Αντίο με νίκη και αξιοπιστία το Ρέθυμνο Cretan Kings


Με νίκη και σεβασμό απέναντι στην ιστορία του, διατηρώντας την αξιοπιστία του πρωταθλήματος,αποχαιρέτησε τη φετινή αγωνιστική σεζόν το Ρέθυμνο Cretan Kings, κερδίζοντας με 90-78 τον Πανιώνιο Βίκος Cola, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Η ομάδα του νησιου μας μετά το μέτριο α’ δεκάλεπτο (14-20) πάτησε «γκάζι», καταφέρνοντας να κυριαρχήσει και στις δύο μεριές του γηπέδου. 

Με πρωταγωνιστές τους Μούντι (20π.) και ΝτεΣιλντς (18π.) κατέκτησε τη 10η νίκη της, αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι τη φετινή χρονιά. 

Παράλληλα, ο ιστορικός αντίπαλος μπορεί να ηττήθηκε, αλλά αυτή η ήττα δεν αποτέλεσε την αφορμή για τον υποβιβασμό του, παραμένοντας στην κατηγορία μετά τη νίκη των Τρικάλων BC ARIES επί του Κοροίβου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-20,  38-35, 68-52, 90-78.
ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Νίκος Βετούλας): ΝτεΣιλντς 18 (4), Χίκι 9 (2 τρίποντα, 8 ασίστ), Ντάνιελς 12 (1), Γκούντγουιν 13 (10 ριμπάουντ), Κώττας, Χριστοδούλου 2, Μούντι 20 (3), Στεφανίδης 3, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Λι, Γιαννόπουλος 5 (1).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μπρέιζελτον 5 (7 ασίστ), Κάμινγκς 27 (1), Δίπλαρος, Σακελλαρίου 1, Κράβιτς 20 (10 ριμπάουντ), Νταλό 14 (2 τρίποντα, 7 ριμπαόυντ, 5 ασίστ), Καρακεχαγιάς, Καμπερίδης3 (1), Κουακουμένσα 2, Τσούπκοβιτς, Σαρικόπουλος 6, Ραλλάτος.

Βαγγέλης Αλεξανδρής (προπονητής Πανιωνίου): 

«Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δίπλα μου έχω ένα από τα παιδιά που συνεργάστηκα σε 3 ομάδες με απόλυτη επιτυχία και για αυτό που είχα πει δικαιώθηκα. Από τότε που έπαιζε ο Νίκος (Βετούλας) είχα πει ότι θα γίνει καλός προπονητής και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Θέλω να του δώσω πολλά συγχαρητήρια για τη νίκη αλλά και για την πορεία του γενικότερα. 
Πιστεύω ότι αν βοηθηθεί μπορεί να φτάσει ψηλά. Να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα του, το Ρέθυμνο Cretan Kings, που είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία και σήμερα δε μας χαρίστηκε. Έπαιξε από την αρχή μέχρι το τέλος κρατώντας το επίπεδο του πρωταθλήματος ψηλά και τιμώντας τη συμμετοχή του.
Σχετικά με το παιχνίδι, μας ξέφυγε από ένα σημείο και μετά. Βγήκαν τα γνωστά προβλήματα που έχουμε σαν ομάδα, δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε κοντά σχήματα, δε βρήκαμε λύσεις και χάσαμε δίκαια. Είμαι χαρούμενος που σώθηκε η ομάδα έστω και χωρίς τη δική μου συμμετοχή, γιατί ήρθα πριν 15 μέρες για να δώσω κάτι στην ομάδα και δεν τα κατάφερα. Δεν μπορώ να πω ότι δε χάρηκα αλλά παράλληλα είμαι στενοχωρημένος γιατί ήλπιζα ότι έστω ένα ματς από τα 3 θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε.

Ασχολήθηκα περισσότερο με προβλήματα εκτός γηπέδου παρά με το πώς θα παίξει η ομάδα. Αυτό γιατί ο Πανιώνιος σώθηκε με τη δουλειά άλλου προπονητή που πέτυχε 7 νίκες και εκτιμώ ότι αν από την αρχή είχαν γίνει κάποιες κατάλληλες κινήσεις δε θα χρειαζόταν να φτάσει σε αυτό το σημείο».

Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Ευχαριστώ τον κόουτς για τα καλά του λόγια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την παραμονή του στην κατηγορία και ιδιαίτερα στον κόουτς που ανέλαβε ένα δύσκολο έργο. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και ότι η ομάδα τους έμεινε στην κατηγορία και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Από κει και πέρα, στο σημερινό ματς μπήκαμε με διάθεση να παίξουμε και να κερδίσουμε. Δε θέλαμε να είμαστε χωρίς νεύρο. Κερδίσαμε δίκαια. Είχαν συμμετοχή όλα τα παιδιά και βοήθησαν να τελειώσει αυτή η δύσκολη χρονιά με έναν γλυκό τρόπο και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Στο τακτικό κομμάτι αφήσαμε τις καταστάσεις ένας εναντίον ενός στο λόου πόστ, που ξέρουμε ότι ο Πανιώνιος είναι πολύ δυνατός. Δε θέλαμε να μας βάλουν σουτ από την περιφέρεια για να μην ανοίξουν το ματς επιθετικά, αφού ξέραμε ότι είχε χαμηλό μ.ο. στην επίθεση. Στη δική μας επίθεση θέλαμε να χτυπήσουμε τα αργά πόδια του Κράβιτς που στο πικ εν ρολ πήραμε κάποια λέι απ, έξτρα πάσες και σουτ και αυτό φάνηκε και από τα 12 τρίποντα που πετύχαμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.