Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη ημερίδα (pics).


Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 23-25 Ιουνίου η επιμορφωτική ημερίδα προπονητών, καλαθοσφαιριστών και γονέων, την οποία διοργάνωσε η ΕΚΑΣΚ και ο ΠΣΑΤ με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου στο κλειστό της Αλικαρνασσού.

ΠΗΓΗ : "Μηλιαράκη Νίκη, από neakriti.gr."

Ομιλητές ήταν ο πρώτος προπονητής ανδρών, Vince Alexander και ο πρώτος προπονητής γυναικών Anthony Crocitto, του St. Leo University of Florida των ΗΠΑ, καθώς και ο ιδρυτής της «ΑΘΛΕΛΙΞΗ», Νίκος Γεωργιάδης.

-Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα τέτοιων γεγονότων. 
« Συγχαρητήρια στην ΕΚΑΣΚ στον ΠΣΑΤ και στην Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης και Αιγαίου που τα τελευταία χρονιά φέρνουν μεγάλα αθλητικά γεγονότα στον τόπο μας και διοργανώνουν τέτοιου είδους σεμινάρια συμβάλλοντας στην διάδοση του αθλήματος και στην καλύτερη επιμόρφωση όλων. Ήταν ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο το οποίο έδωσε πολλά σε προπονητές αλλά και σε γονείς». 

-Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης υποσχέθηκε ανάλογες εκδηλώσεις και στο μέλλον. «Θα συνεχίσουμε τα σεμινάρια για την επιμόρφωση και θα προσθέσουμε μέσα και την ψυχολογία έτσι ώστε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα και παράλληλα να δώσουμε και το κάτι παραπάνω σε γονείς και παιδιά».

-«Παρών» στην ημερίδα ήταν και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Νίκος Φιλίππου, ο οποίος επισήμανε:
«Η επιμόρφωση είναι σημαντικό κομμάτι. προσφέρει γνώση από καταξιωμένους προπονητές του κολεγιακού πρωταθλήματος. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν μια άλλη άποψη και να προσεγγίσουν τα παιδιά για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι».

Τ-έλος συγχαρητήρια μοίρασε και ο Νίκος Τούλης στέλεχος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και παλαιός προπονητής λέγοντας χαρακτηριστικά, «τέτοιου είδους θέματα βοηθάνε το σπορ και προσφέρουν πολλά σε προπονητές και γονείς. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

Οι πρωινές ώρες του σεμιναρίου ήταν επικεντρωμένες στην προπονητική και αναλύθηκαν τα εξής θέματα:

Ψυχικό Σθένος και Αθλητισμός
(MST) Mental Skills Training: Τι είναι και πως βοηθάει τον αθλητή;
Συμβουλές για προπονητές ακαδημιών και αγωνιστικών τμημάτων υποδομών.
Τις απογευματινές ώρες, τα θέματα ήταν επικεντρωμένα στους γονείς και τα παιδιά.

Η πρώτη ημέρα αφορούσε γονείς και παιδιά ακαδημιών, προαγωνιστικών τμημάτων Κ-14 όπου και αναλύθηκε το θέμα: 
«Οι  ανησυχίες, τα προβλήματα και οι προοπτικές των παιδιών ως αθλητές και μαθητές  στην Ελλάδα του 2018» με τους ομιλητές να δίνουν απαντήσεις σε ειδικότερα θέματα όπως είναι:

Τι άθλημα να επιλέξω για το παιδί μου;
Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για ένα παιδί ν’ αρχίσει τον αθλητισμό;
Τι κάνουμε όταν το παιδί μας θέλει να τα παρατήσει η να αλλάξει άθλημα;
Ποια είναι η διαφορά αθλητισμού και πρωταθλητισμού;
Η δεύτερη μέρα αφορούσε γονείς και παιδιά αγωνιστικών τμημάτων Κ-18 με θέμα: «Η μετάβαση από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό» με τους ομιλητές να αναλύουν και να απαντούν σε ερωτήματα όπως

Πρωταθλητισμός και εκπαίδευση: Μπορούμε να τα συνδυάσουμε;
Ποιος είναι ο λόγος που τα παιδιά «παρατάνε» τον αθλητισμό στην αρχή της εφηβείας;
Ποιός ο ρόλος του γονέα στον αθλητισμό; Είναι ο ίδιος στον πρωταθλητισμό;
Η επιμορφωτική ημερίδα την τρίτη ημέρα είχε  ενημέρωση για τα αναπτυξιακά προγράμματα.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.