Ντεμπούτο (και) στην Ευρωλίγκα για τον Κρητικό Γ. Καλαϊτζάκη. Ανάλυση του γεγονότος.


Αναμφισβήτητα το γεγονός της εβδομάδας (εγώ θα έλεγα όχι του μήνα αλλά ίσως και της σαιζόν), είναι η χρησιμοποίηση -συμμετοχή έστω και για 22 δευτερόλεπτα, του 18χρονου Ηρακλειώτη αθλητή του Παναθηναϊκού Γιώργου Καλαϊτζάκη, στο παιχνίδι της  Ευρωλίγκας με την  Μακάμπι.

Γεγονός πολύ σημαντικό , αν σκεφτεί κανείς πως τα αδέλφια Καλαϊτζάκη,αγωνίζονταν πριν τρία χρόνια στα διάφορα παρκέ της Κρήτης (με συμπαίκτες και αντιπάλους αθλητές που αγωνίζονται τώρα στο νησί)και τώρα αποτελεί μέλος με προοπτική και εξέλιξη στον "παντοδύναμο"  Παναθηναϊκό των 6 ευρωπαϊκών τίτλων και πάρα πολλούς στην Ελλάδα. 
Απίστευτο ε ;

Σίγουρα κάθε επιτυχία  είναι η μεγαλύτερη ως την επόμενη, ωστόσο αυτή με την Μακάμπι ήταν και πολύ ιδιαίτερη σε σπουδαιότητα και συμβολισμό για τον Παναθηναϊκό Superfoods, σε σχέση με τις προηγούμενες, για δυο  κυρίως λόγους.

-Ο 18χρονος, ύψους 2μ.01, combo γκαρντ του Παναθηναϊκού, αποτελεί την επαγγελματική δουλειά πλάνου και φιλοσοφίας , βάση σχεδίου, που γίνεται τον τελευταίο καιρό στους πράσινους  αποδίδει, πλέον, καρπούς ικανούς να… θρέψουν την αντρική ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο.

-Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον Γιώργο, (γιο του παλιού παίκτη και τιμ μάνατζερ του Ηρακλείου Βαγγέλη Καλαϊτζάκη και δίδυμο αδερφό του σούτινγκ γκαρντ του Άρη, Παναγιώτη), καθώς αποχώρησαν από τους πράσινους οι Λουντζης (αρχικά) και Μποχωρίδης (πρόσφατα),  τον πιστεύουν, καθώς πρόκειται για αθλητή με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. 

-Ο  45άχρονος Ισπανός κόουτς του τριφυλλιού Τ.Πασκουάλ ανέφερε πρόσφατα για τον  Γιώργο Καλαϊτζάκη, πως:  "Είναι ένας παίκτης που πιστεύω ότι θα τον δούμε πολύ περισσότερο στο δεύτερο μισό της σεζόν".
Τίποτα τυχαίο. 

Για αυτο αλλωστε τον συμπεριέλαβε (μαζί με τον Κωνσταντίνο Μήτογλου), στην  αποστολή του τριφυλλιού” που αναχωρήσε σήμερα το μεσημέρι για την πρωτεύουσα του Βελιγραδίου, δίνοντας συνέχεια να βρει χρόνο συμμετοχής με τον Ερυθρό Αστέρα, που χρειάζεται, προκειμένου να ωριμάσει ως άνθρωπος και ως παίκτης, να βελτιώσει θεαματικά την άμυνά του, που χρειάζεται δουλειά σε όγκο και σε δύναμη, να γίνει πιο εκρηκτικός απέναντι σε αθλητικούς γκαρντ (κυρίως Αμερικάνους), ενώ επιθετικά να σταθεροποιήσει το σουτ του, ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παρκέ.  

Ο Γιώργος (όπως και ο αδερφός του Παναγιώτης), που έμαθε τα βασικά στην ομάδα του Τένις, αφού έλαμψε με το παιδικό του Ηράκλειο του Μιχάλη Πετράκη, που θαυμάζει Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα επιβεβαιώνοντας παράλληλα όσους εκτιμούν, πως πρόκειται για αθλητή ο οποίος έχει ήδη πάρει το δρόμο του.

 Έτσι, θα δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν απ’ αυτόν στο εγγύς μέλλον και θα βγουν πολλαπλά κερδισμένοι κι ο ίδιος, και ο Παναθηναϊκός, αλλά  και η Εθνική.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.