Ανατροπή τίτλου για το Δειλινό, 68-59 τον Εργοτέλη!!(pics+vid).


"Μεθυσμένη πολιτεία" το Δειλινό, που απολαμβάνει το νέκταρ της κατάκτησης του Παγκρήτιου πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, καθώς στον καθοριστικό τρίτο τελικό, με  μια επική ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο, νίκησε με 68-59 τον Εργοτέλη στο κατάμεστο Λίντο , εξασφαλίζοντας παράλληλα την άνοδό του στη Γ’ Εθνική.

Οι τυπικά γηπεδούχοι κατέκτησαν το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας τους μετά το παρθενικό το 2008, οπού και εκεί με 3-1 νίκες νικώντας ξανά τους "κιτρινόμαυρους", επανέλαβαν την ιστορία.

Πρόκειται σίγουρα για μια μεγάλη ιστορική επιτυχία, που πιστώνεται σε όλους όσους πίστεψαν σε αυτήν την ομάδα , δουλεύοντας, μεθοδικά, οργανωμένα και προ πάντως ταπεινά (στοιχεία που χαρακτηρίζει όλη την ομάδα), φέρνοντας τα θαυμάσια αυτά αποτελέσματα και αξίζουν σίγουρα, εκτός από συγχαρητήρια και στήριξη στην νέα δύσκολη πρόκληση της νέας σαιζόν.

Ο Εργοτέλης, από την πλευρά του, επιθυμούσε διακαώς την επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες και είχε μόνο έναν δρόμο για να το πετύχει την νίκη , ωστόσο στο τέλος "έχυσε την καρδάρα με το γάλα" και σίγουρα εκεί στο Μαρτινέγκο θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους με ψυχραιμία για το πως έγινε αυτό και να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον.

Αναφορικά με το ματς το σύνολο του Γιάννη Βισκαδουράκη είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού για τρία δεκάλεπτα και στο 30’ήταν μπροστά 34-44,  ενώ στο 34:38' ,το σκορ ήταν 40-51 . 

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Γιώργου Γωνιωτάκη, ξεκίνησε την επική ανατροπή.

"Έπιασαν από το “γιακά” τους "κιτρινόμαυρους"  και δεν τους άφησαν να ανασάνουν ούτε στιγμή!

Είχαν το μυαλό και την ψυχραιμία που έλειπε από τους αντίπαλό τους που στα κρίσιμα σημεία δεν είχαν απαντήσεις .

Έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος τους οι "πράσινοι"  ήταν πολύ πιο γρήγοροι, πολύ πιο αποτελεσματικοί , υποχρέωσαν σε λάθη τον αντίπαλο και τελικά είχαν  τα στοιχεία που έπρεπε αφού… έτρεξαν ένα 17-3 και ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν τελικά τον τίτλο , δίκαια βάση την εικόνα που είχαν οι δυο ομάδες στα πλέι οφ.

ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΓΣ  68-59
Δεκάλεπτα 7-17, 23-32 (ημ.), 34-44, 68-59.

Δειλινό (Γ. Γωνιωτάκης): Μπορμπίδης 12, Καργιαντουλάκης, Αντωνογιαννάκης 12, Γαϊτανάκης 4(1), Σαΐξ 1, Παντερής, Γρύλλης 17 (2), Εκίζογλου 3, Ζάγκλας 4, Λεφής 15 (1), Παρασχόπουλος, Σαββάκης.
Εργοτέλης (Γ. Βισκαδουράκης): Ομηρόλης, Αθανασιάδης 9 Μανιαδής 2, Καλογεράκης 2, Δαπουλάκης 4, Χασάπης 18 (2), Νησωτάκης, Σκανδαλάκης, Κομψέλης 5, Βερτούδος 18, Χωματάς 1.

Αφιερωμένος ο τίτλος στον μικρό Άρη (patris.gr):
-Για τον Γιώργο Γωνιωτάκη είναι και μία προσωπική δικαίωση η κατάκτηση του τίτλου, με τον τεχνικό του Δειλινού να τον αφιερώνει στον μικρό ήρωα της ομάδας, τον Άρη, και σε ένα φίλο του που έφυγε από τη ζωή:
«Κάναμε ένα από τα χειρότερα ματς στη μεγαλύτερή του διάρκεια αλλά στο τέλος δείξαμε ψυχή και κάναμε την ανατροπή.

Αφιερώνω τον τίτλο στον μικρό μας ήρωα τον Άρη που δίνει τη μάχη του, στα παιδιά και σε ένα φιλαράκι μου που έφυγε τώρα τελευταία».

-Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βισκαδουράκης ήταν απαρηγόρητος, όπως και όλοι στον Εργοτέλη για την απώλεια του πρωταθλήματος :

«Το Δειλινό άξια πήρε τον τίτλο, μας κέρδισε φέτος τρεις φορές. Το ματς γύρισε εξαιτίας των λαθών που κάναμε στα κρίσιμα σημεία και βάζω και τον εαυτό μου μέσα.

Συγνώμη από τον κόσμο που δεν τα καταφέραμε».

-Περιχαρής ο πρόεδρος του Δειλινού, Γιώργος Χιωτάκης, τόνισε:
 «Παλεύαμε 10 χρόνια για αυτή τη στιγμή. Μπράβο σε όλα τα παιδιά. Θα συμμετάσχουμε στη Γ’ Εθνική και θα παλέψουμε για το καλύτερο».








Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.