ΣΥΔΚΑΚ | Καυστική ανακοίνωση κατά Α.Ο.Ακρωτηρίου.


Ο Σύνδεσμος διαιτητών καλαθοσφαίρισης Κρήτης αμέσως μετά την απόφαση-τιμωρία  που εξέδωσε η ΕΚΑΣΚ, για το περιστατικό βίας στο παιχνίδι Ακρωτήρι-Πεδιάδας,  έβγαλε με την δική της σειρά  καυστική ανακοίνωση, επισημαίνοντας στα μέλη του, την οδηγία προς όλους τους διαιτητές του Συνδέσμου, γι' άμεση διακοπή εις βάρος του υπαίτιου σωματείου κάθε αγώνα στον οποίο θα σημειωθεί πράξη ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά διαιτητή ενώ το Δ. Σ. του Συνδέσμου , αποφάσισε να υποστηρίξει την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του ανωτέρω αθλητή.

Αναλυτικά : 
«Πέρασαν ήδη δέκα μέρες από ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο συμβάν που εκτυλίχθηκε στον αγώνα ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ μεταξύ των ομάδων «Α.Ο Ακρωτήρι - Πεδιάδα Α.Ο.Χ.».

Ένα συμβάν καθ' όλα κατακριτέο κι απευκταίο. Δέκα μέρες μετά, με ψυχραιμία και σύνεση, ο Σύνδεσμος μας θα ήθελε να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια βιαιοπραγίας στον αθλητισμό, υπενθυμίζοντας παράλληλα όσα συνέβησαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Προς πληροφόρηση όσων δεν έχουν ενημερωθεί ήδη για τα τεκταινόμενα, θα αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια του προαναφερθέντος αγώνα ο παίκτης του ΑΟ Ακρωτηρίου Πεντάρης Ανδρέας, εξύβρισε και χτύπησε στο κεφάλι τον α' διαιτητή της αναμέτρησης κο Χριστινάκη.

Ο εν λόγω παίκτης λοιπόν, εξωτερικεύοντας την οικογενειακή και αθλητική του διαπαιδαγώγηση ανέλαβε να «πάρει την κατάσταση στα χέρια του», βρίζοντας αισχρά και γρονθοκοπώντας έναν άνθρωπο ο οποίος - κατά τη γνώμη του - τον αδίκησε σε ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ μπάσκετ!!!

Τις επόμενες ημέρες το σωματείο ΑΟ Ακρωτήρι έστειλε ανακοίνωση στη διοργανώτρια αρχή (κοινοποιώντας την μόνο στο Σύνδεσμο μας κι όχι στο ευρύ μπασκετικό κοινό) όπου αναφέρεται σε «ατυχές» και «μεμονωμένο» γεγονός. Υπενθυμίζουμε όμως στους αρμοδίους του συγκεκριμένου σωματείου πως 3 εβδομάδες νωρίτερα είχαν συμβεί άλλα σοβαρά επεισόδια στο γήπεδο τους, όπου ο βασικός προπονητής, ένας παίκτης της ομάδας, καθώς και πλήθος οπαδών της επιτέθηκαν και προπηλάκισαν το συνάδελφο διαιτητή κο Σταυρουλάκη.

Εκτός αυτών δε, κατ' επανάληψη έχουν μεταφερθεί κι έχουν εκφρασθεί παράπονα για τις συνθήκες που βιώνουν τα μέλη μας στο γήπεδο της εν λόγω ομάδας από φιλάθλους - γονείς. Τα γεγονότα αυτά μόνο σαν μεμονωμένα δεν θα μπορούσαν πλέον να χαρακτηριστούν, καθώς χαρακτηρίζουν τη νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί στο συγκεκριμένο σωματείο.

Ο χώρος του αθλητισμού και κυρίως του μπάσκετ δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Σαν Σύνδεσμος δηλώνουμε απερίφραστα πως δε θ' ανεχθούμε σε καμία περίπτωση καταστάσεις βιαιοπραγίας και χειροδικίας εις βάρος των διαιτητών-μελών μας.

Κανένα παράπονο ή αίσθημα αδικίας δεν δικαιολογεί την άσκηση σωματικής βίας εναντίον ερασιτεχνών διαιτητών οι οποίοι προσπαθούν να διευθύνουν ένα παιχνίδι μπάσκετ. Στα πλαίσια αυτά - και με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των μελών μας - καθιστούμε πλέον σαφή την οδηγία προς όλους τους διαιτητές του Συνδέσμου μας, γι' άμεση διακοπή εις βάρος του υπαίτιου σωματείου κάθε αγώνα στον οποίο θα σημειωθεί πράξη ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά διαιτητή (όπως εξ άλλου προβλέπεται κι από τους κανονισμούς).

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας αποφάσισε όπως υποστηρίξει την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του ανωτέρω αθλητή - παίκτη του ΑΟ Ακρωτηρίου. Είμαστε αναγκασμένοι να προστατέψουμε τη σωματική ακεραιότητα των διαιτητών - μελών μας και ν' αποβάλλουμε παρόμοιες συμπεριφορές απ' τους αγωνιστικούς χώρους.

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να συγχαρούμε την Ένωση για τα άμεσα «αντανακλαστικά» και την ευαισθησία που επέδειξε, εφαρμόζοντας στο ακέραιο το Πειθαρχικό Δίκαιο της Ομοσπονδίας του αθλήματος. Ευελπιστούμε και προσβλέπουμε στη συνέχιση της άψογης συνεργασίας μαζί της».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.