Στο ΝΒΑ ο Φ. Κατσικάρης. Αφιέρωμα στους..εξαγώγιμους Έλληνες προπονητές.


Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Φώτης Κατσικάρης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που θα καθίσει στον πάγκο ομάδας του ΝΒΑ και πιο συγκεκριμένα θα βρεθεί στο πλευρό του Κουίν Σνάιντερ στους Γιούτα Τζαζ, καθώς ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου οι Έλληνες προπονητές,να περάσουν και την άλλη ..άκρη του Ατλαντικού στο ΝΒΑ.

Η ελληνική σχολή προπονητών μπάσκετ θυμίζει την αντίστοιχη της Σερβίας τη δεκαετία του '90, ή την πορτογαλική στο ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες προπονητές, έχουν εξελιχθεί σε εξαγώγιμο αθλητικό προϊόν και πρωταγωνιστούν σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. 

Δεν το λέμε -μόνο- εμείς. Το επιβεβαιώνουν κυρίως οι ομάδες ανά τον κόσμο, που δείχνουν σαφή προτίμηση στους "δικούς μας" ανθρώπους. 

Το γεγονός πως ένας εκ των κορυφαίων πάγκων της Ευρώπης (αυτός της ΤΣΣΚΑ) είναι "κατειλημμένος" από δύο Έλληνες (βλ. Δημήτρης Ιτούδης, Ανδρέας Πιστιόλης) λέει εν μέρει πολλά, αλλά το γεγονός πως αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της... τάσης που υπάρχει λέει σαφώς περισσότερα. 

Οι Έλληνες προπονητές μπορεί να άργησαν να βγουν εκτός συνόρων, όμως πλέον το κάνουν και μάλιστα μαζικά, καθώς έχουν πείσει τους πάντες ότι συνδυάζουν εργατικότητα, τεχνογνωσία και μεγάλες φιλοδοξίες και ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου να περάσουν και την άλλη ..άκρη του Ατλαντικού στο ΝΒΑ..

Ο Φώτης Καστικάρης πραγματοποιεί το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, αφού για τα επόμενα τρία χρόνια θα στελεχώσει το προπονητικό τιμ του Κουίν Σνάιντερ στους Γιούτα Τζαζ!    

Πριν από κάποια χρόνια ίσως να ακουγόταν ως... άπιαστο όνειρο να δουλέψει κάποιος Έλληνας προπονητής στο ΝΒΑ αλλά πλέον είναι μια πραγματικότητα!

Ο Φώτης Κατσικάρης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που θα καθίσει στον πάγκο ομάδας του ΝΒΑ και πιο συγκεκριμένα θα βρεθεί στο πλευρό του Κουίν Σνάιντερ στους Γιούτα Τζαζ! Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στο Σολτ Λέικ Σίτι όπου θα παραμείνει κάτοικος της πόλης των «Μορμόνων» έχοντας υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια και θα συμμετάσχει ενεργά στον σχεδιασμό της νέας σεζόν στο πλευρό του κόουτς Σνάιντερ και των υπολοίπων μελών του τεχνικού επιτελείου.

Επίσης θα είναι παρών σε όλη τη διαδικασία του Draft (21/06) από όπου θα επιλεγούν οι δύο παίκτες που έχει δικαίωμα να τραβήξει η Γιούτα στο No.21 και No.52. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Κουίν Σνάιντερ τηλεφώνησε στον Φώτη Κατσικάρη και του ζήτησε να στελεχώσει το προπονητικό του τιμ.

Ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να αρνηθεί αυτήν την πρόταση και μετά τη θητεία του σε πολλούς πάγκους ευρωπαϊκών ομάδων (ΑΕΚ, Άρης, Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, Βαλένθια, Μπιλμπάο, Μούρθια, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Τενερίφη) θα πραγματοποιήσει το άλμα για το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

To kritikobasket.gr ανακαλύπτει τους απανταχού εκπροσώπους του ελληνισμού, οι οποίοι απλώνονται από την Ευρώπη έως την Ασία και Αμερικη πλέον , από συλλόγους μέχρι Εθνικές ομάδες και από το υψηλότερο επίπεδο μέχρι και σε ομάδες άγνωστες στο ευρύτερο κοινό.

Μέσα σε αυτούς βρίσκεται και ο μέχρι πριν δυο χρόνια  προπονητής του ΓΑΣ Μεσαρά , Δημήτρης Νασούφης.

Όνομα                 Ομάδα        Χώρα
Φώτης Κατσικάρης         Γιούτα Τζαζ    ΗΠΑ   
Στράτος Κουκουλεκίδης Μπασκίμι Κόσσοβο
Κρις Χουγκάζ          USK Πράγας Τσεχία
Μανος Μανουσέλης Αλ Σαντ  Κατάρ
Γιώργος Μπιτζάνης Εθνική Κατάρ Κατάρ
Λίνος Γαβριήλ          Ραντ         Τυνησία
Γιώργος Μπαρτζώκας,      Χίμκι          Ρωσία
Γιάννης Διαμαντάκος Ροβινάρι Ρουμανία
Στέφανος Δέδας         Μπαχτσέσεχιρ  Τουρκία
Δημήτρης Πρίφτης        Ουνίκς Καζάν    Ρωσία
Δημήτρης Ιτούδης ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ρωσία
Ανδρέας Πιστιόλης ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ρωσία
Ηλίας Κατζούρης          Μπάμπεργκ Γερμανία
Γιαννης Χριστίοπουλος   Εθν.Κίνας       Κίνα
Ηλίας Ζούρος            Εθνική Γεωργίας Γεωργία
Ανδρέας Καπούλας Μπρίστολ Μεγάλη Βρετανία
Γιάννης Λιαπάκης        UCD Marian      Ιρλανδία
Αντώνης Δούκας          Εθν. Αλβανίας   Αλβανια
Δημήτρης Μητρόπουλος Αλ Ριγιάντι Λίβανος
Πασχάλης Λέρας          Βίσμπι          Σουηδία 
Σάκης Παραλίκας      Γκαλάτι Ρουμανία
Κατερίνα  Χατζηδάκη     Χατάι          Τουρκία
Δημήτρης Νασούφης   Aarau      Ελβετία

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.