Έφηβοι που θαυμάσαμε στην Χερσόνησο, είχαν συμμετοχή σε παιχνίδια της Α1 (pics).


Ολοκλήρωσαν οι ομάδες, τις υποχρεώσεις τους για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League, άλλα το ξεχωριστό γεγονός ήταν η συμμετοχή  αθλητών στην Αντρική, από τις  Εφηβικές ομάδες Ολυμπιακού και Προμηθέα, που είχαν πρωταγωνιστήσει στο final six της Χερσονήσου, πριν από ένα μήνα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και του Προμηθέα , Μάκης Γιατρας, έδωσαν χρόνο συμμετοχής  στους νεαρούς παίκτες και την προσπάθεια τους να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο .

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός, χρησιμοποίησε τον 17χρονο πάουερ-φόργουορντ, Ανδρέας Τσουμάνη και τον 18χρονο περιφερειακό Νίκο Αρσενόπουλο.

Μαζί με τους Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Θωμά Ζευγαρά, δείχνουν να αποτελούν  τις βασικές επιλογές του Νίκου Κεραμέα προκειμένου για το εφηβικό τμήμα αλλά και να υπάρχει ένας κορμός Ελλήνων καλαθοσφαιριστών πολλά υποσχόμενους για το μέλλον.

-Στα 11 λεπτά παρουσίας του Α.Τσουμάνη  στο παρκέ, έδειξε το αγωνιστικό του θράσος και πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, αξιοποιώντας τις ασίστ του Γιώργου Μπόγρη, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση έχοντας 11 πόντους (2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντα), τους πρώτους στην καριέρα του σε αυτό το επίπεδο.

Ο Τσουμάνης δείχνει να κατέχει καλά τη μπασκετική τέχνη και στον Ολυμπιακό ευελπιστούν ότι το μέλλον του ανήκει. Είναι όμως στο δικό του χέρι να το αποδείξει κιόλας. Την Κυριακή έκανε το πρώτο βήμα.

-Ο Αρσενόπουλος αγωνίστηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι έχοντας αυτήν την φορά 15:00, συμμετοχής

-Από την άλλη ο Μάκης Γιατράς είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους βασικούς παίκτες του, δίνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του ρόστερ, συμπεριλαμβανομένων και 3 παικτών της Εφηβικής ομάδας του Προμηθέα: 
Μαντζούκας (2003), Σωτηρίου (2001) και Καραΐσκος (2001). 

Μάλιστα, ο αθλητής της Παιδικής κι Εφηβικής ομάδας, Λευτέρης Μαντζούκας, σημείωσε μια σειρά ρεκόρ, αφού σε ηλικία 14 χρονών, 10 μηνών και 5 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα στην Α1 Εθνική, ο νεότερος που σκόραρε τρίποντο και ο νεότερος που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων.

-Όπως αναφέρει η "Εφημερίδα Φως των Σπορ" (φώτο), σε σημερινό της ρεπορτάζ , ο τεράστιος Βασίλης Σπανούλης, στην διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, ρωτούσε τον νεαρό Ματζούκα του Προμηθέα, για το πως νοιώθει για την συμμετοχή του, για το final six της Χερσονήσου, που θα γίνει το Πανελλήνιο παίδων κ.α . Νοοτροπία ενός κορυφαίου Ευρωπαίου αθλητή.

Θυμίζουμε πως Ολυμπιακός και Προμηθέας κατέλαβαν τις 2 πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Εφήβων, που διεξήχθη πριν από λίγο καιρό στην Κρήτη και στην Χερσόνησσο, ενώ οι Έφηβοι του Προμηθέα αναδείχθηκαν πριν από 3 μέρες Πρωταθλητές Ελλάδας με τα "Εκπαιδευτήρια Πάνου"- στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων.

Συμπερασματικά,είναι όμορφο να βλέπεις να δίνονται ευκαιρίες σε τόσο νέα παιδιά και να τις αξιοποιούν . 

Η συμμετοχή νομίζω πως δείχνει πως το ελληνικό μπάσκετ διαθέτει καλούς  νέους αθλητές. Θα πρέπει οι ομάδες να σκύψουν πάνω τους  και να τους βοηθήσουν να παίξουνε στο υψηλότερο επίπεδο με παιχνίδια στην Α1, αλλά σταδιακά και στην Ευρώπη. 

Οι νεαροί ταλαντούχοι αθλητές,θα πρέπει να συνεχίσουν δουλεύουν, να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, να παίζουν απλά αυτό που πρέπει. Και το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία. Να δουλεύουν σκληρά για να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Ευχή μας είναι να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά και να πετύχουν τα όνειρά τους, που σχετίζονται άμεσα με το μπασκετ σε υψηλό επίπεδο.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.