Εντός έδρας ήττα του Ηράκλειο, από την Κόρινθο (76-89).


Απώλεσε το αήττητο της έδρας του το Ηράκλειο στο κλειστό στα Δύο Αοράκια καθώς ηττήθηκε με 76-89 από την Κόρινθο (για 2η φορά φέτος) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.

Το Ηράκλειο πλήρωσε ουσιαστικά την τραγική εμφάνιση του πρώτου μέρους (που κατά δήλωση του Γιώργου Μακράκη, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος), οπού οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 57 πόντους, (έναντι 40), αιτία της στατικής άμυνας, που απώλεσε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, με την αντίπαλη ομάδα να σκοράρει σε up tempo με καλά ποσοστά, πλουραλισμό και δημιουργία.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Ηράκλειο αποφάσισε να παίξει αμυνα και το σχήμα με τους Πετράκη, Μποχωρίδη , Λάκκα, Λιαννο και Σταμπουλή δούλεψε πολύ αποτελεσματικά.

Έβγαλε φάσεις στην άμυνα, έδωσε πολλές λύσεις στο περιφερειακό σουτ με οδηγούς τους Πετράκη και Σταμπουλη , καταφέρνοντας να μειώσει την διάφορα στο -9 στο 30:00΄.

Στην τελευταία περίοδο το Ηράκλειο μπήκε αποφασισμένο για την ανατροπή και με τον  Παπαδάκη να μπαίνει στην εξίσωση,  ο οποίος με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και κερδισμένο φάουλ και με ένα τρίποντο στη συνέχεια έφτασε την διαφορά στο -3  (67-70) 8’:41’’ πριν το τέλος.

Όμως δεν υπήρχαν βοήθειες στο σκορ από τους υπόλοιπους, ενώ παράλληλα , η Κόρινθος (ξανά)βρήκε τρόπους επαφής στο καλάθι των γηπεδούχων, και με τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει δεν κατάφερε την ανατροπή.

Όπως κι αν έχει η ήττα μικρή σημασία έχει σε ένα πρωτάθλημα με πολλές ανατροπές, ενώ το θέαμα που πρόσφεραν οι δυο ομάδες ήταν ικανοποιητικό, καθώς μάλιστα είχαμε τρεις - τέσσερις φάσεις υψηλού επιπέδου.

Στα αξιοσημείωτα η μη παρουσία των Μάνου Σπυριδάκη (μέλος της Επιτροπής μπασκετ) και Γιάννη Στεφανάκη (μάνατζερ ), λόγω ασθενείας και η η (σχετικά) χαμηλή προσέλευση του κόσμου.

* Η ομάδα της Κορίνθου είχε την δική της κερκίδα, είτε από φοιτητές-τριες, είτε ταξίδευαν μαζί με την ομάδα και πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες στο τέλος δεόντως την νίκη.

-Σύντομα βίντεο με φάσεις και δηλώσεις

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 76-89
Δεκάλεπτα: 20-33, 40-57 (ημ.), 61-70, 76-89.

Ηράκλειο (Μακράκης Γ.): Σταμπουλής 14 (2), Μποχωρίδης 15, Λάκκας 6, Πετράκης 15 (3), Λιανός 5 (1), Πρωτογεράκης 1, Καλατζής 5 (1), Χάλαρης 6, Παπαδάκης 9 (2).
Κόρινθος (Νικητόπουλος Β.): Πρατής 3 (1), Κωνσταντίνου, Σακελλαράκης 12, Μακρής 17 (2), Κατσαμάκης 4, Κεφαλάς 20 (4), Καρούζος 12 (2), Δανιήλ, Αντωνόπουλος 2, Σκορδάς 12, Γιανναλέτσος 7.  
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.