Εφήβων | Ηρόδοτος - Ηράκλειο 76-79 (pics).


Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 2η αγωνιστική της τελικής φάσης των Εφήβων το Ηράκλειο, κέρδισε στην κατάμεστη Αλικαρνασσό τον Ηρόδοτο με 76-79, σε ένα ανταγωνιστικό ματς  και απέκτησε το πλεονέκτημα θέσης, όσον αφορά την κατάκτηση του Παγκρητίoυ πρωταθλήματος.

Με αυτό το αποτέλεσμα το Ηράκλειο πήρε απόσταση δύο νικών από τον σημερινό (σ.σ. 19/02) αντίπαλό του και υπερτερεί πλέον απέναντί του, καθώς ο Ηρόδοτος έχει ηττηθεί και από τον ΟΦΗ.


Αναφορικά με το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό όπως είπαμε , είχε ψηλό ρυθμό και το  σημαντικό αυτό γεγονός του ψηλού ρυθμού, ήταν απόρροια και οι δυο προπονητές , άφησαν σκοπιμότητες και πολλά συστήματα στην άκρη, επιτρέποντας στους αθλητές τους να παίξουν ελεύθερο μπάσκετ και να ικανοποιήσουν απόλυτα τον κόσμο που "πλημμύρισε" την Αλικαρνασσό  αν και ήταν "αργία" και δημιούργησε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα .

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο το Ηράκλειο κατάφερνε να διατηρεί ισχνό προβάδισμα με τον Ηρόδοτο να προσπαθεί να ανατρέψει μέχρι το τέλος, ωστόσο ο πιο τυχερός και με λιγότερα λάθη , ήταν ο τελικός νικητής.

Πάμε να μιλήσουμε για μπάσκετ.Το ματς είχε ρυθμό, είχε καλό διάβασμα των φάσεων, αρκετή κίνηση χωρίς τη μπάλα και πολύ σκορ από το ποστ και την περιφέρεια , ενώ παράλληλα είχαμε γρήγορες αλλαγές στην άμυνα και βγήκαν τρανζίσιον άμυνες (μετά από κακές επιθέσεις είναι αλήθεια),.

Είδαμε πολλούς αθλητές να έχουν πολλά καλά στοιχεία όπως αθλητικότητα  δημιουργία,  αλλά  διακρίναμε και τεχνικές ελλείψεις  καθώς δεν είδαμε σουτ μετά από ντρίπλα η μέση απόσταση.

Όπως κι αν έχει αυτήν την στιγμή δεν είναι το σημαντικότερο , το πιο σημαντικό ήταν η παρουσία του κόσμου, το ανοιχτό και ελεύθερο μπάσκετ , μα πάνω απ όλα το εφηβικό πάθος που "ξεχείλιζε" και από τους δυο αντιπάλους, από το ζέσταμα του ματς μέχρι και μετά την λήξη του και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Δυο λόγια για τους διαιτητές Πίπλιο και Σκανδαλάκη , αν και δεν αναφερόμαστε συχνά για την διαιτησία . Ήταν άριστοι , πλήρως ενσωματωμένοι στο πνεύμα του αγώνα .Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

- Σύντομα βίντεο-στιγμιότυπα του αγώνα:

ΗΡΟΔΟΤΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 76-79
Δεκάλεπτα: 16-18 ,35-37 (ημ), 56-61 , 76-79

Ηρόδοτος Α.Ο.Ν.Α. (Σηφομιχελάκης-Λαδουκάκης): Χαματζής Φ. 6, Σμαραγδάκης Ζ. 12(2), Φουκάκης Γ., Καθαράκης Κ. 10, Μαματζάκης Μ. 9(1), Βαράκλας Γ., Στέβοβιτς Δ. 22(2), Πέτρου Γ., Λάμπρου Κ., Τερζάκης Α. 9(2), Χαμηλός Α., Χνάρης Θ. 8
Ηράκλειο Ο.Α.Α. (Τζάνης - Πινακουλάκης ): Βιδάκης Δ. 2, Καλλέργης Κ., Γκίζης Κ., Γεωργόπουλος Μ. 8(1), Στιβακτάκης Α., Κίτσος Καλυβιανάκης Ι. 32(3), Μηλαθιανάκης Ε. 10, Αλεξάκης Α. 9(3), Σπυριδάκης Ν., Κυπριωτάκης Ι. 12, Βαρβεράκης Α. 2, Βολιτάκης Δ. 4.





Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.