Το Ηράκλειο πρωταθλητής παίδων Κρήτης που νίκησε 53-44, τον Ηρόδοτο(pics).


Πρωταθλητής παίδων της Κρήτης αναδείχθηκε το Ηράκλειο το οποίο επικράτησε  του Ηροδότου με 53-44 στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο  Αχαρνών "Μαρκομιχελάκειο.

Όπως αναφέραμε και στην live μετάδοση, "Το Ηράκλειο είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, συγκεντρωμένο και πνευματικά έτοιμο, "γέμισε" το παρκέ σε άμυνα και επίθεση, ενώ χρησιμοποίησε τους ψηλούς στο κατέβασμα της μπάλας και στην οργάνωση του παιχνιδιού με τους Βαμβουκάκη, Κουκιαδάκη και Καψάλη. Το πρώτο μέρος τελείωσε με «οδηγό» τους τυπικά φιλοξενούμενους να βρίσκονται στο +15 (8-23). 

Στην συνέχεια, ο Ηρόδοτος χωρίς Παντουβάκη και Βαράκλα αν και είναι μια ποιοτική ομάδα, φάνηκε πως η έλλειψη όγκου και σωματικού βάρους, δεν του πρόσφερε την δυνατότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις το ματς, τελειώνοντας το ημίχρονο με -10 πόντους (20-30).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρόδοτος με τον (συγκινητικό) Κοπιδάκη να παλεύει κάτω από το καλάθι, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο δεύτερο μισό, δίνοντάς τα όλα με σκοπό να διεκδικήσει τη νίκη. 

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό με την διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο να μεγαλώνει και να τελειώνει στο 31-44.

Το τελευταίο μέρος του τελικού είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού η ομάδα του Ηροδότου ήταν άστοχη στα περιφερειακά σουτ με τους παίκτες του Ηρακλείου να εκμεταλλεύονται την αστοχία αυτή και να είναι οι μεγάλοι νικητές στο τέλος με 44-53.

Συμπερασματικά με βάση τα αποτελέσματα του final 4 το Ηράκλειο δίκαια κατέκτησε τον τίτλο, απέναντι σε μια πολλή ποιοτική ομάδα που επηρεάστηκε από τραυματισμούς βασικών του παικτών και που σε όλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έδειξε την ανωτερότητά της .
Η ζωή όμως δεν σταματά εδώ και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

O Α.Πινακουλάκης δήλωσε στο  kritikobasket.gr: "
 Συγχαρητήρια στην ομάδα μας , αλλά και στην αντίπαλη ομάδα.
Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν δυνατότητες.Θα δουλέψουμε πολύ σε ένα υγιή περιβάλλον να τις αναδείξουμε. Από εκεί και πέρα θα κερδίσουμε ότι μας αναλογεί".

ΗΡΟΔΟΤΟΣ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ 44-53
Δεκάλεπτα: 08-23, 20-30 (ημ), 31-44, 44-53.
Διαιτητές: Μαλαμάς, Μπανασάκης.
Γραμματεία: Κοκαράκη, Γεροντή, Ανδρουλάκης.


Ηρόδοτος (Γιαλούση-Λαδουκάκης): Κοπιδάκης 8, Ανδρουλιδάκης 6(1), Μπαζουκης Εμμ.2, Μπαζούκης Ελ.2, Μήτσιάς 2, Καρλής 7, Περβολαράκης 9(1), Βαράκλας Αν., Χατζηνικολάου , Αναστασάκης, Δαπουλάκης 6, Μανουκάκης 2.
Ηράκλειο (Πινακουλάκης -Δελατόλας): Κουνετάκης , Περαντωνάκης , Ματθαιάκης  , Ηλιάκης , Γκύζης 8, Κουκιαδάκης 21, Βασιλάκης 9(1), Ινιωτάκης , Βογιατζάκης , Νταής , Βαμβουκάκης 14, Καψάλης 2.







Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.