε τα κοντέρ αλλά πρωτάθλημα γιόκ.


Ο Παναθηναικός νίκησε ξανά με παρόμοιο του δευτέρου ματς τρόπο τον Ολυμπιακό, του οποίου οι παίκτες και ο προπονητής δείχνουν να μην έχουν συλλογικό ή καλύτερα συγκεκριμένο όραμα ή αν έχουν δεν μπορούν να το υπερασπίσουν και να το καταθέσουν στο παρκέ. 

Αυτό φαίνεται και από το ότι δεν υπάρχουν plays παρά μόνο για Σπανούλη και Πρίντεζη όπως πέρυσι πρόπερσι κλπ. Δύσκολο να προχωρήσει το πράγμα, όπως φαίνεται.

Ξαναγυρνάμε τώρα πάλι στους  Warriors για να αναφέρουμε εκτός από τους σούπερ ταλαντούχους Κάρι, Ντουράντ και Τόμπσον, τον εξαιρετικό προπονητή του μπάσκετ,Στηβ Κερ.

Παρόλο το νεαρό σχετικά της ηλικίας του, δίνει μαθήματα προπονητικής και κυρίως μαθήματα συμπεριφοράς και ψυχολογικής διαχείρησης των παικτών σαν προπονητής, δάσκαλος και πατέρας.

Αυτό φαίνεται κάθε φορά που βλέπουμε βίντεο που δείχνει τον Στεφ  Κάρι να μην του μπαίνουν τα τρίποντα και αυτός καθήμενος δίπλα του στον πάγκο να του δίνει συμβουλές και οδηγίες με προφωνήσεις του τύπου my son κλπ. σαν να είναι ο γιός του, ο μαθητής του, άσχετα αν απευθύνεται στον καλύτερο σουτέρ του κόσμου και όχι τι έκανες ρε μλκ, θα σε σκίσω, θα σου κόψω το μπάσκετ, κάτσε κάτω ρε κλπ. Και βέβαια έρχεται μετά ο ταλαντούχος μαθητής και σπάει όλα τα ρεκόρ στα τρίποντα στο ΝΒΑ.

Τέτοιου είδους χρήσιμες- πολύτιμες γνώσεις και απόψεις θα δουν και θα ακούσουν όσοι (παράγοντες-προπονητές- παίκτες και γονείς ) παραβρεθούν από τον σπουδαίο σε γνώσεις και παραστάσεις καθηγητή ψυχολογίας, Νίκο  Γεωργιάδη και από τους δύο Αμερικανούς προπονητές, στο εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινοτόμο σεμινάριο προπονητικής που διοργανώνει η ΕΚΑΣΚ  τον μήνα που διανύουμε και που πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι όσοι αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ στην Κρήτη, το οποίο για να αλλάξει και να ανέβει επίπεδο, απαιτεί να αλλάξουν προς το καλύτερο όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό. Προπονητές, παίκτες, παράγοντες και γονείς.

Και επειδή διαφαίνεται μια ένταση τελευταία μεταξύ σωματείων και μεταξύ παραγόντων του μπάσκετ στην πόλη, και επειδή πραγματικά δεν οδηγεί τα πράγματα προς τα εμπρός κάτι τέτοιο, το μπάσκετ χρειάζεται  όλους αλλά ενωμένους, να συζητούν πως θα πάει μπροστά το άθλημα και όχι να ερίζουν μεταξύ τους για διάφορα θέματα.

Τέλος, το ελληνικό μπάσκετ πενθεί για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, ίσως του κορυφαίου παράγοντα, σε συλλογικό επίπεδο, που ανέδειξε μέχρι τώρα.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.