Το σχόλιο της Παρασκευής (23/03).

 
Του συνεργάτη μας "threepointer".Τζέιμς και Καλάθης.
Ο Καλάθης αναμφίβολα κάνει μεγάλη χρονιά. Την καλύτερη της καριέρας του.
Υστερεί όμως σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού που είναι αυτό που πάει τον παίκτη στο ανώτατο επίπεδο. Το σουτ, στατικό η κυρίως μετά από τρίπλα, πράγμα που διαθέτουν όλοι οι μεγάλοι παίκτες.

Όλο το πράγμα έχει να κάνει με το εξής: Το σωστό σουτ με καλή ισορροπία και καρπό ξεκινά από τα πόδια. Πρώτα λοιπόν πρέπει να σηκώνεσαι και μετά να σουτάρεις. Κι άν μεν αυτό μπορείς να το καταφέρεις μετά από ατέλειωτες ώρες προπόνησης, εκείνο το jumpshoot μετά από τρίπλα, έχει αυτό το κάτι διαφορετικό, που κάποιοι αδαείς το λένε σουτ εκτός ισορροπίας.

Είναι σαν κάτι έμφυτο που το έχει κάποιος και μετά το εξελίσσει στην πορεία. Είναι πολύ πιό δύσκολο και απαιτεί αθλητικότητα δηλαδή δυνατό νευρομυικό σύστημα. Για αυτό και δεν το έχουν όλοι, είναι δύσκολο να το μάθεις αν δεν το ‘’έχεις’’.
Γι αυτό κι Mάικ Τζέιμς είναι ξεχωριστός. Γιατί το σουτ του μετά από τρίπλα είναι μοναδικό.

Τώρα, ο Παναθηναϊκός, με τον Καλάθη σε top κατάσταση χωρίς τον Τζέιμς, δεν μπορεί να πάει final4. Με τον Τζέιμς χωρίς τον Καλάθη, πάλι δεν μπορεί να πάει . Χρειάζεται και τους δύο σε top επίπεδο φόρμας για να έχει πιθανότητες.

Πάντως επειδή το τεχνικό κομμάτι έχει ενδιαφέρον, ο Τζέιμς και κάθε Τζέιμς, μπορεί δυνητικά σε μια πορεία ολοκλήρωσης (βλέπε Σπανούλης), να δημιουργεί και να πασάρει σαν Καλάθης.

Το ερώτημα είναι: μπορεί ο Καλάθης και ο κάθε Καλάθης,να παίξει όπως ο Τζέιμς;
Η απάντηση είναι: μάλλον όχι για το λόγο που αναφέραμε παραπάνω.

Τώρα αν θέλετε κάποιον παίκτη που να είναι δύο σε ένα, δηλαδή Καλάθης και Τζέιμς μαζί, υπάρχουν δυό τρείς στην ευρωλίγκα και όλοι οι υπόλοιποι ( οι καλύτεροι) στο ΝΒΑ.

Αν έχεις ατελείωτα λεφτά, αγοράζεις χαλαρά όποιον θές.Αν το μπάτζετ είναι χαμηλό, τότε παίρνεις 2 παίκτες αντί για ένα, χαμηλότερου επιπέδου βέβαια.

Και σας καλώ να απαντήσετε στο ερώτημα: Ποιόν θα διαλέγατε; Τον Καλάθη που είναι εξαιρετικός playmaker αλλά σε ορισμένες καταστάσεις παιχνιδιού δεν μπορεί να παίξει ή τον Τζέιμς που είναι παντός καιρού με προοπτική να τον βοηθήσεις να εξελιχθεί στο κομμάτι δημιουργία-διάβασμα του παιχνιδιού;

Τη δική μου απάντηση την έχετε μάλλον καταλάβει.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.