ΕΚΑΣΚ | Δελτίο τύπου για το Αναπτυξιακό.Πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 17 & 18 Φεβρουαρίου προπονήσεις του Αναπτυξιακού Αγοριών Κρήτης στο κλειστό της Αλικαρνασσού, παρουσία των ομοσπονδιακών προπονητών κ. Παπαδόπουλου (παίδων) και Αστεριάδη (παμπαίδων), μαζί με τον περιφερειακό προπονητή κ. Καρκανάκη και τους νομαρχιακούς κ. Λεκάκο & Πολοπετράκη.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι γίνεται καταγραφή σε όλη την Ελλάδα, ώστε να βρεθούν ταλαντούχα παιδιά και να αξιολογηθούν και στην συνέχεια να δοκιμαστούν σε προπονήσεις των μικρών Εθνικών ομάδων. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει αξιόλογο υλικό στην Κρήτη και αν συνεχίζουν να δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο και εφ όσον τους δώσουν ευκαιρίες οι αντρικές ομάδες θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο. Μάλιστα αποκάλυψε ότι αθλητές του νησιού θα κληθούν σε προπονήσεις της Εθνικής ομάδας και εφόσον μέσω της διαδικασίας της εξέλιξης αντεπεξέλθουν, δεν αποκλείεται να βρεθούν ως το τέλος που είναι η 12αδα της Εθνικής Παίδων για το Πανευρωπαϊκό.

Ο κ. Αστεριάδης ανέλυσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ στους υπεύθυνους της ΕΚΑΣΚ, τόνισε την δυσκολία που υπάρχει στην Κρήτη, με την υπόλοιπη Ελλάδα λόγω της απόστασης, ωστόσο επεσήμανε ότι γι’ αυτόν τον λόγο κατεβαίνουν συχνά εδώ ώστε να τα παρακολουθούν και να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδας ενώ οι κλήσεις γίνονται κυκλικά. Εξήρε την συνεργασία που έχει με την ΕΚΑΣΚ και τους προπονητές, ενώ στο τέλος επεσήμανε ότι η Κρήτη δικαιούται να χαρακτηρίζεται "μπασκετονησί", καθώς έχει ομάδα στην Α1, σε Εθνικές κατηγορίες και αθλητές (Κόνιαρης) που στελεχώνουν την Εθνική.

Το παρών στις προπονήσεις έδωσαν 15 αθλητές γεννηθέντες του 2002 και 7 αθλητές γεννηθέντες το 2003.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.