Η ημέρα και η ώρα του τελικού Κυπέλλου στα Δυο Αοράκια. Ερωτηματικό ο κόσμος.


Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του 43ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, με την ώρα του τζάμπολ να είναι προγραμματισμένη για τις 17:15.

Ο τελικός θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη, καθώς θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 
"Ο 43ος τελικός Κυπέλλου Ανδρών, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2018 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης (Δύο Αοράκια).
Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ και το τζάμπολ θα γίνει στις 17.15."

Ερωτηματικό ο κόσμος στον τελικό κυπέλλου στα Δυο Αοράκια.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της στην "Νεα Κρήτη" η  Νίκη Μηλιαράκη:
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί έχει να κάνει με τη διανομή των εισιτηρίων, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος επεισοδίων, κάτι που σε καμία περίπτωση δε θέλουν να σκέφτονται οι διοργανωτές.

Το φιάσκο του περυσινού τελικού ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό είναι πρόσφατο και κανείς δε θέλει να επαναληφθεί. Από την άλλη πλευρά, Ολυμπιακός και ΑΕΚ θέλουν κοντά τον κόσμο τους, και μάλιστα η Ένωση απειλεί ακόμα και να μην κατέβει στον τελικό εάν δεν έχει το κοινό της στα Δύο Αοράκια.

Το "μπαλάκι" ουσιαστικά το έχει η Αστυνομία, η οποία, εφόσον δεν αναλάβει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του αγώνα, θα ανάψει το "πράσινο φως" για την απαγόρευση παρουσίας οργανωμένων οπαδών. 

Καταρχήν αναμένεται να ζητηθεί η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την Αθήνα στην Κρήτη και εν συνεχεία η μη παρουσία οργανωμένων στο γήπεδο. Αυτή μοιάζει να είναι και η πιο πιθανή εξέλιξη.

Το κλειστό στα Δύο Αοράκια δε θα είναι άδειο, καθώς οι διοργανωτές έχουν σκοπό να μοιράσουν προσκλήσεις στους μαθητές των σχολείων της Κρήτης. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, πάντως, σύντομα, καθώς ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο τελικός πλησιάζει.

Πέραν της αμαύρωσης του τελικού, κανείς από τους διοργανωτές δε θέλει να προκληθούν ζημιές στο γήπεδο, καθώς μία εβδομάδα αργότερα η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών θα δώσει τα δύο εντός έδρας παιχνίδια της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το κλειστό στα Δύο Αοράκια έχει επιλεγεί ως έδρα της "γαλανόλευκης", η οποία στις 27 Νοεμβρίου του 2017 είχε νικήσει με άνεση το Ισραήλ διατηρώντας το αήττητό της. Τα παιχνίδια με την Εσθονία την Παρασκευή 23/2 και με τη Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή 25/2 είναι πολύ σημαντικά όσον αφορά στο πλασάρισμα της Εθνικής μας και θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο. Καταρχήν όμως το γήπεδο θα πρέπει να είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνα..."

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.