Αναλαμβάνει τις ευθύνες της η Ακαδημία Ρεθύμνου.


Με αναλυτικό δελτίο τύπου, η  Ακαδημία Ρεθύμνου, εκφράζει θλίψη της και την έντονη δυσαρέσκειά και αποδοκιμασία της για το συμβάν, ζητάει συγνώμη  από τον διοργανωτή φορέα ΕΚΑΣΚ, την διαιτησία, την γραμματεία, την ομάδα του Δειλινού και κάθε παρευρισκόμενο στον αθλητικό χώρο και ανακοινώνει τις ενέργειες στις οποίες προέβη.

Αναλυτικά:
"Σε συνέχεια των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν με το πέρας του παιχνιδιού Ανδρών ΕΚΑΣΚ της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Ακαδημία Ρεθύμνου και το Δειλινό, την Κυριακή 26/11/2017, η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ εκφράζει την ειλικρινή θλίψη της και την έντονη δυσαρέσκειά και αποδοκιμασία της για το συμβάν, ζητάει συγνώμη εκ μέρους της διοικήσεως και των μελών της από τον διοργανωτή φορέα ΕΚΑΣΚ, την διαιτησία, την γραμματεία, την ομάδα του Δειλινού και κάθε παρευρισκόμενο στον αθλητικό χώρο και ανακοινώνει τις ενέργειες στις οποίες προέβη.

Καταρχήν, σε συμφωνία με τα άρθρα 2 παρ. «Α & Ζ» και 3 παρ. «στ, ζ & η» του εσωτερικού Κανονισμού του ανδρικού τμήματος του σωματείου μας «περί των υποχρεώσεων των προπονητών και αθλητών μας»,και κατά εφαρμογή αντιστοίχως των άρθρων 4 και 5 «περί επιβαλλόμενων ποινών», συγκλήθηκε άμεσα πειθαρχικό συμβούλιο και τα εμπλεκόμενα μέλη εκλήθησαν σε απολογία. 

Η Διοίκηση, συνυπολογίζοντας τόσο τις ιδιαίτερες συνθήκες του συμβάντος, όσο και το πρότερο ήθος του προπονητή και των αθλητών μας, απηύθυνε αρχικά προφορική και εν συνεχεία έγγραφο επίπληξη στον προπονητή του ανδρικού τμήματος κύριο Γιώργο Παπαδογιαννάκη και στους συμμετέχοντες στα γεγονότα παίχτες του ανδρικού τμήματος. 

Τελικά απευθύνθηκε προειδοποίση σε σύσσωμο το ανδρικό τμήμα, προπονητή και παίχτες, ότι βρίσκονται υπό επιτήρηση και σε περίπτωση μελλοντικής υποτροπής και επίδειξης ανάλογης κατακριτέας συμπεριφοράς θα επέλθει τιμωρία ακόμη και με την ανωτέρα των ποινών, απομάκρυνση/ αποβολή των.

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη συνθήκη για όλα τα μέλη του σωματείου μας - διοίκηση, προπονητές, αθλητές- η επίδειξη πολιτισμένης συμπεριφοράς και η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, που επ’ ουδενί δεν σχετίζονται με την εικόνα που παρουσιάστηκε στον αγώνα με το Δειλινό, την περασμένη Κυριακή. 

Παρόλο που ο παίχτης της φιλοξενούμενης ομάδας του Δειλινού κύριος Γρύλλης υπήρξε ιδιαιτέρως προσβλητικός και προκλητικός απέναντι στον προπονητή μας και εν συνεχεία
της ομάδας μας εν συνόλω, τόσο λεκτικά (με τα υποτιμητικά του σχόλια για την ομάδα μας), όσο και αγωνιστικά (με το επιδεικτικό σουτ στην εκπνοή του χρόνου και ενώ και οι δύο ομάδες είχαν ήδη σταματήσει και δίναν χέρια), αποδοκιμάζουμε την, έστω εν θερμώ, αντίδραση των παιχτών και του προπονητή μας και δηλώνουμε απερίφραστα ότι, ανεξαρτήτως προκλήσεως, η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου εφεξής και με αφορμή το συμβάν, εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα αναξιοπρέπειας και βίας εντός και εκτός αθλητικών εκδηλώσεων/χώρων.

Δ.Σ. ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Άρθρο 2 Υποχρεώσεις Αθλητών Α). Είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αθλητική και κόσμια συμπεριφορά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και έξω από αυτούς. Απαγορεύονται γενικώς οι διαμαρτυρίες, εκνευρισμοί, τσακωμοί, ανταπόδοση χτυπημάτων καθώς και κάθε είδους σχόλια προς τους φιλάθλους, διαιτητές, αντιπάλους ή συναδέλφους σ όλους γενικά τους χώρους του γηπέδου, αποδυτηρίων και διαδρόμων προ και μετά ή και κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων.

Ζ). Σε περίπτωση αγενούς και ακραίας συμπεριφοράς αθλητή προς συναθλητή, προπονητή, μέλος του Δ.Σ. της ομάδας του ή αντιπάλου ομάδας, προς την διαιτησία αλλα και προς την κερκίδα (όπως υβριστική συμπεριφορά ή χειροδικία), τίθεται υπό εξέταση από το Δ.Σ. του συλλόγου η περίπτωση της απομάκρυνσης του αθλητή από το σύλλογο.

Άρθρο 3 Υποχρεώσεις Προπονητών
στ. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία των προπονητών πρέπει να κινείται εντός των «τειχών» του αθλητικού ήθους, της ευγένειας, της αξιοπρεπούς και της έντιμης συμπεριφοράς. Οι προπονητές οφείλουν να είναι πραγματικά πρότυπα προς μίμηση, για τους αθλητές, τους γονείς και το αθλητικό περιβάλλον. Να είναι φίλοι, δάσκαλοι, παρακινητές και
συμπαραστάτες στην προσπάθεια που καταβάλουν τα παιδιά.
ζ. Σε περίπτωση αγενούς και ακραίας συμπεριφοράς προπονητή προς αθλητή, προπονητή, μέλος του Δ.Σ. είτε της ομάδας του είτε αντιπάλου ομάδας, προς την διαιτησία αλλα και προς την κερκίδα (όπως υβριστική συμπεριφορά ή χειροδικία) και παρά τις σχετικές συστάσεις, τίθεται υπό εξέταση από το Δ.Σ. του συλλόγου η περίπτωση της απομάκρυνσης του προπονητή από το σύλλογο.
η. Όσο κι αν προκληθεί ο προπονητής από τρίτους (αθλητή, μέλος του Δ.Σ. διαιτητή, αντίπαλο, ή οποιονδήποτε άλλο) οφείλει να μην απαντήσει και να ενημερώσει άμεσα τον έφορο του τμήματος ή το Δ.Σ".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.