Τρίποντη εκτέλεση και ήττα (73-71) ,του Ηράκλειο, από τον Ικαρο.


Μία ακόμη απογοητευτική εκτός έδρας (με τον τρόπο που ήρθε ) ήττα  για το Ηράκλειο, το οποίο παραδόθηκε στις ορέξεις του Ικάρου Ν.Σμύρνης στην Αρτάκη  και ηττήθηκε με 73-71

Τα  τρίποντα  (11 συνολικά), ήταν απλά το μέσο που απλοποίησε τη νίκη των γηπεδούχων, που σίγουρα θα ήταν και η κορυφαία επίδοση της στην Β΄Εθνική, φέτος κι έλαχε να το κάνει κόντρα στους Κρητικούς..

Οι φιλοξενούμενοι δυο φόρες προσπάθησαν για την ανατροπή (μια στο ημίχρονο και μια στο φινάλε), αλλά δεν την ολοκλήρωσαν μετρώντας έτσι την πέμπτη τους ήττα,  απουσίας πνευματικής  προσέγγισης ( δεν ήταν καλή είναι αλήθεια), δεν μπόρεσαν να παίξουν σωστή  άμυνα ενώ επιπλέον υπέπεσαν σε πολλά  (ανορθόδοξα) λάθη.

Τέλος σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα κάποια ατού της ομάδας, ενώ και η διαιτησία έκανε λάθη σε κρίσιμα σημεία του ματς..

Οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Γραμματικό , που ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις για να ανοίξει η διαφορά. Επίσης ο Ίκαρος  κυριάρχησε και  στα ριμπάουντ .

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης του αγώνα  είχε την υπογραφή του Γραμματικού.
Ο αθλητής  των γηπεδούχων σε περίπου πεντέμισι αγωνιστικά λεπτά σημείωσε 5 τρίποντα με αποτέλεσμα ο Ίκαρος να προηγηθεί με 32-19.

Στην δεύτερη περίοδο, το Ηράκλειο βρήκε ρυθμό αν και οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχες,  με με τον Σταμπουλή , αλλά και τον νεαρό Γουμενάκη, που σημείωσε κρίσιμο τρίποντο, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (40-40), στην ανάπαυλα (40-40).

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ,οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη συγκέντρωσης της ομάδας του Μακράκη (κυρίως στην άμυνα), ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 61-48.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το 61-48, έγινε 63-60,με αντεπίθεση διάρκειας, ωστόσο καθοριστικές σ εκείνο το σημείο ήταν οι δυο αυστηρές τεχνικές ποινές που δέχτηκε το Ηράκλειο στο 34:00.

Παρ όλα το Ηράκλειο έφτασε στο καλάθι (64-62)την διαφορά με τον Λιανό, όμως στο 37:30, ο Βούζας με τρίποντο έκανε το 67-62.

Με καλάθι του Λάκκα (69-66) και λάθος του Ικάρου, η ομάδα του Μακράκη , έφτασε το ματς στα ίσα με τρίποντο του Σταμπουλη, στο 38:46 (69-69).

Όμως   44 δεύτερα πριν το τέλος με τρίποντη εκτέλεση του Σπυρόπουλου , έγινε το 72-69.
Ωστόσο δυο βολές του Πετράκη, έφτασαν στο ματς στην κόψη του ξυραφιού (72-71).

Δεν εκμεταλλεύτηκε ώμος, το Ηράκλειο, την άστοχη επίθεση των γηπεδούχων , (απουσία συγκέντρωσης) που έχασε και την κατοχή κι έκανε φάουλ στον Γραμματικό που με 1/2 έκανε το 73-71,  8" πριν την λήξη.

Εκεί πάλι στοίχισε η έλλειψη συγκέντρωση για μια ακόμα φορά καθώς με παρέμβαση του Σπυρόπουλου, έκανε επίθεση στα 3,1 " αντί στα 8 δεύτερα,με τον Πετράκη να αστοχεί κάτω από δύσκολες προϋποθέσεις στο τρίποντο και τον Ικαρο , με τον νέο προπονητή του Γιάννη Μάνο, να πανηγυρίζει την 2η νίκη του , ενώ το Ηράκλειο υπέστη την 5η ήττα του.


ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ   73-71
Δεκάλεπτα: 32-19, 40-40 (ημ.), 61-48, 73-71.
Διαιτητές: Μαντήλας-Ασημακάκη
Synergy Ίκαρος Νέας Σμύρνης (Μάνος): Πασπαλάς, Μελισσουργός, Βελιζιώτης 3 (1), Γραμματικός 31 (6), Βούζας 22 (4), Λάβαρης 1, Δορκοφίκης 6, Ζούκας 5, Σπυρόπουλος 2.
Ηράκλειο (Μακράκης): Γουμενάκης 2, Σταμπουλής 29 (3), Μποχωρίδης 7, Πετράκης 15 (3), Λιανός 11 (1), Πρωτογεράκης, Χάλαρης, Παπαδάκης 1, Λάκκας 6.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.