Το σχόλιο της Δευτέρας (20/05).


Του συνεργάτη μας "threepointer"
Η πρόβλεψη μας στο σχόλιο της Παρασκευής ότι η ΡΕΑΛ θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για φέτος στο Βελιγράδι, δικαιώθηκε.

Οπως είχαμε πει και όπως φάνηκε στο final4, είχε το περισσότερο ταλέντο και το ποιοτικότερο-πληρέστερο  ρόστερ, από όλες τις ομάδές, νίκησε τους τραυματισμούς που την ταλαιπώρησαν όλη τη χρονιά και πήγε στο Βελιγράδι έτοιμη και πλήρης. 

Η περιφέρεια της με Γιουλ, Ντόνσιτς, Κοζέρ (η έκπληξη του τελικού), Κάρολ και Ρούντι υπερείχε ποιοτικά απέναντι σε Σλούκα, Wanamaker, Dixon και Κάλινιτς και σε ατομικό ταλέντο και στο σουτ. Η ικανότητα - ποιότητα στο περιφερειακό σουτ εκτοξεύτηκε με την ικανότητα των 3-4ριών  της στο τρίποντο με τους Ραντολφ, Ντόνκινς( έκανε μεγάλο final4) και Τέιλορ. 

Τέλος η ομάδα των ψηλών της ήταν  πλήρης με το σκιάχτρο Ταβάρες να καταπίνει τον Βέσελι και κερδίζει τη μάχη των ψηλών.

Η ΡΕΑΛ είχε μεγαλύτερο πάθος, έβαλαν με μεγαλύτερη ένταση το κορμί τους στην μπάλα, έκοψαν με αλλαγές σε όλα τα σκριν, διαθέτοντας βέβαια τους κατάλληλους παίκτες γι αυτό, το αγαπημένο  pick & roll του Ομπράντοβιτς, αχρηστεύοντας επιθετικά τον Βέσελι, καθώς και τα τρίποντα του Ντίξον και έτσι αυτός που πραγματικά ποιοτικά είναι στο υψηλότερο επίπεδο, ο Μέλι, κρατούσε τη Φενέρ στο παιχνίδι μέχρι το τέλος, χωρίς επιτυχία όμως, γιατί η ΡΕΑΛ ήταν καλύτερη.

Μερικές σκόρπιες σκέψεις από τον τελικό:
1.Ο 19χρονος τα σάρωσε όλα. Γράψει ιστορία. Ανέβηκε σε ταχύτητα-αθλητικότητα πολύ φέτος. Απίθανη περίπτωση. Συνδιάζει τόσα πολλά.
2. Ο Κοζέρ ήταν καταπληκτικός.
3. Ο Λάσσο πέρα από μαθήματα μπάσκετ, δίνει και μαθήματα συμπεριφοράς σε πολλούς.
4. Οι τραυματισμοί αποτελούν σίγουρα μεγάλο πρόβλημα, αλλά όλη η ιστορία γίνεται για να είσαι υγιής στο τέλος.
5. Το πλεονέκτημα έδρας δεν παίζει πιά ρόλο σε άυτό το επίπεδο. Καλύτερα να τερματίζεις 5ος όπως η Φενέρ πέρυσι και η ΡΕΑΛ φέτος.
6. Ο σπουδαίος Κώστας Σλούκας φαίνεται πως αν θέλει να ανεβάσει 
ακόμα το επίπεδο του, πρέπει να δουλέψει πολύ το μακρινό του σουτ και να επιτίθεται περισσότερο. Το καλύτερο παράδειγμα γι αυτόν είναι οι Γιουλ και Ντόνσιτς.
7. Ο Ομπράντοβιτς με την ποιότητα και την ικανότητα του, καθώς και με το πολύ υψηλό μπάτζετ,  κατάφερε να σταθεροποιήσει την Φενέρ στην ελίτ της Ευρώπης. Ομως μη διαθέτοντας ένα κορμό καλών Τούρκων παικτών, δεν μπορεί ποτέ να φτιάξει μια ομάδα με μέταλλο πρωταθλητή όπως έκανε στον Παναθηναικό με Διαμαντίδη, Σπανούλη, Τσατσαρή, Φώτση, Περπέρογλου κ.α. Η Φενέρ θα είναι πάντα μιά ομάδα μισθοφόρων, χωρίς διάρκεια σε τίτλους γιατί οι κσλύτεροι μισθοφόροι πανε ΝΒΑ.( Μπογκντάνοβιτς-Γιούντο).
8. Οι ομάδες μας δύσκολα τα επόμενα χρόνια θα μπορούν να πάνε  final4, ειδικότερα ο Ολυμπιακός που πρέπει να διαχειριστεί την μετά Σπανούλη εποχή, ενώ ο ΠΑΟ είναι ένα βήμα πιό μπροστά σε άυτό το θέμα με τον Διαμαντίδη, αρκεί να διατηρήσει τον κορμό και τον προπονητή.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.