Παίδων Α' | ΟΦΗ- Ηρόδοτος 49-59 .Διαφήμιση του μπάσκετ! (pics)


Σε ένα παιχνίδι πολύ υψηλού ρυθμού, διαφήμιση για το μπασκετ ο Ηρόδοτος, πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη  στην έδρα του ΟΦΗ, με 49-59 και απέκτησε τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα παίδων .

Οι δυο ομάδες επαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθως το ματς ειχε ρυθμό, ταχύτητα, δυναμη, αθλητικότητα και εναλαγες συναισθημάτων ως το τέλος και πρόσφερε  ικανοποίηση στον αρκετό κόσμο (περιπου 250-300 ατομα) που το παρακολούθησαν στο ΒΑΚ, με αρκετους εξ αυτων ουδετεροι σε μια πραγματικά αθλητικη ατμοσφαιρα!!

Ανέλπιστα ευχάριστα μας εξέπληξε ο ΟΦΗ (που τον είδαμε πρώτη φορά φέτος είναι αλήθεια) , ο οποίος μπήκε δυνατά, είχε πολύ ταχύτητα και αθλητικότητα, ωστόσο η κούραση  και η έλλειψη τεχνικών δυνατοτήτων σε σχέση με τον αντίπαλο του του στοίχισε στο β μέρος.

Αναμφισβήτητα η ποιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος στους παίδες είναι ο Ηρόδοτος, ο οποίος ξεδίπλωσε στο ΒΑΚ, τις αρετές του , καθώς μπορεί να υστερεί στην δύναμη, ωστόσο, διαθέτει υψηλή τεχνική κατάρτιση, ενώ δείχνει πως είναι καλά δουλεμένη ομάδα.

Όπως κι αν έχει, το παιχνίδι μας θύμισε εποχές παιδο εφηβικών Ηράκλειο-Εργοτέλη, αλλά για να πούμε και την αλήθεια , όλες οι πρωταγωνίστριες ομάδες του πρωταθλήματος,, υστερούν σε δύναμη και ύψος σε σχέση με τις υπόλοιπες δυνατές ομάδες της Ελλάδας, και στο Πανελλήνιο οποία και αν βρεθεί θα έχει σίγουρα πολύ δύσκολο έργο.

Σίγουρα πάντως βαδίσουν και οι δυο ομάδες στον σωστό δρόμο, αλλά έχουν ακόμα πολλή δουλειά να βελτιώσουν τις ατομικές και ομαδικές αδυναμίες τους.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν ματσάρα από την αρχή και με περισσότερη ενέργεια ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Σ.Καρλάφτη, να ξεφύγει στο σκορ στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού, οι παίκτες της Μαρίας Γιαλούση μπήκαν  πολύ δυνατά μπλόκαραν το δυνατό όπλο της ομάδας του ΟΦΗ (τρίποντο),   κατάφεραν να μειώσουν χάρη σε ένα σερί που έχτισαν (8-19 στο 30") και με όπλο την ποιότητα τους με εξαιρετικές συνεργασίες, κατάφεραν την ανατροπή, ενώ στην τέταρτη περίοδο να ανέτρεψαν και την διαφορά του πρώτου αγώνα (63-73).

Στα τελευταίες στιγμές όμως ο ΟΦΗ είχε τρία διαδοχικά σουτ να κερδίσει την διαφορά με το μέρος του αλλά τελικά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, με τις καρδιές στην κερκίδα να "χοροπηδάνε" τρελά.

Πολλές όμορφες φάσεις στο ματς αλλά η κορυφαία για εμάς, το 34-27, με πάσα "λέιζερ" του Μπαζούκη στον Βαράκλα, από την μια μεριά του παρκέ στην άλλη.

Ο ΟΦΗ μέσω μέλους της επιτροπής μπάσκετ συγχαίρει και τις δυο ομάδες για το θέαμα που πρόσφεραν , σε ένα θαυμάσιο υγιές κλίμα στις κερκίδες, παρά την κρισιμότητα του αγώνα.

-Άψογη η διαιτησία των Μακρή, Τσιηγκριτζάκη, που "μπήκαν" πλήρως στον ρυθμό και πνεύμα του αγώνα.

Σύντομα βίντεο -στιγμιότυπα.

Φωτο :"‎Sotiris Samothrakis‎ "

ΟΦΗ -  ΗΡΟΔΟΤΟΣ 49-59 
Δεκάλεπτα: 12-8,26-21 (ημ),34-40, 49-59

ΟΦΗ (Καρλάφτης Σ.): Σαμοθράκης, Κατεργιανάκης 4, Παπαδάκης Ι., Ζουρμπάκης 8(1), Μαλλιαράκης 6,Κοκοσάλης 16, Φανουράκης, Σπυριδάκης  2,Τσότρας 2, Τοχταμής 6(1), Παπαδάκης Γ., Καμπακας Φ. 5(1)
Ηρόδοτος (Γιαλουση Μ.) :Μητσιάς, Ανδρουλιδάκης 5(1), Παντουβάκης 12, Μπαζούκης Λ. 6, Δημητρουλάκης 2, Καρλής 10(1), Περβολάράκης 5(1), Βαράκλας 12, Χατζηνικολάου, Αναστασάκης 4, Δαπουλάκης 3, Μανουκάκης.




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.