Ισοπεδωτικό Ρέθυμνο Cretan Kings επικράτησε του Κολοσσού (89-61).



Καλύτερο ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος δε θα μπορούσαν να περιμένουν στο Ρέθυμνο. Οι Cretan Kings ήταν εντυπωσιακοί απέναντι στον Κολοσσό H Hotels επικρατώντας με το ευρύ 89-61, καλύπτοντας παράλληλα το σκορ της ήττας τους στη Ρόδο στον πρώτο γύρο, έχοντας πλέον το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το παιχνίδι με τον Κολοσσό το Ρέθυμνο. 

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ και έφτασε με άνεση στην 7η νίκη της στη Stoiximan.gr Basket League (89-61), την ώρα που ο Κολοσσός, φανερά επηρεασμένος και από την απουσία του Μάλκολμ Γκρίφιν, έπεσε στο 7-7. 

Οι γηπεδούχοι είχαν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους σε ολο το παιχνίδι και το μόνο που κατάφερε ως το φινάλε ο Κολοσσός ήταν να κατεβάσει τη διαφορά στο τελικό 89-61.

Η ομάδα της Κρήτης τελείωσε το παιχνίδι με το εντυπωσιακό 70% (21/30) στα δίποντα ενώ είχε ακόμα 12/27 (44%) στα τρίποντα. Παράλληλα είχε 22 ασίστ και μόλις 6 λάθη.


Από την άλλη ο Κολοσσός H Hotels στο πρώτο του παιχνίδι δίχως το Μάλκολμ Γκρίφιν, είχε 19/35 δίποντα και μόλις 4/23 τρίποντα ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 14 ασίστ και 13 λάθη.

-Οι φίλαθλοι του Ρεθύμνου βρέθηκαν για ακόμα μία φορά κοντά στην ομάδα τους, την οποία βοήθησαν ώστε να φτάσει σε μία άνετη και σημαντική νίκη. 


Δεκάλεπτα: 22-19, 43-34, 65-43, 89-61


Άρης Λυκογιάννης (προπονητής Κολοσσού H Hotels): 
«Θα ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στον κόουτς και την ομάδα του Ρεθύμνου για τη δίκαιη νίκη τους. Νομίζω δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ιδιαίτερα για το παιχνίδι. Είχαμε μία πολύ κακή παρουσία.
Αποτυπώνεται στην αμυντική μας συμπεριφορά, στις συνεργασίες και στο επιθετικό στιλ παιχνιδιού.
Δεν εμφανιστήκαμε καν στο γήπεδο σήμερα. Δεν διαβάσαμε τίποτα, δεν είχαμε διάθεση και γενικότερα φάνηκε ότι ο αντίπαλος που προερχόταν από μία βαριά ήττα ήθελε περισσότερο το ματς, σε σχέση με μας που προερχόμασταν από μία πολύ μεγάλη νίκη. Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο το τελικό σκορ δείχνει την εικόνα που υπήρχε στο παρκέ».

Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Βγήκαμε με αντίδραση από τη συντριβή που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Τα παιδιά έδειξαν αθλητικό εγωισμό και φάνηκε στο γήπεδο.
Σίγουρα η απώλεια του Γκρίφιν είναι πολύ μεγάλη για τον Κολοσσό. Από κει και πέρα ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι με την ίδια διάθεση και την ίδια συνέπεια στο επιθετικό αλλά και στο αμυντικό κομμάτι.
Ήταν από τις καλύτερες εμφανίσεις που κάναμε και όχι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Θεωρώ πως ο Κολοσσός είναι η πιο σταθερή ομάδα τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον από το γκρουπ των οπμάδων που ανταγωνιζόμαστε. Συγχαρητήρια στα παιδιά και καλή συνέχεια στον Κολοσσό. Κλείνοντας θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στον Θωμά Κώττα για μία λάθος αντίδραση μου κατά τη διάρκεια του ματς».


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.