"Διπρόσωπο" το Ηράκλειο στην Αλικαρνασσό και ήττα από Πανερυθραϊκό (75-76).


"Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ" , ήταν το Ηράκλειο στην Αλικαρνασσό, που γνώρισε την ήττα από τον Πανερυθραϊκό με 75-76, με τρίποντο του Αντωνίου στα τελευταία δευτερόλεπτα κάνοντας την απόλυτη ανατροπή κι ενώ το Ηράκλειο είχε σε όλο τον αγώνα τα "ηνία".

Οι δυο ομάδες που διαθέτουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά (ημίψηλες, αθλητικές, ποιοτικές με έμπειρους προπονητές) , παρουσίασαν ωραίο θέαμα στην  κατάμεστη Αλικαρνασσό, καθώς το παιχνίδι είχε ρυθμό, ένταση δύναμη και πάθος.

Η ομάδα του κόουτς Μακράκη, μπήκε σοβαρή και συγκεντρωμένη στο παιχνίδι είχε κλείσει τους διάδρομους στην άμυνα , πίεσε, και μέσα από την άμυνα βρήκε ρυθμό και με ωραίες συνεργασίες στην επίθεση διατηρούσε σημαντικό προβάδισμα ((50-36, στο 24') , μέχρι και το 34:00, οπού είχε  προβάδισμα 15 πόντων, (70-55) , με το Ηράκλειο να έχει κορυφαίους σκόρερ τους Σταμπουλή, Χάλαρη (εξαιρετικές συνεργασίες επιθετικά), Μποχωρίδη και Παπαδάκη, παίρνοντας από τους τελευταίους σκορ με ενδιάμεσες επιθέσεις.

Σ εκείνο το σημείο (34') μια σειρά γεγονότων άλλαξαν την ροή του παιχνιδιού.

Αρχικά τραυματίστηκε ο Μποχωρίδης, ενώ προτιμήθηκε η διαχείριση των μεγάλων επιθέσεων, ώστε να διατηρηθεί το προβάδισμα .

Αν προστεθεί  σε αυτό και η απουσία του Παπαδάκη, που είχε το εύκολο καλάθι, σε συνδυασμό με την πίεση στην πρώτη μπάλα από τους παίκτες του Χουχουλή (με κύριο εκφραστή τον νεαρό Στεργίου, που μαζί με τον Σκάνδαλο, έγιναν "βδέλλες" στους Λάκκα-Πετράκη) , και με τους Γιαουρτόγλου και Τσακίρη σε μεγάλα σουτ, ,ροκανίστηκε η διαφορά στο 70-65 .

Όταν ξαναμπήκε ο Παπαδάκης,  με τρίποντο έκανε το 73-65 και κάπου εκεί φάνηκε πως ...αποκαταστάθηκε η τάξη .

Φευ...Η  αποβολή του Παπαδάκη (και Καλλιανώτη) ένα λεπτό αργότερα με ντισκαλιφιέ έδωσε τη χαριστική βολή καθώς το Ηράκλειο βρήκε σκορ μόνο από δυο βολές του Λιανού.

Ο Πανερυθραϊκός πίστεψε στην νίκη και στο τελευταίο λεπτό με καλάθι του..δικού μας  Χρήστου Σκάνδαλου εφερε το ματς στην απόλυτη ισορροπία 75-75.

Στα 9.1 δεύτερα με φάουλ στον Λιανό, (που οι προπονητές σ εκείνο το σημείο δεν δίνουν ποτέ τέτοια εντολή), έκανε το 77-75  με 2/2 βολές .

Ωστόσο μετά τάιμ άουτ του Χουχουλή που έστησε μια ωραία επίθεση (καθώς όλοι περίμεναν να πάρουν την κρίσιμη επίθεση, είτε ο Γιαούρτογλου, είτε ο Σκάνδαλος), στα 9'',  με ωραία συνεργασία βρέθηκε μόνος του ο  Αντωνίου που έκρινε τον αγώνα καθώς το τρίποντο-νίκης που επιχείρησε στην εκπνοή ήταν εύστοχο. 

Όπως κι έχει οι επιπτώσεις απ αυτήν την ήττα δεν είναι σημαντικές, προβληματίζει ο τρόπος της απώλειας της διαφοράς.

Στα αξιοσημείωτα το μαζικό χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε στην Αλικαρνασσό, προς τον Παπαδάκη όταν αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ, αναγνωρίζοντας την προσφορά του.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ  77-78
Δεκάλεπτα: 21-15, 38-33 (ημ.). 62-55, 77-78.

Ηράκλειο (Μακράκης Γ.): Λάκκας 8(2), Γουμενάκης, Σταμπουλής 17(1), Μποχωρίδης 13(2), Καλυβιανάκης, Πετράκης 1, Λιανός 9(1), Πρωτογεράκης, Καλατζής, Χάλαρης 18, Παπαδάκης 11(1),Μαραγκουδάκης.
Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Δέλλιος 5, Στεργίου, Καλλιανώτης 14 (4), Δερμιτζάκης 5(1), Σκάνδαλος 9(1), Τσακίρης 9(2), Γιαουρτόγλου 17(3), Καλούδας, Λέπουρης, Αντωνίου 12(4), Μακρόπουλος 7, Σταθόπουλος.

Η βαθμολογία, τα αποτελέσματα και η συνέχεια:


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.