"Δάγκωσε" ο ΟΦΗ τον ΑΟΚΧ, στο ντέρμπι της Κρήτης.


Μία σπουδαίας σημασίας νίκη με εξαιρετική εμφάνιση, πέτυχε ΟΦΗ στην έδρα του, απέναντι στον ΑΟΚ Χανιά, στο ντέρμπι της Κρήτης στην Γ΄Εθνική, επικρατώντας με 87-61, για την 8η αγωνιστική.

Η ομάδα του Βασίλη Ράλλη ήταν εξαιρετική, κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ, καθώς ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη, είχε ένταση, ταχύτητα,αθλητικότητα , αλλά κυρίως έβγαλε ψυχή και πάθος, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της ομάδας αυτής.

Το παιχνίδι είχε υψηλό ρυθμό και πρόσφερε θέαμα στους φίλους και των δυο ομάδων που το παρακολούθησαν.

Ο ΟΦΗ, είχε πλάνο στο παιχνίδι του, αρχή, μέση και τέλος και όλα ξεκίνησαν από την εξαιρετική του άμυνα που κυριολεκτικά "δάγκωνε" και δεν άφηνε περιθώρια στην Χανιώτικη  ομάδα, (όταν τα κατάφερνε) , να κάνει επιθέσεις με προϋποθέσεις και κυριολεκτικά "έπνιξε" την Χανιώτικη ομάδα.

Παράλληλα μέσα από την άμυνα οι "ασπρόμαυροι" , βρήκαν ρυθμό στην επίθεση για αυτό και το 27-06, του δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Βασίλη Ράλλη έβγαζε ενέργεια στο παρκέ αφού στο 12:00 ο νεαρός τεχνικός, είχε κάνει ευρύ ροτεϊσον χρησιμοποιώντας 10 παίκτες (εκτος τους δυο μικρούς που πήραν χρόνο στο τέλος).

Παράλληλα, με διάφορα "τρικ", δεν κούρασε τους περιφερειακούς, οι οποίοι είτε τελείωναν τις φάσεις , είτε έβγαζαν εξαιρετικές προϋποθέσεις να ολοκληρώνουν τις επιθέσεις οι συμπαίκτες τους κυρίως περιφερειακά,  καθώς η ομάδα του ΟΦΗ ούτε λίγο ούτε πολύ σημείωσε 16 τρίποντα έχοντας αρχικά 10 στα 11!!, αλλά όλα με εξαιρετικές προϋποθέσεις.

Στο δεύτερο μισό η Χανιώτικη ομάδα που αιφνιδιάστηκε είναι αλήθεια από τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ , καθώς έχει αντιμετωπίσει αντιπάλους ψηλούς που αγωνίζονται κοντά στο καλάθι, βρήκε τρόπους να "κατεβάσει" σχετικά τον φρενήρη ρυθμό του ΟΦΗ, πιέζοντας στην πρώτη μπάλα και διεκδικώντας κάθε κατοχή, κατάφερε να ροκανίσει και να μειώσει την διαφορά στους -12 (70-58), με ένα μεγάλο τρίποντο του Σαράντη στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως ο ΟΦΗ είχε απαντήσεις με τον Μαϊστρελλη αρχικά (μεγάλο τρίποντο από τα 8,5 μέτρα) και με τους Καραλή, Αγαπιάδη Μητρόπαππα, βρήκε λύσεις, έχτισε ένα μικρο σερί 17-03 και πήρε την νίκη.

Συμπερασματικά ήταν ένα ματς που ο ΟΦΗ με απίστευτο ρυθμό και  μεγάλα αποθέματα ενέργειας , που δίνει στους παίκτες του ο Β.Ραλλης , με ωραία συστήματα επιθετικά και κυρίως με εκπληκτικές άμυνες, πέρασε το μήνυμα πως η ομάδα θα  παλεύει ως το τέλος, πολύ δύσκολα θα “λυγίζει” και παλεύοντας θα παίρνει δύναμη και… βαθμολογική συγκομιδή. 

Από την άλλη η ομάδα του ΑΟΚ Χανιά που επιζητούσε με την σειρά της με κάθε τρόπο την νίκη, φανέρωσε κάποιες αδυναμίες, που πιθανόν "κρυβόταν κάτω από το χαλάκι", τον τελευταίο καιρό, ωστόσο είναι μια ψηλή δυνατή ομάδα που αδικήθηκε σήμερα όχι από τον εαυτό της , αλλά από τον ΟΦΗ, που δεν έδωσε το δικαίωμα να αναδείξει  τις αρετές της.

Όποιος κι αν αναλάβει την ομάδα (είτε ο ...υπηρεσιακός Λ.Θεοδωράκης, είτε κάποιος άλλος ), έχει πολύ δουλειά για να στρώσει την ομάδα, αλλά εφ όσον το καταφέρει τότε θα επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ οι μικροί Καμπάκας-Τσιλόγλου πήραν το "βάφτισμα του πυρός" από τον Ράλλη, ενώ οι Υφαντόπουλος, Σαράντης, Σκαμνάκης, Αδοντακης, προσπάθησαν για το καλύτερο από τον ΑΟΚΧ.

***Δεν γέμισε το ΒΑΚ, ωστόσο η ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους και των δυο ομάδων εξαιρετική.

*** Κάτι πρέπει να γίνει με τον φωτισμό του ΒΑΚ,  ο οποίος δεν είναι επαρκής, για κάλυψη αγώνων Γ΄Εθνικής.

***Σύντομα βίντεο με στιγμιότυπα-δηλώσεις

ΟΦΗ - ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ 87-61
Δεκάλεπτα: 27-6, 43-33 (ημίχ.), 60-40, 87-61.

ΟΦΗ (Ράλλης-Καρλάφτης): Μητρόπαπας 4 (1), Κριθινάκης 13 (3), Μαϊστρέλης 14 (4), Τσιλόγλου, Καράλης 19 (3), Καρλάφτης, Αγαπιάδης 13 (2), Βασιλειάδης 12 (3), Καμπάκας, Σταράκης 2, Πάλλης 10, Κυρίτσης.
ΑΟΚ Χανιά (Θεοδωράκης Λ.): Σταθόπουλος, Παπαδάκης 1, Αλεξίου 9 (1), Υφαντόπουλος 14, Σαράντης 11 (2), Μπαγάκης 3, Πούρος, Σκαμνάκης 7 (1), Αράπης, Αδοντάκης 7, Τασιούδης 7, Κοντογιάννης 2.

Η βαθμολογία:


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.